BIY AD

29 Haziran 2009 Pazartesi

Mehmet'ten ayrılma kararı ve diğer haberler

- Dün Mehmet Okur'un menajeri Marc Flesiher bir açıklama yapmış. Mehmet'in kontratındaki 9 milyon dolar değerindeki son seneyi kullanıp Utah'ta kalmak yerine ayrılmaya daha yakınmış. Mehmet, NBA Stüdyo'ya konuk olduğunda Utah'ta kalacakmış gibi bir izlenim bırakmıştı. Bu kararı biraz şaşırtıcı. Kararını bugün NBA'e bildirmesi beklenen Mehmet'in yanı sıra, Boozer'ın da Utah'tan gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Korver'ın ise son sene opsiyonunu kullanması bekleniliyor. Utah zaten Boozer'ı kaybedeceğini biliyordu. Buna hazırlardı ama üstüne bir de Mehmet'i yitirirlerse büyük kan kaybı yaşarlar.
Rasheed'in ayrılması neredeyse kesin olan Pistons'ın, bu ikili için devrede olduğu söyleniyor. İç-dış tehdit olarak birbirlerini mükemmel tamamlasalar da Okur-Boozer ikilisini almak ne kadar doğru bir tercih tartışılır. İşin defans tarafında blok tehdidi oluşturmadıkları için şampiyonluğa oynayan bir takımın temelini oluşturacak kapasitede değiller maalesef. İkisinin de ayrı ayrı, blokçu uzunu olan takımlara gitmeleri çok daha iyi olacaktır. Boozer'ın para peşinde olduğunu biliyoruz ancak Mehmet'in başarıyı tercih etmesi beni çok memnun eder.
Bu arada, yıllık 10 milyon dolar civarı bir kontrat isteyen Millsap'a bu miktarı vermek zorunda kalacaklardır. Seneye ilk 5 çıkması ve 30-35 dakika arası süre alması muhtemel olan Millsap'ın, ligi birbirine katacağını söyleyebiliriz.

Akşam gelen edit: Mehmet'in son sene opsiyonunu kullanmasa bile Utah'ta kalma ihtimalinden söz ediyor Utah gazeteleri. Ancak o zaman niye opsiyonunu kullanıp ardından sözleşme uzatmak yolunu seçmediğini merak ediyorum. Neyse 3-4 güne göreceğiz neler olup bittiğini.

- Rockets takımı, Rubio'ya karşılık Aaron Brooks ve Shane Battier'yi teklif etmiş. Timberwolves bu teklifi reddetmiş. Battier yerine, Rockets'ın teklif edebileceği iyi bir şutör guard olsaydı bence fena bir teklif olmazdı. Ancak zorunlu olarak iyi bir şutör guard arayan Rockets, doğal olarak bu teklifi reddetmiş.

- Vince Carter yetiştiği şehire ve şampiyonluğa oynayan bir takıma gittiğine hala inanamıyormuş. Kendisini çimdikleyip duruyormuş. Bu açıklamalar bile bence onun bu sene ne kadar istekli oynayacağını gösteriyor. Gelecek sezon Magic'i izlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum.

1 FARKLI FIKIR:

os dedi ki...

memo kalmış diye duydum.

boozer da kaldı zaten, yine aynı tas, aynı hamam