BIY AD

20 Ocak 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 19.01.2010

Lakers 100 - Mavericks 109
Bir anda kadrosundan Nowitzki ve Butler ikilisini kaybeden Dallas serbest bir düşüşe geçip üst üste yenilgiler aldı Dallas. Dün karşılarında zorlu bir rakip vardı ve ben bu serilerinin devam edeceğini düşünüyordum. Ancak benchten gelen isimlerin ekstra katkıları ve son dönemde performansı yerlerde olan Kidd'in muazzam oyunu Dallas'ın 6 maçlık yenilgi serisini sonlandıran faktörler oldu. Kidd 21 sayı-10 asist üreterek galibiyeti getirirken, bir diğer guard Terry benchten gelerek 22 sayı-7 asist ile oynadı. Marion da benchten gelerek 22 sayılık bir katkı sağlarken, Nowitzki 14 sayı-8 ribaund ile galibiyete katkı sağladı. Pota altında özellikle Gasol'un 23 sayılık performansıyla üstünlük kuran Lakers'ta Bynum'da 10 sayıyla mücadele etti. Kobe 21 sayı-10 asist ile double-double yaparken benchten gelen Odom 20 sayıyla mücadele etti.

Pistons 82 - Celtics 86
Üst üste aldığı galibiyetlerle bir anda play-off potasına giren Detroit zorlu Celtics deplasmanından çıkamadı. Maç o kadar çekişmeli ve heyecanlıydı ki bir anda 2008 Doğu Finallerini izliyorum diye düşündüm. Stuckey-Rondo mücadelesi bir yanda Garnett-Villanueva mücadelesi ile çekişmenin ve basketbol hırsının hat safhada olduğu bir mücadeleydi. Pierce 22 sayısıyla galibiyeti getiren isim olurken, Shaq 12 sayı-12 ribaund ile pota altında önemli bir performansa imza attı. Rondo 6 sayı-8 ribaund-8 asist ile her alanda katkı verirken, Garnett galibiyete 11 sayı ile katkı sağladı. Benchten gelen Semih 17 dakika süre alarak 6 sayı-4 ribaund-1 asist-1 blok ile mücadele etti. Pistons cephesinde Stuckey 15 sayı üretirken çıkışta olan Monroe 13 sayı-9 ribaund ile oynadı. Benchten gelen Villanueva ise 11 sayı-8 ribaund ile dikkat çekti.

Raptors 95 - Spurs 104
Lig lideri Spurs zorlanmasına rağmen evinde Raptors engelini aşmayı başardı. Maça çok hızlı girmesine rağmen durağan bir ilk yarı geçiren Spurs devreye 11 sayı geride girdi. Ancak üçüncü çeyrek ipleri eline alan Spurs iyi performansıyla galibiyete ulaşmayı başardı. 22 sayı-11 ribaund ile double-double yapan Blair aynı zamanda sezonun en yüksek sayısına ulaşırken Manu'da serbest atış çizgisinin gerisinden 14/14 ile oynayarak 23 sayı-7 asist üretti. Duncan 10 sayı-12 ribaund ile oynarken Parker ise 17 sayı-5 asist-5 ribaund ile galibiyete katkı sağladı. Toronto cephesinde Bargnani'nin son dönemdeki vasat performansları süredursun DeRozan 28 sayısıyla dikkat çekti. Calderon 14 sayı-8 asist üretirken D-League'den alınan Gaines 10 sayılık katkı sağladı.


Thunder 107 - Nuggets 112
Önce Lakers ve ardından Denver deplasmanı ile zorlu bir virajı dönen Thunder ne yazık ki buradan istediği galibiyetleri çıkartamadı. Takasıyla her dakika gündemin en tepesinde yer alan Melo 35 sayı-7 ribaund ile takımına galibiyeti getiren isim olurken, Thunder'da 6/18 isabet ile pek iyi bir gece geçiremeyen Durant 22 sayıyla oynadı ancak bu galibiyete yetmedi. Billups ve Nene 16'şar sayıyla oynarken Denver'ın maçı %51 hücum yüzdesiyle tamamlaması da dikkat çeken noktalardandı. Thunder'da Durant'ın sessiz kaldığı gecede 28 sayı-10 asist ile Westbrook ön plana çıkarken, benchten gelen Ibaka 16 sayı-9 ribaund ile mücadele etti.

