BIY AD

30 Haziran 2009 Salı

NBA'den kısa kısa

Rubio için NBA'deki hemen her takım olta atyormuş. Bunların başında tabii ki Knicks geliyor. Draft gecesi, 5. sıra için Wilson Chandler + 8. sırayı teklif ettikleri ortaya çıktı. Bence Timberwolves'a teklifler geldikçe, değerinin tekrar ve tekrar farkına varıp, Rubio'ya daha da sıkı sarılacaklar.
Bugün gelen bir başka habere göre, Rubio ve babası cumartesi gizlice Minnesota'ya uçup takımla bir görüşme yapmışlar. İspanyol yıldız basına yaptığı açıklamada ise, önümüzdeki sezonu İspanya'da geçirme ihtimalinden söz etmiş: "Kesin değil ama düşünüyorum, önümüzdeki günlerde göreceğiz". Kısacası Rubio işi bir hayli uzayacak gibi duruyor.

Milwaukee Bucks, gelecek vaat eden oyuncularından Sessions'ı sınırlı serbest yaparken, Villanueva'yı serbest bıraktı. Böylece Sessions'ın bir takımla anlaşması durumunda aynı parayı verip takımda tutabilecekler. Zaten çok abuk bir fiyata çıkılmazsa, bunu yapmak en önemli hedefleri. Villanueva'nın ise istediği takıma gitmesine göz yummak zorunda kalmışlar çünkü öbür türlü Jefferson takasından kazandıkları paranın bir anlamı olmayacakmış. Bana biraz bahane gibi geldi ama hadi bakalım. Villanueva beğendiğim bir oyuncudur. Umarım kendisine doğru takımı seçer.

Son olarak iki ayrı takımın umutla baktığı olaylardan bahsedelim. Öncelikle, Knicks Darko'dan mümkün olduğunca faydalanacakmış. D'Antoni "Bugüne kadar kendisini gösteremedi ama biz onun yeteneklerini ortaya çıkarmak için sonuna kadar zorlayacağız. Öne çıkarabildiği tarafları bize yetecek mi, bunu göreceğiz" demiş. Aslında umutlular ama aynı zamanda temkinliler de. Sonuçta bu adam, Kwame Brown gibi yeteneksiz değil. Ufak bir fiyat karşılığında (Quentin Richardson) alınabilecek bir risk.

Jazz'ın olayı ise oldukça ilginç. Önümüzdeki sene Knicks'in ilk tur seçim hakkını elinde bulunduran Jazz, şimdiden bu seçim için heyecanlıymış. Eh tabii konu Knicks olunca, gelecek sene draftta ilk sırayı almaları bile sürpriz olmaz. Şaka bir yana gerçekçi olup ilk 5'ten seçmeyi beklemiyorlar ama yine de "hayal etmek güzel şey"dir. Bakalım Knicks bu yıl nasıl bir performans gösterecek.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bu blogu yeni takip etmeye başladım.çok hoşuma gitti yazılar.Özellikle de blogun ismi çok güzel.hakkaten portland'ı mı destekliyorsunuz?

sabonis dedi ki...

Hayır Spurs'ü destekliyorum ama geçmişten gelen Portland sempatim de vardır. Blog'un isminin böyle olmasının sebebini şurdan okuyabilirsiniz:

http://konyaliportlandlilar.blogspot.com/2009/06/konyal-portlandllar.html

Beercholic dedi ki...

hocam cv31'i çok istiyor clevelandlı taraftarlar siz ne diyorsunuz?

sabonis dedi ki...

Ben beğenirim CV'yi ama mental olarak ve çalışma etiği olarak problemleri var biraz. Onları geride bırakabilirse gayet iyi bir oyuncu olacak potansiyel var...