BIY AD

18 Ocak 2011 Salı

NBA'de Bugün - MLK Day - 1

Günün maçlarının bir çoğu erken saatte olması dolayısıyla NBA'de Bugün köşesini 2 part'a ayırdım. Geriye kalan maç değerlendirmeleri her zamanki gibi sabah saatlerinde sitede olacak.

Pacers 107 - Clippers 114
Dün akşam Lakers'ı yenen ve Pacers'ı ağırlayan Clippers yıldızı Griffin'in muhteşem performansıyla galibiyete ulaşmayı başardı. Çekişmeli geçen bir maçtı ve son ana kadar kazanan belli değildi ancak maça ağırlığını koyan biri vardı ki maç sonunda da basketboluyla galibiyeti takımına getirdi. Griffin'den bahsediyorum evet. 19/24 gibi müthiş bir isabet oranı ile 47 sayı-14 ribaund ile takımını galibiyete taşıdı Griffin. Kariyer rekorunun yanında NBA'de sezon rekorunu da kırdı. Muazzam bir performans cidden. Gordon 23 sayı-7 asist ve Davis 14 sayı-12 asist ile ona destek olan isimlerdi. Pacers cephesinde ise iki kişi 30+ üretmesine rağmen galibiyeti getirememiş. Collison 30 sayı-8 asist ve Granger 32 sayı ile oynamasına rağmen galibiyeti getiremediler.

Jazz 101 - Wizards 108
Bu sezon evinde kazandığı maçlarla dikkat çeken Washington bir galibiyete daha imza attı ve play-off yarışında bende varım dedi. Bu sezon geri dönüşleriyle bilinen Utah Jazz ise bu maçta da bu fırsatı bulunmasına rağmen kullanamadı. İçerde Blatche-Jefferson dışarda Wall-Williams düellosu şeklinde geçti maç. John Wall 19 sayı-15 asist üretirken aynı zamanda kariyer asist rekorunu da kırdı. Deron ise ona karşı 29 sayı-11 asist ile gayet etkili bir performansa imza attı. Boyalı alanda ise Wizards adına Blatche 21 sayı-11 ribaund-4 blok ile başarılı bir performansa imza atarken karşısındaki Jefferson ise Utah adına 25 sayı-10 ribaund ile oynadı. Wizards'ta galibiyeti getiren diğer performanslara bakacak olursak Young'un 25 sayısı ve Lewis'in 13 sayısı göze çarpan noktalar.


Bulls 96 - Grizzlies 84
Chicago Bulls üst üste üçüncü galibiyetini Memphis deplasmanında aldı. Boozer'dan yoksun olarak oynayan Bulls'ta farkı yaratan isim 28 sayı üreten Luol Deng oldu. Rakibe hiç skorda öne geçme şansı tanımayan Bulls'un son dönemde formuyla dikkat çeken değeri Rose ise takımını taşıyan isimdi. 22 sayı-12 asist-10 ribaund ile triple double'a imza atan Rose'un bu kariyerindeki ilk triple-double'ı oldu. Boozer'ın yokluğunda daha çok süre bulmasını beklediğim Ömer üst üste yaptığı top kaybı ve faullerle şansını azalttı ve 14 dakikada yalnızca 1 sayı üretti. Benchten gelerek 6/10 üçlük isabeti ile 22 sayılık ekstra katkıda bulunan Korver maçı getiren isimlerin başındaydı. Maç boyu geride olan ve rakibini yakalamaya çalışan Memphis'te formda isim olan Zach, Boozer'sız pota altına karşı etkiliydi ve 21 sayı-13 ribaund ile mücadele etti. Çok düşük yüzdeyle hücum eden Memphis'te Gay 1/10 isabetle çok kötü bir gece geçirirken benchten gelen Mayo 15 sayı ile skora destek oldu.

Raptors 81 - Hornets 85
Son dört maçını kazanan formda Hornets evinde zor günler geçiren Raptors'u konuk etti. Beklediğimden fazla çekişmeli geçti ve sona ana kadar maç gidip geldi. Son çeyrek geriden gelerek rakibini yakalayan ve öne geçen Hornets galibiyeti alan taraf oldu. Raptors böylece üst üste dördüncü yenilgisini aldı. Hornets'te ilk devreden daha 9 asiste imza atan Paul maçı 8 sayı-11 asist ile tamamladı. Pota altında son dönemin formda ismi Okafor 17 sayı 12'si hücum 16 ribaund ile fazlasıyla etkili olurken West'in 23 sayı-10 ribaundluk performansı Hornets'e galibiyeti getiren performanstı. Benchten gelen Jack ise Hornets adına 17 sayıya imza atıyordu. Raptors cephesinde guard Calderon 13 asist ile iyi bir gece geçirmesine rağmen hiç skora katkı yapmadı. DeRozan'ın 23 sayısı ve benchten gelen Davis'in 11 sayı-12 ribaundluk performansı takımı ayakta tutan isimlerdi. Son maçını kötü şut yüzdesi ile oynayan Bargnani buna devam ederek bu maçtada sadece 11 sayı üretebildi. Amir Johnson ise 17 sayı-8 ribaund ile yazın aldığı kontratın hakkını vermeye çalışıyor ancak ağzıyla kuş tutsa o iş olmaz bu açık.

