BIY AD

17 Ocak 2011 Pazartesi

Lakers - Clippers Maçında Kavga


Link

1-2 saat kadar önce sona eren maçta Clippers, Lakers'ı Eric Gordon'un skor üretimiyle mağlup etmeyi başardı. Şu anda sabah olmasına rağmen "1-2 saat kadar önce" yazmıştım, çünkü yazıyı yazarken sızmış kalmışım. Neyse efendim, izlediğiniz video maçın artık son 5 saniyesi. Clippers maçı kazanmayı garantilemiş, Foye artık anlamı kalmayan taktik faulleri atıyor. Olay burada alevleniyor.

Griffin beş saniye kalmışken biraz ekstradan zorluyor pozisyonu. Ribaund kovalamak elbette hata değil ama mesela Duncan'ı böyle bir durumda agresif bir şekilde ribaund kovalarken göremezsiniz asla. O şut kaçsa ne olacak, ribaundu Lakers alsa ne olacak değil mi? Yani etik ve rakibe saygı olarak çok da gereği yok. Ama dediğim gibi ribaund kovalamanın hiçbir hatalı yanı da yok. Ancak Odom ikinci yarıda Griffin'in silindir moduna bağlamasını ve yenilgiyi kaldıramamış olacak ki formadan tutup şöyle bir savuruyor Griffin'i dışarı. Savurmakla kalsa hadi yine iyi, üstüne yürüyüp trash-talk yapıyor. Bu noktada Griffin'in ellerini kaldırıp "Takıl ya biz maçı kazandık zaten" havasında takılması çok hoş. Oradan hızır gibi yetişen Baron Davis de çaylak takım arkadaşını koruyor. "Çaylak olabilir ama ona sataşan karşısında beni bulur" diyor. Kurallar açısından hatalı olsa ve tartışmayı alevlendirse de, anlayışla karşılayabiliyorum bu hareketi.

Peki hakemlerin kararı nedir? Griffin, Baron, Odom ve Artest'i oyundan atmak... Herşeyi tetikleyen Odom ile yangına körükle giden, olayın horoz dövüşüne dönmesindeki ana sebep Baron Davis'in atılmasını zaten bekliyordum izlerken. Ama sadece onların atılmasını beklerken "Şimdi Allah bilir Blake'i de atar bunlar" diye içimden geçirmiştim. Geçirmez olaydım. Adam ribaund kovalıyor diye oyundan atıldı iyi mi? Garibim Artest'e de yazık oldu. Kariyerinde bir elin parmaklarını geçmemiştir kavga ayırma sayısı Artest'in. Dün iyi günündeydi herhalde, Odom'u oradan çekip almaya çalıştı ama yok, o da karambole kurban gitti. Sonra kendisi de inanamadı bu karara. Komediydi hakemler yani kısacası.

Son olarak Hall of Fame olan, ligdeki en kariyerli koça değinmek istiyorum: Phil Jackson. Kurt olabilir, savunmayı ve üçgen hücumu öğrettiği takımlarla muhteşem başarılar elde etmiş olabilir. Ama böyle büyük bir koç, küçük işlerin adamı olmamalı. O da tam tersi hep böyle şeyler kovalıyor. Dün de kendi oyuncusunun başlattığı kavga sonucunda, rakip takıma gıcıklık olsun diye 5 saniye kala fark 9 iken mola aldı yine. Birkaç sene önce Suns'a karşı 25-30 sayı ile öndeyken yapmıştı bunu ve D'Antoni ile tartışmışlardı. Hiç gerek yok böyle şeylere, hele Phil Jackson gibi bir koçtan bahsediyorsak...

5 FARKLI FIKIR:

ulaş dedi ki...

hakemler inanılmaz seviyelere ulaştı artık. artest kavga ayırıyor ya, yapmayın allasen neden atılır bu adam. hele blake'in olayla ilgisi bile yok. geri çekiyor kendini.

gerçekten maçın tadı kalmıyor böyle şeylerle. önce twolvesa verilen 5 teknik faul, howarda verilen kıytırık teknikler. şimdi de bu. hakemlere demek lazım yakışmıyor beyler diye.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Blake Griffin ribaund alsa ne olur demişsiniz fakat 5 sn kalmış ve fark 9 iken faul yaptıran hocaya ne demeli? şaka gibi

Unknown dedi ki...

griffin o ribaundu alıp sayıyı atsa 14 maçtır süren 20 sayı 10 rib. istatistiğini devam ettirceketi..amerikalılar böyle şeylere hastadır diye her yerde okuyoruz..griffin ne kadar bunun peşindeydi bilmiyorum ama mantıklı bir senaryo gibi geldi..genç adam, böyle şeylere takılması kadar da normal bişey olmaz heralde..

ESKENES dedi ki...

Kerem, yorumun gayet mantıklı. Ben de maçın son dakikalarında özellikle Griffin'i takip ettim 20 yapmak için ekstra çaba gösterecek mi acaba diye. Ama bitime 1 dakikadan az kala Lakers'ın kaçırdığı iki şutun ardından savunma ribaundını alıp birinde mola aldı, diğerinde boştaki arkadaşına pas attı, kendisine faul yapılacağını bildiği halde.

Unknown dedi ki...

Artest kötü ününe kurban gitmiş