BIY AD

2 Nisan 2011 Cumartesi

Desibel Rekoru!!


Link

Son 5 maçını kaybeden Spurs, artık bu seriye bir son vermek için çıktı Houston deplasmanına. Ancak bunu başaramayarak üst üste 6. yenilgisini aldı. Maçın sonunda ise bir olay dikkat çekiciydi. Takımının faul yapmasını isteyen Popovich, Houston Rockets seyircisinin çıkardığı gürültü dolayısıyla, oyuncularına bir türlü duyuramadı sesini. Artık nasıl bir ses çıkıyorsa salonda, 5 metre ötedeki adam duymuyor Popovich kendini yırtarken. Şaşkınlıkla izledim bu saniyeleri. Hayır tamam olabilir, George Hill falan sahanın öteki tarafında, duymuyorlar ama Ginobili ile Bonner da mı duymuyor yahu? İnsan bir takım arkadaşlarını uyarır değil mi faul yapın faul diye. İşin kötüsü Tim Duncan duyup da faul yaptığı zaman 4 saniye vardı sadece şut saatinde. Yahu o zamana kadar beklemişsiniz, bırak belki adamlar 4 saniyede bir şey üretemeyecek ve top sana geçecek. Üç buçuk saniye de bir üçlük bulmak için son derece yeterli bir süre. Ama 7 saniye içinde 5 sayı farkı kapatmak imkansız... Gidip burada da en kötü seçimi uyguluyor Spurs. Yani, ya 20 saniye içinde 5 sayı farkı veya 3.5 saniyede 3 sayı farkı kapatmak gibi opsiyonları varken, gidip en kötü seçimi uygulamış oldu Spurs takımı. Haliyle maçı da kaybettiler. Popovich'in ne kadar sinirlendiğini söylememe bile gerek yok herhalde. Taktik tahtasını hırsla savurduğuna şahit oluyoruz, asistanları sakatlanmadıkları için şanslılar.

Bu arada niye Spurs hücumunun başından aldım videoyu? Çünkü bu üçlük Parker'ın maçta kaçırdığı üçüncü üçlüktü. Hepsi de böyle dip çizgiden geldi ancak Parker bunların ikisinde çemberi bile bulamayarak airball atmıştı. Maçın en kritik hücumunu böyle kullanmak da yakışmadı San Antonio'ya. Halbuki sağına verse ondan çok daha iyi bir Hill'in üçlüğü değerlendirmesi çok daha büyük bir ihtimal.

İşte böyle yenildi Spurs ardı ardında altıncı kere. Büyük şanssızlıklar lazımdı Lakers ve Bulls'un onları yakalamaları için, Duncan'ın sakatlığı zor bir fikstür sırasında gerçekleşince üst üste 4 yenilgi aldılar, ardından tam kadro ile gelen Celtics mağlubiyeti ile moraller bozuldu. Şimdi de Texas derbisi gitti. Phoenix, Atlanta, Sacramento ve Utah'a karşı 4'te 4 yapmaları şart oldu NBA 1.'liği için. Popovich şu maçtan sonraki gazıyla 2-3 oyuncuyu dövse soyunma odasında, akılları başlarına gelir herhalde. Sonra da zaten Lakers ile final maçına çıkacaklar...

2 FARKLI FIKIR:

judger dedi ki...

6 maç fark var. Spurs 1 maç kaybeder(lakers maçını) ve Lakers bütün maçlarını kazanırsa aynı galibiyet sayısında olacaklar. Aynı sayıda olunca hangi takım lider olmuş olacak? Saha avantajı kimde olacak?

sabonis dedi ki...

lakers maçını spurs kazanırsa ve eşit bitirirlerse spurs önde. yok lakers kazanır ve eşit bitirirlerse, son maçtan sonra kesin bir şey söylenebilir. şimdiden söylemek zor.