BIY AD

22 Ocak 2011 Cumartesi

Kobe, Melo'yu Kanatları Altına Aldı

Kobe iki gün önce Melo'yu protesto eden Nuggets taraftarları için "Yaptıkları salakça. Ondan artık nasıl iyi birşeyler yapmasını bekleyebilirsiniz ki. Onu sevecek, lehinde tezahürat yapacak taraftarların olduğu bir yere gitmek için can atacaktır." demişti. Dünkü Lakers-Nuggets karşılaşmasının ardından yine aynı konu açılınca "Evet onlara aptal dedim, salak ile aptal yakın kelimeler diyebiliriz" şeklinde eleştirisini sürdürdü.

2007 yılında Kobe de takasını istemişti ve Staples Center'da yuhalanmıştı. O günlerde Kobe'nin Lakers taraftarlarını kafasında hangi sıfatla tanımladığını öğrenmiş olduk böylece. Aslında bir nevi şimdi Carmelo'yu savunarak, geçmişte kendi yaptığı hareketin de doğru olduğunu söylemek istiyor Kobe. Ama dediği şey çok saçma. Neymiş, Nuggets taraftarları Carmelo lehinde tezahürat yapsınlar ki, Carmelo başka yere gitmek yerine Denver'da kalmayı tercih etsinmiş. Ancak taraftarların gösterdiği tepki son derece doğal. Bugüne kadar hangi önemli yıldız böyle bir açıklama yapmış da tepki görmemiş? Belki Garnett gibi kariyerinin çoğunu takımına vermiş bir isim istisna gösterilebilir. O da zaten bu kadar açık olarak çıkıp söylememişti. Keza seyircinin tepkiler Carmelo'nun çabuk pes etmesine ve takımın bundan sonra bir süre ligin dibinde sürünecek olmasına. Çünkü bir yıldız böyle takasını istediği zaman, karşılığında değerli hiçbir şey alamıyorsunuz, takımın eli kolu bağlanıyor...

Ayrıca Kobe kendisi de açıklamış "Ben Smush Parkerlarla falan oynuyordum" diye. Carmelo'nun elinin altında fıstık gibi bir kadro var. Billups, Afflalo, Nene, Martin, Birdman, JR, Lawson. Bundan iyisini hangi gittiği takımda bulacak bilmiyorum. İsmi geçen takımlardan Knicks birkaç rötuş ile bu seviyeye gelebilir. Yine de George Karl gibi bir koçla beraber şu saydığım kadroyu bir üst seviyeye taşımayı başaramayan isim Melo'ydu. Biraz da suçu kendisinde aramalı bence.

Bir kez daha belirtmeliyim ki taraftarların aptallıkla uzaktan yakından alakası yok, en doğal hakları olan şeyi yapıyorlar, o da tepki vermek. Hele Carmelo'nun vurdumduymaz ve kötü oyununu düşündüğüm zaman, taraftarlara daha da fazla hak veriyroum. Kobe'nin açıklamasını, her ne kadar Milli takımdan yakın arkadaşını korumak amaçlı yapsa da, saçma bulduğumu söylemeliyim.

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bence haksızsın sabo abi. sonucta desteklediğin takımın formasını giymeye devam eden biri protesto edilmez gidene kadar en azından. Forma sereftir...

melo59 dedi ki...

can'ın yazdığı tüm kelimelere harfi harfine katılıyorum resmen içimden geçenleri bu yazıya dökmüş.önce belirteyim anam babam kadar seviyorum basketbolu ve denver'ı.komple bi kadromuz mevcut nba'de iki üç takımda var bu sadece melo'nun bunlardan birine gidemeyeceği açık.suçu kesinlikle kendinde aramalı ama yüzük lafları yapıp bırakıcak denver'ı.belki dank eder kafasında bi şeyler bakalım bekleyip görücez..

Era dedi ki...

Her ne olursa olsun takimin icin yillarca emek vermis bir oyuncuyu yuhlamak aptalliktan baska birsey degil. Bu durumda Cavs'in lebrona verdigi tepkiyi de mesrulastirirsiniz ( her ne kadar lebron gidisini bir reality show'a donusturmus olsa bile ). Bunun bir adim ilerisi takasini isteyen oyucuyu sahaya girip agzini burnunu kirmaktir.


Herseye ragmen emegi ve takima katilari icin alkislanmalidir. Ama liderlik vasfini tam olarak yerine getiremedigi konusunda size katiliyorum.

hang dedi ki...

bundan önce yildiz oyuncularin takımdan ayrilmak isteyince yuhalanmasi olayi meşrulaştirmaz.kobeyi hic sevmem ama bu soyledigine katiliyorum.kac sezondur denverda ve basarinin gelmemesi deisiklik arayisina itmis olabilir.ve suna inanin deisiklik hic birsey yapmamaktan iyidir.

Adsız dedi ki...

her ne olursa olsun melo'nun yuhlanması ayıptır sonuçta o stadı size melo yapt...pardon çok yanlış gelmişim ben:)

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Lebron'la Carmelo'yu bir tutmak mümkün değil.

Uyuz uyuz "The Decision" gibi aptal bir program yapmadı Carmelo.Lebron'dan başkası da yapmaz zaten.

Ama bence takımdan ayrılmaya hakkının olması için illa Garnett gibi de yıllarını vermesi gerekmez.Garnett Minnesota'dan ayrıldıktan sonra çok şanslıydı,kabul edelim. Celtics gibi bir takıma aynı anda baba oyuncularla buluştular.Kariyerinin sonlarına doğru böyle bir buluşmayı yakalayamayıp şampiyon olamayan çok oyuncu var.

Hala içimde kalmıştır Malone'un Lakers'a Payton'la beraber gelip şampiyon olamamaları.

Stad olayında ise "1 Allah kuruş" vermiş mi denver taraftarı ve sahipleri!?

Çağrı dedi ki...

@bütün borular

al kardeşim bir Allah kuruşu

http://ht.ly/3G2Ww

not: aliağa petkim sporluyum

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Allah'ım yaa! Yırtıldım gülmekten. Süper yapmışlar :D Çok yaşa emi bu linki verdiğin için.

not:Ben de GS'liyim.Sapına kadar yuhalayanları destekliyorum.