BIY AD

23 Nisan 2010 Cuma

Bulls - Cavaliers Serisi 3. Maç (108-106)

“Ve Bulls hepimizi şaşırttı.” Bu maçın tek cümleyle özetini yapmaya kalkarsam, yazacağım tek cümle bu olurdu. Çok mu rahat bir galibiyet aldı? Hayır. Hatta özellikle maçın sonunda Rose’u, LeBron savununca baya baya zorlandılar; ama dişli rakip olduklarını ve neden Toronto’nun değil de kendilerinin 8. sırayı aldıklarını açıkladılar izleyenlere. Geçen sene Boston serisini düşündükten sonra bu eşleşmenin eğlenceli geçeceğini tahmin ediyordum; fakat herhangi bir galibiyete ihtimal vermiyordum açıkçası. Geçen sene o seride Garnett yoktu ve Pierce da sakat sakat oynuyordu. Şimdi ise tam kadro, NBA birincisi Cleveland’a karşıydılar. Süpürülmekten kurtulmak için herkesin kendi kapasitesini aşması lazımdı bence ve aştılar. Kendi evlerinde bir galibiyetle sonunda playofflara giriş yaptılar. Belki de bu alabilecekleri tek galibiyet; ama Cleveland’ın bu seneki üstünlüğünü düşününce bir alkışı hak ettiler.

Bu galibiyette ise en büyük pay takımın süper yıldızı Rose’a ve Hinrich’e gitmeli. LeBron’un 26’da 14 gibi iyi bir yüzdeyle bulduğu 39 sayısı, 10 ribaundu ve 8 asistine karşı ikili toplamda 58 sayı üreterek, Kral’ın çabasını boşa çıkardılar. Hinrich ilk iki maç sadece 13 sayılık katkı vermişti hatırlarsanız. Yani ondaki birazcık silkinme takıma direk yansıyor. Çünkü direk takımın skor yükünü çekiyor Rose’la birlikte. Tabi salt rakamlardan bakmak çok yetersiz olacak. Deng’in, James üzerindeki savunmasını da unutmamak gerekiyor. Biraz önce de dediğim gibi LeBron’un rakamlarına aldanmayın, eğer Deng’in öyle birkaç savunması var ki LeBron adeta çıldırdı. Belki de Deng birkaç dakika daha kenarda otursa Cleveland ve LeBron’a övgüler dizecektik. Şu anda Culls’un umulmadık galibiyetini konuşuyoruz. Rose’un 31 sayı(13/26), 7 asistlik ; Hinrich’in 27 sayı(4/4 üçlük), 5 ribaund, 5 asistlik ve de Deng’in 20 sayılık performansları ve de Noah’ın 10 sayı, 15 ribaundu gayet sevindirici çabalar Chicago adına. Ayrıca Cleveland gibi bir takıma 108 atmak da önemli. Daima onların sert savunmalarıyla öne çıkan birr takıma karşı daha sert olmayı başarabildiler dün gece Del Negro’nun oyuncuları.


Skorun bu kadar yakın olmasından da anlayacağınız gibi maç çok çekişmeli geçti. Aslında bu kadar çekişmeli olmasının tek nedeni ise Chicago’lu oyuncuların son anlardaki beceriksizliği. Çok basit hatalarla maçı kaybedeceklerdi. Yalnız bu süre içinde Cleveland’ın şutörlerinin de çok çok zor üçlük isabetleri bulduğunu belirtmek lazım. Maçın son topa kadar taşınmasını Mo Williams ve LeBron tayin etti kısacası. Maçın bitimine 50 saniye kala Cleveland hücumunda James’in topuna Noah dokundu ve LeBron’un topu kaybetmesini sağladı ve Deng topu çaldı. Ardından maçın bitmesine 38 saniye kala yapılan faulun ardından Hinrich çizgiye geldi ve 2/2 atarak skorun 104-96’ya taşınmasını sağladı. Buradan sonra Cavaliers öyle bir geri dönüşe imza attı ki, gözlerimiz açık kaldı. Önce LeBron pota altını zorlayarak bir anlık boşta kalan Williams’ı buldu; fakat pas ucu ucuna yetişince Rose savunmasını aldı. Buna rağmen Mo Williams üçlük çizgisinin iki adım gerisinden yolladığı zor şutunda isabet buldu ve farkı 5’e indirdi. Devamında, bu sezon %75’le serbest atış kullanan Hinrich’e taktik faul yapıldı; ama Hinrich iki atışından da isabet bulamadı. Bir sonraki hücumda ise LeBron ikili sıkıştırmaya rağmen çok çok zor ve dengesiz bir atış kullanmak zorunda kaldı; yine de sayıyı buldu. 104-102 olan skorun ardından bu sefer Rose’a bir faul geldi ve %85’le atan Rose bu kritik anlarda ilk atışını kaçırdı; fakat ikinci atışında isabeti bularak farkı tekrar üçe çıkardı. Mike Brown hemen mola alarak, aslında çok da güzel bir hücum çizdi; fakat faul hakkını dolduran Bulls’da, Vinny Del Negro da molada boş durmamış olacak ki, Brown’ın çizdiği hücumu, Varejao’ya faul yaptırarak durdurdu ve Can'ın da dediği gibi doğru bir yol izledi. Varejao’nun faul sıkıntısından zaten hepimiz haberdarız. Yine de bir atışını sayıya çevirerek maksimum(!) katkı verdi serbest atış çizgisinden. Ardından ribaundu alan Miller’a faul yapıldı; Miller serbest atışlardaki kısır döngüyü kırdı ve 2’de 2 attı.

Maç bu kadarla da bitmedi. Cleveland hücumunda Mo Williams tekrar mücize bir üçlük yolladı. Ardından maçın bitimine 3.5 saniye kala Deng’e faul yapıldı. O da her ne kadar 2’de 1 atsa da ikinci atışını kaçırarak Cleveland’ın çok acele bir hücum yapmasını sağladı. Nitekim Anthony Parker’ın orta sahadan yolladığı top girseydi, son maçın oynanmasına karşı çıkardım ben. O mükemmel dönüşün ardına bir de böyle bir buzzer gelse daha ne olsun? Cleveland çok şanslıydı diyenler elbet olacaktır; fakat Cleveland ne kadar şanslı ise Bulls oyuncuları ise o kadar saçmaladı maçın sonunda. Öyle veya böyle bir galibiyeti çıkardılar. Çok çok zorlandılar; ama yolun tur yolunun kapanmasına engel oldular. Geçi bana kalırsa o kapı daha baştan kapalıydı; ama bir umut işte.

0 FARKLI FIKIR: