BIY AD

20 Ocak 2011 Perşembe

Rose'un Triple-Double'ı Şaibeli


Link

Buyrun efendim üç gün önce Rose'un imza attığı triple-double'da son aldığı, daha doğrusu tam anlamıyla almasa da kucağına düşen ribaund.

MLK gününde izlediğim 2 maçtan biri değildi Bulls-Grizzlies mücadelesi ancak Rose'un triple-double'ından sonra bir bakayım dedim. Seyrederken birşey dikkatimi çekti, Rose pek de 10 ribaund almış gibi gelmedi bana. Normal şartlarda maç koptuktan sonra bırakırım izlemeyi, o yüzden Bulls-Grizzlies'in de sonunu izlememiştim. ESPN'den ribaundlarına baktım, maçın son hücumunda aldığını gördüm 10. ribaundunu, ben de açtım sonuna baktım maçın. O da ne, Rose'un triple-double'ının şaibesiyle karşılaştım. İlginç olduğu için paylaşayım dedim. Hemen itiraz ve savunma moduna geçecek olanlara da uzunlar tarafından bilerek tip'lenen ribaundların her zaman uzuna yazıldığını aktarayım. Zaten amacım Rose'a çamur atmak değil, zira kendisi 9 ribaundu olmasına rağmen son iki dakikada hiç ribaund falan kovalamadı. Çoğu oyuncunun deli gibi ribaund peşinde koştuğunu görüyoruz bu tip durumlarda. Ayrıca MVP yazısında da seçimim Rose idi... Yani kısacası olay istatistik tutanların o anki 'yaz gitsin bitsin' üşengeçliği veya Rose'a kıyağı diyebiliriz.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ribaundların bilerek tipleyen oyuncuya yazıldığını bilmiyordum. topu kontrolüne alana yazılır diye biliyordum ama dediğin doğruysa rose'a yazılmaması lazım o ribaundun..

Cem dedi ki...

Ya bu sürekli ve herkese yapılan bişey, istatistikleri abartmaya felaket bayılıyolar. Özellikle postup yapan uzuna atılan pasları asist yazmaları çok felaket. Adam dribling yapıyo sağa dönüyo sola dönüyo yine asist yazıyolar. :)