BIY AD

18 Şubat 2011 Cuma

Sessions'a Talip Var

Sakatlıklar sonrası bir türlü rotasyonu oturtamadı Cavaliers ve NBA tarihine geçtiler belki ama sanmayın bu durumdan takımdaki herkes olumsuz etkilendi. Mesela Eyenga, kim tahmin edebilirdi ki maç başına 25 dakika süre bulabileceğini. Veya Harris, Hollins, herhangi bir NBA takımında rotasyonun bu kadar içerisine dahil olabilmelerini kim bekliyordu? Yazımızın baş kahramanı Sessions'ın bu isimlerden tek farkı bulduğu sürelerde kendini daha çok gösterebilmesi oldu. Mo Williams ve Daniel Gibson'ın sakatlıkları sonrası Sessions'a gün doğmuştu ve kendisini ilk 5'te bulmuştu genç oyuncu aylar sonra. Belki de bulduğu süreleri en iyi değerlendiren isimdi kendisi Cavs adına. Öyle ki bir çok talibi kapıya dayanmış takas için...

Bu taliplerden yalnızca üç tanesinin ismi medyaya sızdı şimdilik. Hawks, Knicks ve Blazers... Söz konusu bu takımların Sessions karşısında takasta kimleri göndereceğine girmek istemiyorum çok uzamasın diye yazı. Ama Sessions'ı tek tek adı geçen takımlara yollayalım ve bakalım iş yapabilme ihtimali ne kadar.

Hawks: Birinci oyun kurucuları Bibby. Sessions gelip kendisini kesemez ve benchten katkı verebilir. Hatta isolation hücumda penetreleriyle etkili de olabilir. Ama Hawks adına Jamal bir numara pozisyonunda da süre buluyor. Ayrıca halen bir umutları var mı bilmiyorum ama kenarda bir de Teague var. Hawks ligin benchten en az katkı alan takımlarından biri belki ama esas sorunları forvet ve uzun pozisyonlarını yedekleyememeleri.

Knicks: İşe yarar mı yarayamaz mı kestiremiyorum. Hızlı tempoya yatkınlığı, açık alanı sevmesi ve saha görüşünün iyi olması Knicks ile uyuşan özellikleri. Ancaak, eğer D'Antoni'nin takımına gidiyorsanız şut, özellikle de dış şut atmalısınız. Sessions bu konuda ligin belki de en kötü oyun kurucusu. Bir de Toney Douglas var tabi. D'Antoni kendisine güveniyor ve epey süre veriyor. Eğer Douglas gidecekse Sessions denemeye değer olabilir.

Blazers: Miller'ın arkasında Mills ve her ne kadar McMillan kendine pek şans vermese de ileride çok iyi olacağına inandığım Armon Johnson var. Kısaca olmaz buraya Sessions. Değmez kendisi için bu genç oyuncuların önünü tıkamaya.

0 FARKLI FIKIR: