BIY AD

2 Temmuz 2009 Perşembe

Gözde üçlü: Gortat-Millsap-Hedo

Gortat'nın peşine düşen takımlara bakalım: Rockets, Mavs, Pacers ve Knicks. Şu takımlar arasında, tuttuğum Spurs'ü görmemek beni gerçekten üzdü. Pivot konusunda ne yapacaklarını çok merak ediyorum. Ama konumuz Spurs değil, Gortat. Rockets ona muhtemelen, Mutombo'nun görevinin daha uzun vadelesini vermek istiyordu. Hele şimdi Yao'nun da gelecek sezonun çoğunu kaçıracağı belli olunca, Gortat'ya hakettiğinden çok para verebilirler. Pacers'ın elinde Hibbert, Hansbrough, Murphy ve Foster varken 5. uzuna senelik 6 milyon dolar vereceğine pek inanmak istemiyorum. Bence basının çok büyük saçmalaması veya Bird gerçekten bu işi bırakmalı... Knicks, Thunder ve Grizzlies'in peşinde koştuğu Lee'yi ısrarla kadrosunda tutmaya çabalıyor. Ellerinde zaten Darko ve Harrington var. Bir de üstüne 4. uzun olarak Gortat'yı almak istemeleri ilginç geliyor. Mavs'in ise Diop'un gidişinden sonra Gortat tarzı bir uzuna ihtiyacı var, gerçi Ryan Hollins birkaç maçta girip takıma öneml katı yapmıştı ama Mavs'in Gortat'yı alması Indiana ve Knicks'e göre 10 kat daha mantıklı duruyor. Tabii ki içlerinde açık ara en çok ihtiyaç duyan takım Rockets.
Thunder, Millsap'i çok ciddi şekilde kadrosuna katmak istiyormuş. Yıllık 10-11 milyon civarında bir teklifte bulunacaklarmış. Bir an düşündüm de 3-4 sene sonrasını şöyle bi... Korktum Thunder'dan. Westbrook-Harden-Durant-Green-Millsap. Bunlara ilk 5 olarak değil, genç yetenekler olarak bakın ve 3-4 sene sonra olacakları yerleri hayal edin. Muhteşem gerçekten. Belki de geleceği herkes tarafından çok parlak görülen Portland'dan bile daha iyi bir yerde olacak ileride Thunder. Kim bilir... Sam Presti bu işi çok iyi biliyor.
Söylentilere göre Trail Blazers, Hedo'ya 5 yıllığına 50 milyon dolar teklifte bulunmuş. Müthiş bir teklif. Hidayet'in istediği miktardan biraz düşük olsa da, bunu reddetmesini gibi bir ihtimali düşünmüyorum bile. Daha önce de yazdım: Bu takım Hidayet için biçilmiş kaftan. Blake gibi topu elinde istemeyen, sadece top dolaştıran ve bomboş dış şutları sayıya çeviren bir oyun kurucuları var. Roy gibi sorumluluğu paylaşacak bir yıldız var. Oden gibi Howard'dan 3-4 gömlek düşüğü ama iyi beslendiği takdirde sayıya ulaşabilecek bir uzun var. Aldridge gibi boyalı alandan ve dışardan iyi bir sayı tehdidi var. Daha ne olsun. Kenardan da skora katkı yapacak Fernandez ve Outlaw gelecekler. Kağıt üstünde gerçekten müthiş gözüküyor. Düşününce heyecanlandım vallahi.
Yanlız Fernandez'e değinmişken belirtelim, dedikodulara göre Hedo'nun gelecek olmasına çok sinirlenmiş. Zaten McMillan'a geçen sene onu az kullandığı için sinirliymiş. Eğer şu olay doğruysa, Fernandez'in basketboldan anlamadığını falan düşünmeye başlayacağım. Geçen sene 26 dakika civarı süre almış ortalama. Evet belki Hidayet'in gelecek olması, dakikalarını 20 civarına indirebilir. Ama sonuçta Fernandez şutör guard oynarken, Hedo 3 numarada görev alıyor. Hedo topu elinde tutup oyun kurarken, Rudy sadece sayı atmaya odaklanmış durumda. Ayrıca Hedo gelmezse başka birisi gelecek, ne farkeder ki. Gören de onun pozisyonuna adam alınıyor zannedecek. Dakikalarının azalacağını düşündüğü takdirde Avrupa'ya dönebilirmiş Fernandez ama kontratını uzatma hakkı Portland'ın elinde olduğu için çok da sesini çıkaramıyormuş.

0 FARKLI FIKIR: