BIY AD

29 Mart 2011 Salı

NBA'de Bugün - 28.03.2011

Magic 106 - Knicks 113
New York Knicks, Magic'e karşı sezonun ilk galibiyetini elde etmeyi başardı ve 6 maçlık yenilgi serisine son verdi. Sakatlıklardan dolayı eksik bir kadro ile mücadele eden Magic neredeyse 7 kişilik rotasyonla maçı tamamlarken, hakemlerin gereksiz faul düdükleri ile iyice sıkıntıya girdi. Özellikle hakemlerin Howard ve Hidayet'e çaldığı fauller dikkatle izlenmeli, yada Howard'a çalınmayan fauller. 39 sayı-10 ribaund ile oynayan Melo takımını sırtlayan ve galibiyete götüren isimdi. Magic cephesinde sie Howard 29 sayı-18 ribaund ile oynarken, Hidayet 18 sayı-4 asist üretti. Orlando'nun 21 top kaybı yapması ayrıca dikkat çeken bir noktaydı.

Sixers 97 - Bulls 85
Chiacgo'nun dört maçlık galibiyet serisine son dönemin en formda ve tehlikeli takımlarından biri olan Sixers son noktayı koydu. Maça çok iyi başlayan ve bir anda skorda üstünlüğü eline geçiren Sixers beklemediği gibi bir başlangıç yaptı. Üçüncü çeyrek Rose önderliğinde oyuna ortak olan Bulls son çeyreğe girilirken farkı 5'e kadar indirmeyi başardı. Ancak son çeyrek oynayan taraf yine Sixers olunca Bulls için yenilgi kaçınılmaz oldu. 21 sayı-7 ribaund ile oynayan Young takımını galibiyete götüren isim olurken son çeyrek sakatlanması takım adına kötü bir haberdi. Chicago'da Rose 31 sayı ile mücadele ederken, Ömer ise 2 ribaund-1blok üretti.

Blazers 100 - Spurs 92
Spurs kaybetmeye devam ediyor. Bu gece Duncan'ın yanı sıra Parker-Manu ikilisinin de oynamaması kaybetmeleri için bir neden olabilir ancak takım kazanma alışkanlığını kaybediyor önemli bir viraja girmek üzereyken. Dün gece evinde Portland'ı ağırlayan lig lideri Spurs üçüncü çeyrek mükemmel oynadığı maçın son çeyreğinde sinerken galibiyet Portland'a kaldı. Geride götürdüğü maçın üçüncü çeyreğini 21-9'luk bir seri ile çevirmeyi başaran Spurs buna rağmen son çeyrek etkisiz bir oyun oynadı. Miller 26 sayısı ile takımını taşırken, Matthews 19 sayı kaydetti. Spurs cephesinde ise ilk beş başlayan Hill 27 sayı-6 asist ile mücadele etti.

Celtics 100 - Pacers 107
Celtics kötü basketbol ve kötü sonuçlara devam ediyor. Playoff savaşı veren ciddi bir takıma karşı deplasmanda son çeyrekte boyun eğdi Celtics. Doğu'da bu yenilgi ile beraber 2.liği de Heat'e kaptıran Celtics'in sezonun kalan maçlarında nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Dün gecenin kazanan tarafından bahsedecek olursak kaybetmesini beklediğim Pacers evinde kazanarak play-off potasına sıkı sıkı tutunmayı başardı. 26 sayıyla oynayan Hibbert'in yanınad Granger 18 sayılık katkı verdi. Celtics cephesinde ise 22 sayı-8 asist ile Rondo etkili olurken, en skorer isim 23 sayı ile oynyan Pierce oldu.

Bucks 86 - Bobcats 87
Doğu'da iki testiden birinin kırılacağı bir maçtı. Indiana'nın Celtics'i ağırladığı gece kazanacak takımın büyük bir avantajı olabilirdi. Bobcats son çeyrek geriden geerek müthiş bir galibiyet aldı ve son çeyrek 22-14'lük bir seri ile kazanarak play-off umutlarını sürdürdü. Milwaukee'nin ise artık şansı yok denecek kadar az, adeta kendi ipini kendi kesti Bucks. 18 sayı-5 asist üreten Jackson takımı galibiyete taşırken, Diaw 10 sayı-8 asist üretti. Bucks cephesinde Bogut ve Jennings 26 sayı üretirken, bu sezon ilk kez forma giyen Redd 15 dakika boyunca 4 asist üretti.

Wizards 100 - Jazz 95
Washington Wizards bu sezon 2.kez deplasmanda galibiyet almayı başardı. Deplasman fakiri olan Wizards uzatma sonunda Utah'ı devirerek sürpriz bir galibiyete imza attı. Bir zamanlar Salt Lake gerçek bir deplasmandı ama takımın hedeflerinden uzaklaşması taraftarı da küstürdü. Artık Utah deplasmanları sıradan bir mücadele olarak görülüyor takımlar için. Wizards cephesinde 28 sayı-7 asist-6 ribaund ile Wall oldukça etkili bir performansa imza attı. Utah'ta ise Jefferson 16 sayı-15 ribaund ile oynarken, Watson 13-sayı-9 asist-7 ribaund ile mücadele etti.

5 FARKLI FIKIR:

Ziyan dedi ki...

bu orlando'nun başına gelenlere kimse hakem hatası diyemez heralde.Resmen maçı verdiler.Carmelo'nun da ne kadar kötü bir sporcu olduğunu bir kez daha görmüş olduk bu maçta.

SteeIo dedi ki...

Howard'a çalınan son faul gerçekten çok gülünçtü daha sonra hakem Melo'nun elle çelmesini görmeyip Ricahardson'nun çelmesini görünce anlaşıldı ki Orlando ne yapsa kazanamayacak.

Numan dedi ki...

Brandon Jennings de üç tane maç kazandıracak basketi kaçırmış. İlk turnikesi iyice komedi. Şu adama nasıl tahammül ederler anlamıyorum. 10 maç verip 1 maç alırsın bununla ancak. Ayrıca Celtics'in uzun savunması felaket. Roy Hibbert'a 26 sayı attırmak nedir? Daha çok yanarlar Perkins'i yolladıklarına. Oyuncuların morali de sıfır belli ki.

Adsız dedi ki...

Orlando maçındaki 3 hakemin lisansı iptal edilmesi lazım kaç para ladılar acaba knick organizasyonundan yada sternden ayıp bu kadarda olmaz

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Bu Brandon Jennings olayında amerikanlar tuhaf biçimde çok seviyor, çok şey bekliyor ondan. Çok sevdikleri için de kötü yanlarını görmüyorlar hiç.