BIY AD

17 Şubat 2011 Perşembe

Nene Houston'a mı?


Takas süresinin bitmesine 1 hafta kala piyasa iyice karışmış durumda. Ortada onlarca dedikodu dolaşıyor ve ligdeki çoğu takımın hamle yapabileceği konuşuluyor. Houston'da bu takımlardan biri. İyi kadroları olmasına rağmen bir türlü istenilen seviyeye ulaşamayan Rockets'ın da arayışta olduğu konuşuluyor. Rockets'ın istediği ismin ise Denver'lı Nene olduğu konuşuluyor. Houston'un ise Denver'a Nene karşılığında genç oyuncular ve draft hakları önereceği söyleniyor.

Öncelikle ben bu takasın olabilme ihtimalini oldukça yüksek görüyorum. Nene'nin sene sonu için oyuncu opsiyonu var ve Carmelo'nun da takımdan ayrılacağını düşünürsek Nene'nin yeniden yapılanmaya gidecek bir takımda kalmak isteyeceğini sanmıyorum. Denver'ın da bunu bildiğinden Nene'nin karşılığında birşeyler koparmak isteyeceğini düşünüyorum. Rockets ise takas yapabilmek için eli güçlü takımlardan biri. Ellerinde takasta kullanabilecekleri oyuncular mevcut. Battier ve Jeffries'in biten kontratlarının yanı sıra Terrence Williams, Aaron Brooks, Courtney Lee, Chase Budinger gibi sağlam parçalara sahipler.

Olaya bir de Rockets tarafından bakarsak, Scola'nın yanına Nene gibi kusursuz bir bitiriciyi ekleyerek pota altında müthiş bir ikili oluşturmuş olurlar. Ayrıca birinin basketbol tekniğinin, birinin de atletik yeteneklerinin üst düzey olduğunu düşünürsek müthiş bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Takas hakkında kafamdaki tek soru işareti Denver'ın Aaron Brooks'u isteyip istemeyeceği, zira ellerinde Ty Lawson gibi çok değerli bir genç var ve onun önünü kesmek istemeyeceklerdir. Ancak Houston'ın yapabileceği pakette illa Brooks'a gerek olmayacaktır, daha önce de dediğim gibi ellerinde sağlam parçalar var.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Brooks-Martin-Battier-Scola-Nene 5'i ve Brad Miller-Kyle Lowry-Jordan Hill,Budinger gibi bench elemanları ile gayet sağlam kadro olur.Tabi bir de Yao var ?

cuma dursun dedi ki...

bence takasta kesin yao olur. yeniden yapılanacak takıma uygun bir hamle olur.

Doğuş dedi ki...

yao girerse takasa kontratların dengelenmesi için k-mart'ın da girmesi gerekir.