BIY AD

16 Şubat 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 15.02.2011

Heat 110 - Pacers 103
Celtics mağlubiyetinin ardından moral arayan Heat, Pacers deplasmanından kolay götürebileceği bir maçı zorlansa da kazanmayı bildi. Wade'in müthiş bir ilk çeyrek geçirdiği Heat 41-19'luk üstünlük kurarken Wade tek başına 22 sayıya imzasını atıyordu ilk çeyrek. Maçı izleyenlerde içinden maç farka gider bench rotasyonu oyuna girer zevki kalmaz demiştir muhtemelen. Ama ne oldu Heat müthiş savunmasını yine konuşturdu ve Hansbrough-Price ikilisi başta olmak üzere benchten müthiş bir katkı alan Pacers harika bir 2.çeyrek sonunda farkı 4 sayıya indirdi. Bu dakikadan itibaren ortada giden ve heyecanlı bir maç vardı. Heat'i Wade başta olmak üzere üçlüsü kurtardı bir kez daha. Wade 41 sayı-12 ribaund ile oynayarak takımını galibiyete taşırken, James 27-Bosh ise 22 sayılık katkı sağladı. Pacers'ta Hibbert 18 sayı-7 ribaund ile oynarken, Hansbrough 16 sayılık katkı sağladı. Pacers'ın yeni koçu Vogel ile aldığı 2.yenilginin de Heat'ten gelmesi güzel bir tesadüf oldu.

Bobcats 94 - Bulls 106
Charlotte ve Chicago'nun bu sezonki 3. karşılaşmaları oldu. Bundan önceki ilk iki maçı Bobcats kazanmıştı ancak iki takım açısından da kritik bir maçta kazanan taraf bu kez Chicago oldu. Pacers'ın kaybettiği gecede Bobcats kazanması gereken bir maçı kazanamazken, Chicago ise üst üste 3. galibiyetini alıp Doğu liderleri ile arasındaki farkı korumuş oldu. Yayın gerisinden 2/11 isabetiyle oynayan Bobcats'in en kötü olduğu nokta bu olurken ortada geçen bir maçta kritik anlarda yayın gerisinden isabetli olmayan üçlükler fark yarattı. Deng 24 sayıyla takımını sırtlarken, Rose ise 18 sayı-13 asist ile mücadele ederek galibiyeti getiren isimlerden oldu. Ömer Aşık ise 2 sayı-7 ribaund ile oynadı. Bobcats cephesinde son dönemin formda ismi Henderson benchten gelerek 22 sayı üretirken, Livingston'da 20 sayılık katkı verdi. Ayrıca Chicago'nun veteran ismi Kurt Thomas kariyerinin 1000. maçını oynadı dün akşam.

Kings 96 - Thunder 126
Lige çoktan havlu atmış ancak oynadığı basketbolla hedefi olan bir çok takımı zorlayan Kings aynı etkiyi Thunder deplasmanınadn sergileyemedi. 14-2'lik müthiş bir seri ile başladığı maçı 30 sayılık farkla kazanmayı bildi Oklahoma. Maç boyu hiç öne geçemeyen Sacramento'da son dönemin gündem konusu olan Cousins benchten gelerek 21 sayı-13 ribaund ile double-double yaparak dikkat çekti. Disiplinsiz davranışlarıyla ne kadar ön planda olsa da oynadığı basketbol ile Kings'e lazım olan bir oyuncu olduğu ortada. Thunder'da skor bir çok oyuncuya dağılırken sürpriz bir şekilde Cook 20 sayıyla takımının en skoreri oldu. Westbrook ise 25 dakika oyunda kalırken 10 sayı-11 asist ile mücadele etti ve Thudner iyi gidişini devam ettirdi. Uzun konusunda sıkıntıları olan Thunder'da üçüncü çeyrekte sakatlanan Kristic kalan bölümde forma giymedi.

Jazz 101 - Suns 102
Koç değişikliği sonrası serbest düşüşe geçen Utah Jazz üst üste 3. yenilgisini Suns deplasmanında aldı. Batı'da play-off potasının son bölümü ateş bölgesi olurken Memphis2in de bu akşam kazanmasıyla beraber 6.Portland ile 10.Phoenix arasında sadece 3 maçlık bir fark var. Ancak Suns bu tip zorlu mücadeleleri kazanmayı biliyor ama evinde ancak henüz iki gün önce evlerinde Kings'e kaybetmeleri açıklanacak şey değil. Yine de Nash ve arkadaşları takımı taşımaya devam ediyor. Nash 20 sayı-14 asist üretirken, Frye ise 31 sayı-11 ribaund ile takımının en skorer ismi olarak dikkat çekti. Koçu küstüren adam olarak lanse edilen Deron Williams ise 2/11 isabetle kötü performanslarına devam etti ve 11 sayı üretti. Jefferson 32 sayı-10 ribaund ile double-double ile mücadeleyi sürdürdü.

Sixers 91 - Grizzlies 102
Sezon başı play-off hedefi ile yola çıkan ve emin adımlarla yolunda ilerleyen Memphis bu yolda kritik bir galibiyete daha imza attı. Evinde Sixers'ı konuk eden Memphis ilk çeyreğini 26-10 ile geçerek savunmasıyla rakibine avantaj sağladı. Sixers maçın kalan bölümünde geri dönüş yapmasına rağmen maç boyu skorda hiç öne geçememesi psikolojik bir dezavantajdı maç içinde onlar adına. Son çeyrekte sahneye çıkan yine Memphis oldu ve mücadeleden galip ayrılan taraf oldular. Üst üste 4. maçını kazanan Memphis'te Oj Mayo cezasını tamamlayarak dönüş yaptı. Boyalı alan hakimiyetini maç başında eline alan Randolph 21 sayı-10 ribaund-7 asist ile harika bir maç çıkarttı. Conley ise ona 22 sayıyla eşlik etti. Sixers cephesinde ise Young'un benchten gelerek bulduğu 23 sayı galibiyete yetmedi. Ek olarak Rudy Gay iyi başladığı mücadelede sakatlık dolayısıyla oyundan çıktı ve bir daha forma giymedi.

Hornets 89 - Warriors 102
Son dört maçında üç yenilgi alan Hornets kötü gidişini Warriors deplasmanında da sürdürerek mağlup ayrıldı Oracle Arena'dan. Play-off umutları çok çok az olmasına rağmen galibiyetlerini sürdüren Warriors isabetli performansı ve üçlük çizgisinin gerisinden başarılı bir gece geçirerek galibiyete uzanmayı başardı. Ellis 21 sayıyla en skorer isim olurken, Lee ve Wright 16şar sayıyla katkı sağladı ve takımı galibiyete taşıdılar. Hornets cephesinde ise Paul 11 sayı-10 asist ile oynamasına rağmen takımına galibiyeti getirecek hamleleri yapamadı ve şut isabeti de göz önüne alındığında kötü bir maç çıkarttı.

1 FARKLI FIKIR:

Cem dedi ki...

Şu Heat-Pacers maçı bu sezon izlediğim en güzel maç oldu ya. Takip etmek lazım Indiana'yı, müthiş savaşçılar, hızlı tempoda oynuyolar.