BIY AD

19 Ocak 2011 Çarşamba

Bosh'tan Ömer'e Suçlama


Link

3 gün önce Bulls, Heat'i mağlup ederken, Chris Bosh bileğini burkarak son çeyreğin ortalarında oyunu terketmişti. Pozisyonda Ömer, yerde yuvarlanan topa atlamış ve Bosh'un ayağı da Ömer'in altında kalmıştı. Maçtan sonra Bosh'un açıklamaları biraz çirkindi: "Tamam biliyorum insanlar topun arkasından atlamak, mücadele etmek istiyor ama ciddi sakatlıklar da böyle oluşuyor. Atlarken diğer oyuncuların bacaklarına dikkat etmeliyiz. Hepimiz ekmeğimizi buradan kazanıyoruz, ailelerimize bakıyoruz." Bu konuya değinmedim bile çünkü Bosh saçmalamıştı bana göre. Şu ailelerimize bakıyoruz olayı da ayrı bir ilginç geldi bana, nitekim NBA'de kontratlar garanti. Dün Bulls koçu Tim Thibodeau da girmiş konuya ve Ömer'in bir suçu olmadığını, kimseyi sakatlamaya niyeti olmadığını söylemiş, savunmuş oyuncusunu.

Madem bu kadar ilgi çeken bir konu ben de 3-5 kelime yazayım dedim. Öncelikle Bosh pozisyonu izlememiş olsa gerek. Çünkü Ömer topa atladığı sırada Bosh'un bacağı henüz arkada. Ömer'in hamlesinden sonra Bosh bacağını çekiyor ve Ömer'in geliş yönünde yere basıyor. Ömer ne yapsın burada? Havada mı dursun? Hadi onu geçtim Bosh en baştan beri orada duruyor olsaydı topa atlamayacak mıydı Ömer? Yok böyle birşey. O zaman kimse bloğa da çıkmasın, zira smaca kalkan oyuncular çok ters düşüp sakatlanabiliyorlar. Evet Bosh'un sakatlandığı pozisyonda dizindeki bağlar bile kopabilirdi, bilek burkulması ile kurtulduğuna sevinmeli. Ama bir oyuncuyu boştaki topun peşinden atladı diye eleştirmek de saçmalığın daniskası.

Bir daha olursa yine atla yere Ömer... Bu şekilde takımın ihtiyaç duyduğu bir oyuncuya dönüşülür, "Aman atlamayayım sakatlık olmasın" diye ayakta pozisyonu izleyerek değil.

13 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

yaptığı suçlama tabii ki de saçmalıktan fazlası değil fakat bosh yerinde kim olsa benzer bir açıklama yapardı bence. nba'de böyle açıklamalar sıradan karşılanıyor. çok ucuz atlattı yalnız. feci bir şekilde sakatlanmasına ramak kalmış. bosh en sevmediğim oyunculardan biri fakat böyle bir durumda bosh'un bu açıklaması alttan alınabilir bence.

Gİder borusu dedi ki...

Ben şimdi bosh a birşey derdim ama bloğu kirletmeyeyim savunma özürlü overratedların kralı için

geloraptor dedi ki...

Olaydan haberim yoktu ama Bosh'dan ömer'e suçlama başlığını görünce çok daha ciddi bir şey bekliyordum. Sakatlık sonrası sinirle Bosh küçük bir sitemde bulunmuş.Görüntüde görüldüğü üzere tokalaşıyorlar da. Bosh'a sallamak için gereksiz bir post olmuş. Yazında belirttiğin üzere maçtan sonra yapıyorsa açıklamayı pozisyonu zaten izleyemez. Dediğim gibi sakatlanmış olmanın verdiği moral bozukluğuyla da muhtemelen burnuna sokulan mikrofonlara bunu demiş. hidayet yüzünden eski Torontolulara sallamak moda oldu her yerde. Burada da bunun etkisinde kalmışsın gibi geldi bana.

motörkafa dedi ki...

cidden saçmaymış

Ciceys dedi ki...

Geloraptor bu o kadar basit bir olay değil. Resmen senin yüzünden ekmek paramı kaybetcem diyor adam böyle bir şaçmalık olabilirmi yok mikrofon uzatılınca böyle denmiş. Çocukmu bu 3 yaşında ne diyeceğini şaşırmış olacak, nasıl böyle bir şuçlama yapılır anlamıyorum. Madem bu kadar ödeleksin spordan kazanma ekmek paranı be adam ne hayatlar kaydı gitti bi sakatlıktan ne yıldızlar söndü, Bu bu işin bir parçası...

roland deschain of gilead dedi ki...

daha da ilginç olan şey bosh'un bu tip toplara atlayıp zıplayarak kendine bir isim edinmiş olması. orta mesafe şutu hariç çok ekstra özellikleri olan bir adam değil ama işte hırsı çabası ve her yere ulaşmaya çalışması onu özel kılıyordu...ama şimdi "yıldız" oldu artık sevmiyor o tip oyuncuları demek ki.

Adsız dedi ki...

ya zaten bosh karı gibi durmayıp atlasa topa bişey olmayacak. boşuna rupaul of big men dememiş shaq.

Adsız dedi ki...

Ula bu yabancı kompleksi yüzünden daha ne kadar türkleri haksız görcez.

Adsız dedi ki...

Bosh bosh konuşmuş, söyleyecek bişey yok!

Era dedi ki...

bosh hep boyleydi, nazik bir kiz cocugu.. onun icin sasirmamak lazim.

kaan kural terk dedi ki...

bosh adammı lan acaba onu tartışmak lazım bu sene ömerle smaç sayıları eşit hatta ömer geçmiş bile olabilir orta mesafe atmakla power forvet olunmuyo

geloraptor dedi ki...

@ciceys

Bence bilakis basit bir olay. "Ekmek parası" önümüzdeki maçlar gibi bir klişe. Bu tip sözler de zaman zaman söylenebiliyor. Sakatlıktan ötürü zorunlu emeklilik pek tabii bu oyunun parçası ama bundan korkmak da sakatlıklar kadar doğal.

Adsız dedi ki...

bosh'un bu açıklamalarıyla amerika'da herkes dalga geçti zaten, burada da mevzu edilmesi gayet normal.