Sixers 98 - Magic 99
Son dönemdeki kötü performansıyla dikkat çekse de Magic, Sixers karşısında uzatma sonunda galibiyete ulaşarak rahat bir nefes aldı. Oldukça zorlanan Magic J.Rich'in müthiş 4 sayılık oyunu ile maçı uzatmaya taşırken son bölümdeki iyi performansıyla galibiyete ulaşmayı başardı. 16 sayı-6 ribaund-7 asist ile oynayan Nelson takımını taşırken, Bass 11 sayı-10 ribaund ile double-double'a imza attı. Benchten oldukça iyi katkılar alan Orlando'da Anderson 20 sayı ile mücadele etti. Hidayet smaçlarıyla dikkat çektiği maçı 12 sayı-6 ribaund-4 asist ile tamamlarken Howard ise 18 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Sixers'ta Holiday 16 sayı-8 ribaund-6 asist ile iyi bir performansa imza atarken Iguodala'da 15 sayı-7 ribaund-6 asist ile oynadı. Benchi ile dikkat çeken Sixers'ta Williams 19 sayı-7 ribaund ile oynarken Young 17 sayı ve Turner 10 sayı-8 ribaund ile mücadele etti.

Knicks 89 - Rockets 104
Kötü gidişi süren Knicks, Rockets deplasmanında da hedeflediği galibiyete uzanamadı. Boyalı alanda üstünlüğü tamamen Houston'a kaptıran New York'ta düşük yüzdeli isabet oranları da dikkat çekmekte. Houston'da kısalar performanslarıyla dikkat çekerken, Martin 21 sayı-4 ribaund-4 asist ve Lowry 18 sayı-4 asist ile etkili oldu. Hayes 8 sayı-12 ribaund ile mücadele ederken Scola ve Budinger 13 sayı-8 ribaund ile galibiyete katkı sağlayan isimlerdi. Knicks'te ise Amare 25 sayı üretirken 5 top kaybıyla dikkat çekti. Felton 14 sayı-5 asist ile oynarken artık hızlı tempoda zorlandığını görüyoruz. Houston'da bu galibiyetle üst üste üçüncü maçını kazanarak bir anda play-off için iddialı bir konuma geldi.


Grizzlies 102 - Hornets 103
Müthiş bir heyecana sahne olan mücadeleyi Okafor'un kritik anlardaki katkılarıyla kazanan Hornets oldu. Okafor maç kazandıran rötuşlara imza atmasına karşın aslında kısaların maçı olarak dikkat çekti mücadele. Hornets cephesinde Paul 20 sayı-12 asist üretirken benchten gelen ve dördüncü çeyrek ile uzatmada 17 sayı kaydeden Thornton maçı kazandıran basketin de sahibiydi. Memphis'te ise guard Conley 22 sayı-5 asist ile dikkat çekti. Hornets'ta ayrıca West 19 sayı-11 ribaund ve Okafor 11 sayı-11 ribaund ile double-double'a imza attılar. Memphis'te boyalı alanda 17 sayı-10 ribaund üretmesine karşın Zach dominant performansından uzaktı. Rudy Gay de 22 sayı-8 ribaund-5 asist ile mücadeleyi noktaladı.

Jazz 95 - Nets 103
Wizards karşısında sürpriz bir yenilgi alan ve Doğu turnesine kötü bir başlangıç yapan Utah, Nets deplasmanında da yenilgiden kurtulamadı. 6 maç aradan sonra galip gelmeyi başaran Nets'te Vujacic benchten gelip 15 sayı-7 ribaund-4 asist üreterek takımının en iyilerinden biri olurken, Humphries 12 sayı 5 ribaund ve Farmar 11 sayı-8 asist ile benchten gelerek önemli katkılara imza attılar. Harris 14 sayı-8 asist ile oynamasına rağmen 6 top kaybı yaparken, Lopez 20 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Utah'da Deron 20 sayı-10 asist-5 ribaund üretirken, Krilenko 17 sayı-8 ribaund ile oynadı. Pota altında Jefferson 21 sayı-8 ribaund ile etkili olurken benchten gelerek 16 dakika süre bulan Mehmet 8 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.


Wolves 111 - Clippers 126
Son dönemde iyi performansıyla rakiplerine kök söktüren Clippers'ın son kurbanı Wolves oldu. Belki de ligin en çok konuşulan uzunlarını karşı karşıya getiren maçta aynı zamanda Griffin'in double-double serisi de son bulmuş oldu. Clippers ribaundlarda rakibine ezici bir üstünlük sağlamasına karşın Griffin 29 sayı-8 ribaund-6 asist üretti ve bu serisi son buldu. Clippers'ta ilk beşin tamamı çift haneli sayılar üretirken Gordon 23 ve Davis 20 sayı ile galibiyeti getiren isimlerdi. Özellikle hücum ribaundlarında etkili olan Jordan ise 11 sayı-12 ribaund ile double-double yaptı. Wolves'un yegane ismi Love 26 sayı-11 ribaund ile takımının en iyisi olmasına rağmen galibiyeti getiremezken, Beasley 21 sayıyla ona eşlik etti.

Wizards 87 - Bucks 100
Doğu'da play-off için mücadele veren iki takımdan gülen taraf beklendiği gibi Milwaukee oldu. Deplasmanda ligin yarısı geri kalmışken hiç maç kazanamayan Washington bu serisini de devam ettirmiş oldu. Sezonun en yüksek rakamına ulaşan Dooling 23 sayısıyla galibiyeti getirirken, Maggette 21 sayıyla mücadele etti. Benchten gelen Boykins 19 sayı kaydederken, 27 dakika süre alan Ersan 9 sayı-9 ribaund-4 top çalma ile galibiyete katkı verdi. Wizards'ta Wall 10 sayı-13 asist-6 ribaund ile etkili olurken, Blatche 23 sayı-7 ribaund ve Young 21 sayı ile mücadele etti ancak galibiyeti getiremedi.

Suns 106 - Cavaliers 98
Play-off aşkına önemli bir galibiyet serisi yakalayan Phoenix bu sezon adeta paspas takım olan Cleveland'ı da zorlanmadan geçerek hedefine doğru emin adımlarla yürümeyi sürdürdü. Cleveland üst üste 14. yenilgisini alırken en son 18 Aralık günü kazandıklarını da belirtelim. Yani hemen hemen bir ay önce. Suns'ta yıllanmış şarap olan Hill 27 sayı-12 ribaund ile resital sunarken bir diğer veteran Nash 15 sayı-15 asist ile takımını taşıdı. Frye 18 sayılık bir performansa imza atarken, benchten gelen Gortat 16 sayı-12 ribaund-3 blok ile pota altında aktif bir gece geçirdi. Cleveland'da Sessions 19 sayı-8 asist ile oynarken, Jamison 23 sayı ile mücadele etti. Ayrıca Cavs adına Hickson 16 sayı-15 ribaund ile double-double yaparken, benchten gelen Gibson'da 16 sayı ile oynadı.

Pacers 108 - Warriors 110
Bu sezon özellikle Ellis'in müthiş performanslarına şahit olduğumuz Warriors bir kez daha bu oyuncu sayesinde maç kazanarak play-off iddiasını sürdürdü. Başa baş geçen mücadelenin bitimine 0.6 saniye kala basketi bularak takımına galibiyeti getirdi Ellis. Maç kazandıran baskete imzasını atan Ellis 36 sayı-6 asist ile mücadele etti. Lee 21 sayı-9 ribaund üretirken, Wright da 21 sayılık katkı sağladı takımına. Pacers cephesinde galibiyet için ekstra performans gösteren Granger'ın 32 sayı-13 ribaund-6 asistlik performansı sonuçsuz kalırken, Collison 15 sayı-5 asist ile maçı tamamladı. Benchten gelen Foster da aldığı 15 ribaund ile önemli bir katkı sağladı takımına. Sixers'ın kaybetmesi Pacers'ın sıralamadaki yerini korumasını sağladı.

Blazers 94 - Kings 90
Batı'daki sıralamasını koruması gereken Portland, Kings deplasmanında zorlanmasına rağmen uzatmada galibiyete ulaşmayı başardı Arkadan gelen Houston-Phoenix gibi takımlar formlarıyla dikkat çekerken bu dönemde Portland'ın maç kaybetmemesi kendileri adına olumlu olan nokta. Son günlerde iyi performanslara imza atan Batum 24 sayıyla galibiyete önemli bir katkı sağlarken, Aldridge 23 sayı-9 ribaund ile mücadele etti. Miller da 20 sayı-6 ribaund-6 asist ile başarılı bir performans gösterdi. Kings cephesindeyse 20 sayıyla oynayan Udrih'in ve 16 sayı-8 asist üreten Evans'ın galibiyet çabaları sonuçsuz kalırken, benchten gelen Casspi 10 sayı-11 ribaund ve Dalembert 15 sayı-12 ribaund ile double-double yaptılar.

4 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

Bu sene son dakikalarda maç kaybetme rekoru açık ara Sacrementoda heralde.

Adsız dedi ki...

griffin'in serisi bitmesi kötü oldu ya

Adsız dedi ki...

"Pas pas" yazmayın lütfen, "paspas" doğru şekli.

goldenaxe dedi ki...

Site ile ilgili yorum...

Öncelikle Konyalı Portlandlılarla tanışalı oldukca uzun bir süre oldu ve tanıştıgımdan beri her yazınızı okumuşumdur sanırım :)

Mac sonrasi yazılarında format degistirdiniz. Gayet düzenli, her macın ayrıldıgı bir şekil olusturdunuz. Büyük olasılık begenilmiştir ama ben sizin eski tarzınısı begeniyordum. Su anki sistemde KanalD'nin 10 saniyelik NBA haberleri gibi yazılıyor yazılar, ya da NBA/boxscore sitesinde bakıp alabilecegimden fazlasını alamıyorum.

Bilmiyorum belki de bana öyle gelmiştir ama sohbet havasında yazılan oncekı gunun bir kac macını su anki sisteme tercih ederdim :)