Suns 129 - Knicks 121
Baş döndürücü bir tempoda geçen mücadeleyi Kaan Kural'ın deyimi ile 'Eski Phoenix' kazandı. Nash ve Hill gibi yaşlı oyunculara rağmen bu denli yüksek tempoda oyundan düşmeden mücadele etmeyi başaran ve oyunun her alanında oldukça yüzdeli oynayan Suns galibiyete uzanan taraf olmayı başardı. Devreye başa baş girmişti iki takım ki üçüncü çeyrek Nash'in sahne almaya başlaması ibreyi Suns lehine döndürdü. O andan itibaren maçta çok git gel olsa da Suns kazanan taraf olmayı başardı. Skor bakımından öyle üst düzey bir maçtı ki hem Amare hem de Carter sezonun en yüksek sayı istatistiğini yakaladı bu maçta. Suns'ta ilk beşin tamamı çift haneli rakamlara ulaşırken maçın hikayesi Carter'ın oldu. 29 sayı-12 ribaund ile geçtiğimiz Şubat ayından beri ilk kez double-double yapan Carter ayrıca 20.000 sayı barajına ulaşan 8. aktif NBA oyuncusu oldu. Nash 15 sayı-11 asist-8 ribaund ile etkili olurken 38'lik Hill 25 sayı ve Frye 18 sayı ile galibiyete katkıda bulundu. Knicks cephesinde Amare 41 sayı ile müthiş bir gece geçirmesine rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Felton 7 sayı-13 asist ile maçı tamamlarken Gallinari 17 ve Chandler 23 sayı ile geceyi noktaladı. Suns böylece üst üste üçünü galibiyetini alırken play-off hedefini sürdürdü. Knicks'in ise kötü gidişi sürmekte ki bu son beş maçta aldıkları dördüncü yenilgi.

Mavericks 89 - Pistons 103
Nowitzki'nin dönüşüne rağmen kötü gidişe dur diyemeyen Mavericks üst üste altıncı yenilgisini alarak gidişatını sürdürdü. Pistons ise Kings ve Raptors'un ardından bu kez Batı'nın önemli bir ekibini mağlup ederek üst üste üçünü galibiyetini aldı. Bu üç galibiyet ile Detroit kendini bir anda play-off yarışı içinde buluverdi. Maç boyu Dirk'ü durdurmakta çok zorlanan Detroit ve Kuester çareyi diğer parçalara ikili sıkıştırma getirmekte buldu. Nowitzki'den gelecek sayılara 'eyvallah' çeken Pistons bu akılcı savunma yöntemiyle kazanan taraf olmayı bildi. Detroit'te Prince 19 sayı-5 ribaund-5 asist ile efektif bir performans izletirken, Stuckey 20 sayı-6 asist üretti. Süreleri artan ve ilk beşe yerleşen çaylak Monroe 16 sayı-9 ribaund-4 top çalma ile pota altında fazlasıyla iyi etki yaratırken benchten gelen Villanueva 15 sayı kaydetti. Dallas'ta maç boyu eli çok sıcak olan Dirk 32 sayı-5 ribaund-5 asist üretirken, 0/7 isabetle oynayan Kidd yaptığı 13 asist ile dikkat çekti. Terry'de takımına 18 sayılık bir katkı sağladı ancak galibiyete ulaşan taraf Detroit oldu.

Bucks 84 - Rockets 93
Doğu'da play-off yarışı içinde bulunan ancak üst üste aldığı yenilgilerle sıralamasını kaybeden Milwaukee, Rockets deplasmanında da hedeflediği galibiyete ulaşamadı. Ribaundlarda rakibine üstünlüğü kaptıran ve maç boyu 17 hücum ribaundu veren Bucks için bu mağlubiyetin faktörlerinden biri oldu. Kevin Martin 36 sayısıyla takımı galibiyete taşırken, Scola 19 sayı-14 ribaund ile double double'a imza attı. Benchten gelen Hill'de 10 sayı-10 ribaund üreterek pota altında oldukça etkin bir performans gösterdi. Milwaukee'de Maggette 25 sayı ile takımını ayakta tutmaya çalışmasına rağmen ilk beş başlayan ve 24 dakika süre bulan Ersan kötü bir gece geçirdi. 2/10 isabetle takımını baltalayan isim olan Ersan 4 sayı-8 ribaund ile günü noktaladı. Gooden benchten gelerek 14 sayı-11 ribaund üretirken Bogut ise 10 sayı-10 ribaund ile double-double yapan bir diğer oyuncu oldu.

2 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

R.Hamilton ve Ben Wallace'sız Detroiti bile yenemedi Dallas. Adamlar ruhunu kaybetmiş resmen. Bu arada R.Hamilton sakatlığı olmamasına rağmen oynamıyor. Birkaç gün içinde takas olacak sanırım.

bigben dedi ki...

Hamilton'ı takas söylentilerinden dolayı oynatmıyor Kuester. Hatta Prince koça "komik" dedi bu sebepten dolayı. Billups'ı gönderip kontratından kurtulduk, şimdi sırada Hamilton var. Öncesi ve sonrasıyla 2004 için teşekkürler ama görevlerini tamamladılar. Devir Greg Monroe devri... Bıraktığı yerden devam edebilirse Jerebko devri (inşallah SF oynatırlar onu). İstikrarlı Daye devri. Hamilton ve Prince gitse üzülmem galiba...