BIY AD

30 Mart 2011 Çarşamba

Wall'un Rol Modeli Rose

John Wall geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kendine rol model olarak Derrick Rose'u belirlediğini söylemiş ve eklemiş: "Benim ilk amacım onun seviyesine gelebilmek. Daha sonra da ondan iyi olmak için çabalayacağım".

Bir sene koç Calipari'nin yönettiği Memphis'te oynadıktan sonra 2008 yazında draftin 1 numarası olarak lige adımını atan Rose, çok kısa sayılabilecek bir sürede All-Star oldu, ABD ulusal takımı ile Dünya Şampiyonluğu yaşadı ve şimdilerde de MVP için çok güçlü bir aday olarak görülüyor. Wall'un şu ana dek izlediği yol Rose'a çok benziyor aslında. O da Calipari yönetimindeki Kentucky'de 1 sene oynadıktan sonra 2010 draftinde yine 1.sıradan seçilerek Wizards'ın yolunu tutmuştu.

Esasında Wall'un oyun yapısı da Rose'unkine çok benziyor. İki oyuncuyu da kombo guard olarak tabir edebiliriz. Saf bir oyun kurucu gibi takımı oynatmaktan çok skorer yönleriyle ön plana çıkan, delici oyuncular. Tabii bu aşamada bir noktada birbirlerinden fazlasıyla ayrıldıklarını söylemek gerekir. Wall'un şutlarındaki istikrar problemi şu anda ikili arasındaki en büyük fark. Fakat Rose'un da lige geldiği ilk sene oldukça düzensiz bir şutu olduğunu hatırlamakta fayda var. Fakat kendini sezonun başından beri bu yönde öyle bir geliştirdi ki bence hücum olarak kusursuza yaklaştı. Wall da zaten açıklamalarında şutlarını geliştirmek istediğini belirterek eklemiş: "Bu zaman alacak birşey. Fakat kendimi bu yönde geliştirmek için elimden geleni yapacağım".

Ben oyuncuların kişisel gelişimi açısından gittikleri takımın ve o takımdaki koçun çok önemli olduğuna inanırım. Doğru yönetilen bir takımda oyuncuların kendilerini çok daha iyi geliştirme imkanı bulabileceğini düşünüyorum. Bu bakımdan Wall'un da yeteneklerinin üzerine katarak devam edebilmesi için Wizard'ın yeniden yapılanması bence önemli bir detay. Çünkü şu anda kimin ne yaptığı belli olmayan, hiçbir iddiası bulunmayan bir takımın beyni John Wall.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

@ ilk adsız

ahaha ilk gördüğümde lebron fanboyu konuyu nerelere saptırmış gene dedim ama aşağıdaki posta yazacaktın o yorumu herhalde

Rukawa dedi ki...

Birincisi Rose'un da istikrarlı bir şutu olduğunu düşünmüyorum ama yine de şu genç yaşta taşıdığı sorumluluk gerçekten etkileyici.
Wall ise kendisini önce karakter olarak değiştirmeli bir takıma liderlik yapabileceğini istatistiksel olarak değil kişilik olarak göstermeli evet tarzları çok benziyor fakat Derrick Rose çaylak sezonundayken bile çok sakin ve soğukkanlı, kazanmayı her şeyden önde tutan bir oyuncuydu.

Adsız dedi ki...

john wall bu sezon 8.6 asist ortalaması ile oynuyor, rose ise 3. sezonunda anca 7.9 asist ortalaması tutturabildi. takımı oynatma konusunda wall şu an bile rose'dan daha iyi. savunma olarak da wall bence daha iyi bir oyuncu. ama hücumda rose seviyesine çıkması çok zor. ne olursa olsun gelecekte superstar seviyesine çıkmak için her türlü özelliğe sahip.