BIY AD

3 Temmuz 2009 Cuma

Toplayın takımı Detroit'e gidiyoruz

Detroit yolları taşlı, geliyor Celtics takımı... Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Celtics organizasyonu, toplamış takımı Detroit'e gitmiş. Niye? Cevabı tek kelime: Rasheed.

Takımı toplamışlar derken dalga geçmedim. Pierce-Allen-Garnett-Rivers-Ainge ve takım sahiplerinden Wyc Grousbeck birlikte atlamışlar uçağa. Amaç tabii ki Rasheed'e selam verip dönmek değil. Şampiyonluğun anahtarı olarak gördükleri Rasheed'i mümkün olduğunca kendi taraflarına çekmek istiyorlar. Onu ne kadar çok istediklerini de takımın 3 starı, koçu, genel menajeri ve sahibi bir arada giderek gösteriyorlar. En son böyle bir organize hareketi PJ Brown'u ikna etmek için yapmışlardı. Nasıl sonuçlandığını biliyoruz: Brown, Lakers'a karşı Final serisindeki müthiş oyunuyla adeta şampiyonluğun kapısını açmıştı. Üstelik şimdi ikna etmeye çalıştıkları isim Rasheed. Sadece Celtics değil, bütün hedefi yüksek takımların almak isteyeceği bir isim. O yüzden Celtics açısından değil, genel yaklaşacağım. Bu adam, NBA'de halen ilk 5 çıkacak kapasitede olan, son derece yetenekli bir uzun forvet/pivot. Peki onu bu kadar özel yapan nedir? Klasik bir pivotta bulunması gereken blok koymak, boyalı alandan sayı üretmek, savunma bilgisi gibi özelliklerin yanına üçlük tehdidini eklemesi. Tek eksisi ribaundlarda biraz zayıf kalmasıdır. Eğer NBA'deki üçlük atabilen uzunlara bakarsanız, neredeyse hiçbirinin blok özelliğinin olmadığını veya defansta rakip pivotun arkasında duracak kapasitede olmadığını göreceksiniz. İşte Rasheed size bunu eksik bir yönü olmadan sağlıyor.

Eksik yön demişken en önemli şeyden bahsettiğim farketti. Rasheed'de 1-2 tahta eksiktir. Bunu bilmeyeniniz yoktur. Ama yine de şampiyonluğa oynayan bir takımın onu alması halinde, kupa için çok büyük bir adım atacağını düşünüyorum. 5 yıl önceki gibi takımı taşıyamayabilir ancak zaten 3-4 adet yıldızı olan takımlar için mükemmel bir son parça olacaktır.
Bu takımlardaki şampiyonluk ve başarı havasından eminim Rasheed de etkilenecektir. Özellikle koçuna saygı duyacağı bir takıma giderse çok yararlı olacağını düşünüyorum. SVG veya Brown'un Sheed'i ne kadar idare edebileceklerinden emin değilim. Ama yine de Magic, Spurs, Celtics ve Cavs 4'ü de peşinde bu çılgın adamın. O da bunun bilincinde ki biraz yüksekten bakıyor herkese. Temasa geçen takımlara çabuk karar vermeyeceğini belirtmiş. Bakalım diğer takımlar da Detroit'e uçak kaldıracaklar mı?

0 FARKLI FIKIR: