BIY AD

20 Ocak 2011 Perşembe

NBA Sezon Ortası Ödülleri - MVP

Klasiktir, her dönem verilir NBA'in sezon ortası ödülleri. Biz de ödülleri sizin yardımınızla bulmaya çalışacağız. 1-2 hafta içinde hepsini tamamlarız, ancak tabii ki sizin de yorumlarınızı yorum kısmına bırakmanız gerekiyor ki sağlıklı bir seçim olsun. İlk olarak bugün MVP'den başlıyoruz, ben bir fikrimizin olması açısından adayları, adayların istatiktiklerini ve MVP için çok önemli olan takım istatistiğini yazıyorum.

LeBron James
%47.7 şut isabeti, 25.1 Sayı, 7.1 ribaund, 7.2 asist 1.5 top çalma (3.8 top kaybı) / 30-13

Dwyane Wade
%48.9 şut isabeti, 25.1 sayı 6.5 ribaund 4.2 asist 1.4 top çalma 1.1 blok (3.0 top kaybı) / 30-13

Dirk Nowitzki
%54.3 şut isabeti, 23.8 sayı 7.5 ribaund 2.5 asist (2.2 top kaybı) / 26-14

Dwight Howard
%56.7 şut isabeti, 22 sayı 13.1 ribaund 2.2 blok (3.6 top kaybı) / 26-15

Derrick Rose
%45.3 şut isabeti, 24.7 sayı 4.7 ribaund 8.1 asist 1 top çalma (3.5 top kaybı) / 28-14

Kobe Bryant
%45.4 şut isabeti, 25.1 sayı 5.1 ribaund 4.6 asist 1.3 top çalma (3 top kaybı) / 31-12

Amare Stoudemire
%50.5 şut isabeti, 26.4 sayı 8.9 ribaund 2.7 asist 2.4 blok (3.6 top kaybı) / 22-18

Kevin Durant
%47.1 şut isabeti, 28.4 sayı 6.2 ribaund 2.9 asist 1.1 top çalma (3.3 top kaybı) / 27-14

Manu Ginobili
%44.2 şut isabeti, 18.9 sayı 4 ribaund 4.7 asist 1.8 top çalma (2.4 top kaybı) / 35-6

Doğuş ve Soner yazıyı yazarken Manu'yu eklememişler, kendim eklemek durumunda kaldım. İstatistikleri diğer adaylara göre biraz düşük kalıyor. Burası doğru ama takımı şu anda ligin zirvesinde. Spurs'ün böyle devam etmesi halinde, MVP'yi kazanmasa da en azından tartışmalarda Ginobili'nin isminin geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Duncan 3 senedir yaşlandığını ve takımı taşımak konusunda yetersiz kaldığını gösteriyordu, Popovich o görevi Duncan'dan alıp Manu'ya verdi. Arjantinli çılgın adam da bunu başarıyla yerine getiriyor. Ancak gerek Spurs'ün gerek Manu'nun popülerlikte geri kalması, onun MVP'yi almasını neredeyse imkansız kılıyor. Bana göre MVP için en ciddi aday Rose. All-Star yazısında da değinmiştim buna. Kendisinden sonra Bulls'un en önemli iki oyuncusu Noah ve Boozer birer ay kaçırmışken (Noah daha da fazla kaçıracak), 28 galibiyete ulaştırdı takımını. Üstelik oyununu bir seviye yukarı taşıdı, istatistikten bahsetmiyorum. Artık Rose'u üçlük çizgisinde bomboş bırakmanız halinde sizi cezalandırıyor. Çok önemli bir adım süper yıldızlığa giden yolda. Bulls'un düşüş yaşamaması halinde onun ödülü almasını bekliyorum. Çünkü diğer takımlara baktığımızda Nowitzki hariç tek başına takımını böyle yukarılara taşıyan birini bulmak zor. /Can

Benim görüşüm yine LeBron'dan yana. Sezon öncesi LeBron'un 1. adam olmayacağından dolayı MVP ödülünden uzaklaşacağını düşünmüştüm ancak olayların düşündüğüm gibi gerçekleştiğini söylemek zor. Doğu'yu da 2. bitireceklerini düşünüyorum. Takım başarısı olarak da, kişisel istatistik olarak da önde gözüküyor LeBron. Ancak eğer Boston lig lideri olursa süpriz aday olarak Rondo da çıkabilir diye de düşünmüyor değilim. Onun dışında Kevin Durant'ten lig başında çok umutluydum ancak onun da yazın gelen şampiyonluktan sonra inişli çıkışlı bir performans gösterdiğini söylemek mümkün. / Doğuş

Söz konusu MVP ödülü olunca, eğer biri çıkıp çok bariz bir şekilde hak etmiyorsa bu ödülü, oyuncuları 3 farklı kritere göre ele almak mantıklı. 1- Bireysel performansı iyi miydi? 2- Takımını yeteri kadar taşıyabildi mi? Bu iki kritere uyan oyuncular içerisindeyse, yanındaki parçaların yetersizliğine rağmen bu kriterleri sağlayan oyuncu benim gözümde en değerlidir. Bu sebeple Kobe, LeBron, Wade gibi isimleri geçiyorum. Celtics ve Spurs şimdiye kadar ligin en iyi galibiyet yüzdesine sahip ekipleri olsa da, takım oyunu oynadıkları için çok ön plana çıkan isimleri olmadı. Şöyle bir bakınca etrafındaki parçalar nispeten daha yetersiz olmasına karşın Rose, Durant ve Amare göze çarpıyor. Bir de bunların haricinde istisna olarak Nowitzki… İstisna diyorum çünkü geçirdiği sakatlığın ardından batıda zirveye oynayan takımı tepetaklak oldu. Ve bu da değerlendirebilmemiz için çok somut bir kanıt sundu bize. Ancak her ne kadar üst üste mağlubiyetler alsa da, Nowitzki’li Dallas, kadro kalitesi olarak aşağıdaki isimlerin çok önünde olduğu için kendisini de eliyorum.

Durant Aralık ayından itibaren yükselişe geçti ve şu an ligin en formda isimlerinden. Ama sezona oldukça kötü başlamıştı. Belki sayı ortalaması kendisini bu konuda ele vermiyor -çünkü maç başına 25 şut civarında deniyordu sene başında- ancak takıma bazı maçlarda zarar verdiğini bile söyleyebilirim. Amare, Suns’tan ayrıldıktan sonra düşüşe geçmedi, aksine geçen seneye göre daha iyi göründü. Takımına baktığımızda iyi bir rotasyona sahip olduklarını da söyleyemeyiz fakat sistemin önemli faktör olduğunu düşünüyorum Knicks’te. İstatistikleri çok etkileyici belki ama tek başına, bir karakter ortaya koyarak çok fazla maç kazandırmadı Amare. Bir de yakaladıkları galibiyet yüzdesinde kolay fikstürün rolü azımsanamaz. Rose sezona çok iyi başladı ve birkaç maçlık iniş-çıkışları haricinde oldukça istikrarlıydı. Takımı şu an Heat’in hemen arkasında ve çok iyi bir kadroya da sahip değiller açıkçası. Zaten bir takımın en önemli silahlarından biri Deng ise kadro kalitesinin çok iyi olduğu söylenemez. Ayrıca sezonun bir kısmını Noah’sız, bir kısmını da Boozer’sız geçirdiler. Buna rağmen Rose takımını hep ayakta tutmayı başardı. Bu sebeple benim adayım Rose. /Soner

Tekrar belirtmek istiyorum ki siz de adayınızı yorum kısmına bırakırsanız memnun oluruz.

29 FARKLI FIKIR:

goldenaxe dedi ki...

Ben Dirk veya DRose'dan birine verirdim ödülü.

Rose saf bir PG gibi oynuyor olmasa da, takımı için en önemli parça. Zamanla iyi bir PG alıp SG yapsalar daha iyi hatta kendisini :)

Dirk'e gelince, tek kelime... İstikrar.
Öyle bir stili var ki, hileli şut atıyor gibi.

Ligde şu an izlemekten en keyif aldığım oyuncu D.Rose. Ödülü bu sene alamaz heralde ama yakındır...

Unknown dedi ki...

Istemesem de Lebron alir diyorum, ama bana gora o odul Rondo'nun hakki..

cuma dursun dedi ki...

şimdilik rose gözüküyor. ama sezon sonunda lebron olacağına eminim.

Adsız dedi ki...

Ginobili.

Adsız dedi ki...

lebron mvp olsun boxlerla taksimde sirtaki yaparım :) saka bi yana bnce lakers batıda 1 bitirirse kobe olur, chicago 3 bitirse rosun şansıda çok yüksek görüyorum (boozer noah eksikliklerinde çok iyi iş yaptılar ) orlando 2 bitirirse dwight ın şansıda büyük olur. not : lebron veya wade inde miami nba birincisi olmadığı taktirde hiç bir şansları olmadığınıda belirteyim .

Adsız dedi ki...

Aldığı sürede önemli değil mi? Mesela Kobe ve Lebron istatistikleri çok yakın.

Mesela Kobe Bryant Ort Dk: 33.2
Lebron James: 38.0

Arada 5 dakikalık fark. Birde bu ikisinden sonra gelen takımlarının oyuncularına bakalım;

Dwyane Wade
25.1 sayı 6.5 ribaund 4.2 asist 1.4 top çalma 1.1 blok (3.0 top kaybı) / 30-13 (süre 36.6)

Pau Gasol
18.5 sayı 10.7 ribaunt 3.9 asist 0.7 top çalma 2.0 block (1.9 top kaybı) (süre 37.5)

Wade daha etkili göründüğü üzere. Lebron'a daha çok yardımcı oluyor. 3. adamları sayarsak Laers'ta bundan sonra belki Bynum ama şimdiye kadar Odom'du. Miami'de Bosh. Ki son maç oynamadı maç gitti.

Yani istatistik olarak Lebron ve Kobe arasında zaten pek fark yok. Ama ciddi bir 5dk süre alma farkı var. 2. ve 3. adamlara bakınca Lebron'un arkadaşları daha başarılı. Belki Odom Bosh biraz tartışılır ama 2. adamlar tartışılamaz bile.

Eğer MVP'de bunlarda dikkate alınmıyorsa önümüzdeki 4 sezonda Lebron MVP'dir. Hemde 0 şampiyonlukla MVP alma rekoru kıracak.

Mesela geçen sezonda Lebron biraz istatistik olarak öndeydi. Ama kırık parmakla sakat dizle 7 tane buzzer beater ile maçı kazandırmıştı. Bunları o haliyle yaptı. Kaldi ki playofflarda biraz düzelince Suns serisini müthiş istatistiklerle alarak biraz daha problemsiz geçse normal sezonu o istatistiklerin ne kadar farklı olacağınıda gösterdi. Cavs ve Lal arasındaki galibiyet farkınada bakıldığında Kobe oynamadığında kaç maç üst üste Lakers kaybetmiş geçen sezon onada bakılabilir.

Bu şekilde ayrıntılı analiz yapılınca görünen köy değişebilir. Yoksa önümüzdeki 4-5 sezon daha 0 takım başarısıyla MVP'leri toplamaya devam edecek Lebron. Fiziği ve 7 yıldır kastığı istatistik saolsun.

2009/2010 evet Lebron haketti MVP'yi az bir fark ile. Ama 2008/2009 basbayağı Kobe'nin hakkıydı. O istatistikleride yazmıyayım mesaj baya uzun olacak.

Ama üstten bakınca birazda yeni starın reklamını yapmak olunca adam daha 5 sezon rahatça alıcak MVP'yi bu mantıkla.

calvin dedi ki...

bende ödülü rose'un hakettiğini düşünüyorum. takımın çok eksiklerine rağmen tepeye oynuyorlar. ve rose tamamen clutch bir oyuncu oldu bu sene. takımın liderliğini hakkıyla yapıyor. umarım o olur. plasem durant.

kobenin almasını isterdim ama imkansıza yakın lakers 1. olsa bile ligde. zaten inkar etse ve hiç belli etmese bile diz sakatlığı etkiliyor oyununu. 33 dakika sürealıyor sadece ve maçı domine etmeye çalıştığı çoğu maçta başarısız oldu.

ha lig sonunda ne olur. lebrona verilir yine ödül. haketmiyor değil ama daha çok hakedenler var.

Adsız dedi ki...

şu ana kadar ligin mvp si ginobili dir. bunu tartışmam bile.

ccc çekiç üzengi örs san antonio spurs ccc

motörkafa dedi ki...

Şu an için Rose gibi duruyor.

Deniz dedi ki...

geçen yıl cavs ligin zirvesindeydi. bu yıl miami'nin bunu başaracağından şüpheliyim. şu anı düşünürsek miami'den birinin alması zor gözüküyor. spurs ve boston'u da dengeli oyunlarından ötürü eledik. geriye ligin zirvesindeki takımlardan lakers, orlando, chicago ve oklahoma city kalıyor. yani kobe, howard, rose ve durant arasından biri alır diyorum. eğer lig sonunda miami lider bitirirse lebron kesin alır. eğer lig böyle biterse bence durant alır yine.

Murat Avcı dedi ki...

LeBron James

cimiatic dedi ki...

LeBron James

25.1 Sayı, 7.1 ribaund, 7.2 asist 1.5 top çalma

armandolionel dedi ki...

yazının 2.kısmı,altına imzamı atacağım şekilde yazılmış,hiç bir şey eklememe gerek yok,ellerine sağlık.
D.Rose diyorum

Bitcoin Türk dedi ki...

Kevin Durant

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Dirk Nowitzki sakatlanmasaydı açık ara alırdı bu ödülü.. maalesef şanssızlık.. hakediyor bence

Adsız dedi ki...

Kesinlikle Rose, hic tartismam bile. Tek basina takimini surukluyor, eksiklerini tek tek kapatiyor. Uclukleri bu sene gayet iyi, daha cok top kullanmasina ragmen daha az turnover yapiyor. Boozer yoklugunda tek basina sirtinda tasidi takimi. Boozer dondukten sonra bile bisey farketmezdi, hala cok iyi.

Rose acik ara fark atar bence.

Adsız dedi ki...

Derrick Rose....

compela1907 dedi ki...

miami'de skor gücünün 3 oyuncuya yüklenmesi nedeniyle büyük bir ihtimalle lebron yada wade bu ödülü alır.

Yasin dedi ki...

Şu anda açık ara Rose önde bana göre takıma yaptığı katkı inanılmaz.Takımınızın 2. ve 3. yıldızı bi türlü birlikte oynayamayacak bazen ikisi birden oynamayacak ve burada olacaksınız büyük iş gerçekten , hem kendi hem takım rakamları da fena değil.
Fena değil güzel olmadı baya iyi aslında.
Son olarak iki şey daha eklemek istiyorum,bence Rose MIP ödülüne de adaydır.İkincisi Westbrook nerede?Sadece istatistiksel olarak değil takımı içinde çok faydalı oynuyor.Ayrıca takımı da 27-15 şu an.
Westbrook'un istatistikleri de şöyle:22.4 Sayı 5.10 Ribaund 8.4Asist 1.9 Top Çalma 23.46 Efficiency Points
Sayıda 13 Asistte 8 Top Çalmada 4 Serbest Atış isabetinde 3 Efficiencyde 11. sırada yüzde 43le şut atıyor ve bunları 36 dakikada yapıyor bence o da olmalıydı bu listede...

yok artık leBron james dedi ki...

dirk nowitzki

Adsız dedi ki...

Aldıkları süreleride eklemeniz lazım. Örneğin bu sabah farkın açılmasına izin veren bir Jackson vardı. Kobe Bynum Odom köşede, Walton ve Brown'un Lakers'ı katletmesini izledik. Bütün takım Kobe dışında kötüydü. Belki box score'dan bakanlar Gasol ve Odom'un da iyi iş yaptığını düşünecektir ama izleyenler Odom'un Jordan'ın bile girişmediği işlere girip en önemli dakikalarda yanlış kararlarını, Gasol'un ilk 2 periyottan sonra ayakta uyuduğunu görebilirler.

Böyle bir maçta bile Kobe hala köşede uzun süre bekledi. Brown ve Walton katlettiler. Bu sezon böyle çok maçta Phill Jackson Kobe'yi haddinden fazla köşede tuttu.

Adam ortalama 33.2 dakika süre aldı. Normalde Kobe'yi yormak istemiyor playofflara saklıyor sakatlanmasından korkuyor diye düşünülebilir. Ama bu sezon izlediğim 4-5 maç bu sabahki gibi Jackson'un ratasyon tercihleri yüzünden gitti. Yani saha avantajı gitmiş, rakiplerine cesaret vermişsin üst üste yeniliyorsun hala Kobe'yi yenildiğin maçta fark açılıp maç kopuyorken 4-5 dk daha fazla oynatmıyorsun. Ben buna bir anlam veremedim. Adam 35 yaşında değil. Aynı Jackson Jordan'ı 34-35 yaşında ortalama 38 dk oynatmıştı son bulls sezonunda.

Maçı izleyen bilir yada buna benzer bu sezon ki maçları. Burda da Kobe oyuna girmeyecekse playofflara kadar oynatma hatta o ara dizini falan kontrol etsin. Çünkü bu adam o dakikalarda girmeyecekse ne zaman girecek. Ki dinlendiği kadar dinlenmiş. Yani 40 dk oynasa maçı kurtarsa sahada ölür mü Kobe.

Bu yüzden Kobe'yi çıkarın direk o listeden :) o 4-5 dakikalık fark yüzünden hem bazı maçlar gitti hemde Kobe'nin MVP adaylığı gitti :)

Maçı izlemeyenlerde sakın ya Kobe oynasaydıda kurtaramazdı falan demesin ayıptır yani :)

Ayrıca ayrtınlı bir Lakers analizi istiyorum şuana kadar ki Lakers için blog yazarlarından, boş oldukları bir ara. Phill Jackson'dan bütün oyunculara kadar. Ve mümkünse en çok Lakers maçlarını izlemiş olan yazardan bekliyorum. Çünkü box score ile Lakers maçlarının alakası bile yok. İzleyip takip etmiş birinden güzel bir analiz rica ediyorum.

Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

çok net derrick rose, sakatlıklar yüzünden hala çatırdayan bi yapıda bunları yapıyor. diğer adayların hepsinden daha çok top kullanmasına rağmen top kaybı oranı makul, hiç bi one man takımın beceremeyeceği bir galibiyet serisine taşıdı takımını, uzak şutlar ve savunmasına çok net level atladı. vs vs.

Locura dedi ki...

Kesinlikle Dirk hak ediyor, bu sene çıldırmış durumda... Nerdeyse Howard'la aynı yüzdeyle şut atıyor, ki Howard'ın şut yüzdesiyle kıyaslama yapmak demek bile ödülün onun olması gerektiğini anlatmaya yeter de artar bile :)) Zaten kullandığı şutu atıyor, bir de içlerinde en az top kaybıyla oynadığını da ekleyin, daha ne diyeyim. Ödülü verin :D

Adsız dedi ki...

D Rose

Adsız dedi ki...

şuan rose ama ligin ikinci yarısında kobe coşucak ve ödül ona gidecek

Adsız dedi ki...

Süreleri kıyaslayan adsız,

Lebron'la Kobe'nin istatistikleri yakın demişsin de çok alakasız olmuş.3 asist,2 riband fazla yapıyor James.Neresi yakın bunun.Ayrıca dakika yerine şut yüzdelerine bak.Lebron yüzde 47.7,Kobe 45.4.Küçük gibi görünse de çok önemli fark.Lebron hem takımı oynatıyor,hem daha yüzdeli atıyor.

Ödülü kim alır emin değilim ama alamayacakları yazayım.Kobe,Wade,Durant,Howard alamazlar.Manu ve Nowitzki de takımları çok başarılı olmasına karşın diğer adayların yanında biraz daha geride duruyorlar.Amare,Rose ve James arasında gider ödül.

Adsız dedi ki...

Gerek istatistikleri gerek takım içindeki liderliği gerekte tek başına takıma maç kazandırma açısından derrick rose mvpdir. Özellikle takımdaki Boozer-Noah gibi isimlerin sakatlıkları ve Deng'in inişli çıkışlı performansları varken takımını bu kadar üstte tutabilen rose kesinlikle mvp ödülünü açık ara hakediyor.

Adsız dedi ki...

sezon başlamadan önce lebron alır diyordum fakat rose boozer,noah yokluğunda takımını seviye atlattığı için alabilir ödülü.

Adsız dedi ki...

westbrook denmiş yukarlarda kesinlikle katılıyorum
şu aralar durant'tan daha efektif bir oyunu var
benim bi adayım daha var o da deron williams (eğer memo tam randımanla döner ve takımı 1-2 basamak yukarı taşırlarsa deron en büyük favoridir.)