BIY AD

2 Temmuz 2009 Perşembe

Artest-Cavs, Ariza-Rockets, Knicks haberleri

Daha dün Yao'suz Rockets'da kalmayabileceği konuşulan Artest, takımda kalmak istediğini açıklamıştı. Aradan 5-6 saat geçmediki yeni dedikodular canlanıverdi "Artest'in Rockets'da kalması zor" şeklinde. Çünkü Rockets 1 yıllık kontrat önermek istiyormuş, Artest uzun yıllar kafasını dinlemek istiyormuş.
Başka duyumlara göre Cavs, Artest ile ilgileniyormuş. Bence doğruysa çok da güzel yapıyorlar. Niye? Çünkü Magic ile iyi eşleşebilmek için kısa bir 4 numaraya ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bu konuda Artest'ten iyisini zor bulurlar. Tabii aynı zamanda LeBron'u NBA'de en iyi savunan adamın başka bir takımına gitmesini de engellemiş olacaklar. Bu son söylediğim akıllarının ucuna bile gelmemiştir ama bence kayda değer bir detay.
Ayrıca söylemesi ayıp NBA'in en ayı 4 oyuncusundan 3'ü kadrolarında (Shaq-LeBron-Artest-Howard) olacak. Rakipler mücadele etmekten yorulurlar, bitap düşerler vallahi...

Henüz kesin olmasa da, Trail Blazers Hedo'ya 5 yıllığına 50 civarı verecek gibi duruyor. Arada Raptors'ın da 60 teklif ettiği ve Hidayet'in onlara yaklaştığı iddia edilse de, yeniden 1 numaralı favori koltuğuna Portland oturdu. Bu iki takımın Hedo için olan yarışında hangisinin eli boş kalırsa, Ariza'ya 35-40 milyon dolar arası verecekmiş. Bence hakettiğinden yüksek bir para. Ariza'nın tarzına yakın, defansta göz açtırmayan ama hücum gücü sınırlı guard/forvetler her takıma lazım. Ama özellikle son zamanlarda, biraz abartıldıklarını düşünmeye başladım. Ariza'ya 5 yıllığına 40 milyon dolar bağlamak pek akıl karı değil bence.
Edit: Şu anda yeni bir haber yayınlandı, Ariza Rockets genel menajeri Morey ile buluşmuş. Rockets'ın MLE, yani senelik ortalama 6.5 milyon dolar teklif etmesi bekleniyormuş. Bu, Ariza gibi bir rol oyuncusu için elbette ki daha mantıklı bir ücret. Ama elinde zaten Battier ve her ne kadar ayrılması muhtemel de olsa, Artest olan bir takımın niye Ariza'nın peşinde olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Bu takım hakkında yazmayı pek sevmesem de, hergün 5 tane haber çıkınca insan zorunda kalıyor. Kısa kısa geçelim. Knicks Hill'e MLE, yani 5.7 milyon dolar önermeyi düşünüyormuş. D'Antoni de onu çok beğendiğini açıklamış. Hayret ettim, Knicks'in mantıklı düşündüğü hamlelerden biri... Tabii Wilson Chandler'a o kadar güvendiklerini açıkladıktan hemen sonra bunun su yüzüne çıkması da ilginç.
Ayrıca Kidd'e Mavs 3 yıllığına 25 milyon dolar teklif edecekmiş. Knicks ise düşünüyormuş "Acaba daha çok para önersek de bizi seçse mi?" diye. Bana kalırsa Kidd her şekilde Mavs'i seçecektir ayrıca Knicks'in de LeBron aşkını tehlikeye atacağını düşünmüyorum. New York şehrinin yarattığı ratingler yüzünden Knicks ile ilgili doğru-yanlış bir sürü haberler çıkıyor diye düşünüyorum. Kidd'i tek çekecek şey 2010 yılından itibaren LeBron'la beraber oynama düşüncesidir. Knicks Kidd'i bu konuda ikna ederse, Mavs ile olan yarışta şansı artar.
Son olarak, Kobe kontratını erken bitirme hakkını kullanmadı ve Lakers'da kaldı. Bence haber niteliğinde bile değil ama 1 cümle yazmanın bir zararı yok.

0 FARKLI FIKIR: