BIY AD

13 Şubat 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 12.02.2011

Spurs 118 - Wizards 94
Lig lideriSixers karşısında aldığı yenilgiden sona Wizards önünde patlama yaptı. Maçın başından itibaren üstünlüğü eline alan ve skorer bir oyun sergileyen Spurs henüz ilk yarısında 72 sayı kaydettiği matan rahat bir galibiyet çıkarttı. Altı ismin çift haneli rakamlara ulaşarak galibiyete katkı sağladığı Spurs'te Parker 18 sayı-8 asist ile takımını sırtlayan isim oldu. Ayrıca Spurs'te Manu'nun benchten gelmesi ve Hill'in ilk beş başlaması maçta dikkat çeken noktaydı. Wizards cephesinde faul problemine giren Nick Young yeterli süreyi bulamadı ve oynadığı dkaikalarda da kötü bir performans sergileyerek takımını baltaladı. Blatche ise 16 sayı- ribaundluk katkı sağladı.

Mavericks 106 - Rockets 102
Sonuçta Texas derbisiydi ve çekişmenin üst seviyede olduğu izlenilebilir bir maçtı. Üçüncü çeyreğin sonunda farkın 21 sayıya kadar çıkması belki maçın izlenilebilirliğini düşürdü ama basit hatalarla Houston'u oyuna ortak eden de maç sonunda savunmasının dozunu arttırarak kazanan taraf olmayı başaran da Dallas oldu. Dirk Nowitzki'nin 22 sayılık katkı sağladığı gecede Peja sezonun en yüksek rakamına dün gece ulaştı ve 8/12 isabetle oynadığı gecede 22 sayı kaydetti. Rockets cephesinde ise 26 sayı-8 asisti ile Lowry'nin performansı dikkat çekiciydi ancak takımını galibiyete taşıyamadı.

Bulls 97 - Hornets 88
Chicago'nun deplasman turnesinin son ayağıydı Hornets karşılaşması. Bu turnede beklenmedik yenilgiler alması Bulls'un sıralamada yükselmesini önledi ancak dün gece Hornets karşısında aldığı galibiyet ile 3-2'lik derece ile bitirmeyi başardılar bu turneyi. Okafor'un yokluğu Hornets'e büyük bir darbe vurmuş bu açık. Ribaund konusunda adeta ezilirken maçı sadece 26 ribaund ile tamamladılar. Boyalı alandan da skor üretme konusunda başarılı olduklarını söyleyemeyiz. Ribaund konusunda Chicago'nun bu denli iyi olduğu bir mücadele de Ömer'de 4 sayı-11 ribaund ile bu konuda kariyer rekorunu kırdı. Maçı kazandıran isim ise 23 sayı-6 asist ile oynayan Mvp adayı Rose oldu. Chris Paul maçtan çok kopuktu zira diğer guard Thornton'un 24 sayısı olmasa Hornets bu kadar maçın içinde olamazdı.

Bobcats 88 - Hawks 86
Play-Off iddialarını sürdürebilmek için galibiyete ihtiyacı olan Bobcats kendi seyircisi önünde özellikle galip gelmek isteyen Hawks'ı devirmeyi başardı. Sixers hezimetinden sonra Bobcats'e karşı oldukça hırslı ve istekli olan Atlanta farkı 20'li sayılara kadar çıkarttı 3. çeyrekte. Maç bitti artık derken geri dönüş yapan Bobcats son saniye basketi ile öne geçti ve maçı kazanan taraf oldu. Pacers'ın kazandığı gecede kaybetmiş olsalardı çoktan havlu atmış olurlardı ki bu galibiyet onlara ilaç gibi geldi. Maçı kazandıran adam olan Jackson 32 sayı üretirken son dönemin formda ismi Livingston 22 sayılık katkısıyla benchten gelerek önemli işlere imza attı. Hawks cephesinde Smith 28 sayı ile oynarken benchten gelen Crawford soğuk bir gece geçirdi ve takımının ihtiyacı olan basketleri bulamadı. Hawks böylece üst üste 2. yenilgisini aldı seyircisinin önünde.

Knicks 105 - Nets 95
Lakers'a kaybettikten sonra kendini yenilemek isteyen Knicks için oynanacak bir Nets karşılaşması fikstürün sunduğu paha biçilemez bir fırsattı. Derbiyi kazanan Amare'nin eksikliğine rağmen Knicks oldu ve arkadan gümbür gümbür gelen Sixers ile farkın kapanmasına izin vermedi. Amare'nin yokluğunda zorlansalar da maç sonu oynama konusunda sıkıntılı bir takım olan Nets karşısında maçın sonlarında rutin bir basketbol oynamasına rağmen Knicks farkı açarak galibiyete uzandı. 21 sayı-8 ribaund ile oynayan Chandler takımını taşıyan isim olurken benchten gelen Douglas 19 sayı kaydetti. Genelde hızlı hücumlardan ve boyalı alandan basket bulan Nets cephesinde dikkat çeken isim Harris oldu. Harris'in 22 sayısı galibiyete yetmedi.

Thunder 99 - Kings 97
Evinde her zaman iyi performansıyla dikkat çeken Sacramento dün gece Oklahoma karşısında da oldukça iyi bir performans sergiledi. Galibiyetten sadece bir basket kadar uzakta olan Kings'te Evans'ın son şutu başarılı olmadı ve maçı kazanan taraf Thunder oldu. Maç boyu Durant ve Evans'ın düellosu vardı ve izleyenler büyük keyif aldı. 35 sayıyla oynayan Durant ve 22 sayı-7 asistlik performansıyla Westbrook'un katkıları takımı galibiyete götürdü. Sacramento'ya bakacak olursak Evans'ın 30 sayı-9 ribaundluk performansı galibiyete yetmezken, Cousins 14 sayı-12 ribaund ile double-double ile geceyi noktaladı.

Pacers 103 - Bucks 97
Doğu'da Pacers fırtınası çok sert esmeye devam ediyor. Pacers son olarak Bucks'u kendi evinde mağlup ederek hem play-off yolunda önemli bir adım attı hem de bu yolda önemli bir rakibini saf dışı bıraktı. Son 10 maçında yalnızca 2 yenilgi alan Pacers'ın yeni koçuyla oynadığı 8 maçta da tek yenilgisi bulunuyor. Granger'ın 30 sayısıyla sırtladığı Pacers'ta aynı zamanda Collison'da 22 sayılık oyunu ile galibiyete katkı sağladı. Milwaukee cephesine dönecek olursak bench katkısı onlrı maçın içinde tuttu. Delfino 21 sayı-5 asist ile başarılı bir performans sergilemesine rağmen galibiyeti getiremedi. Ersan ise 10 sayı-6 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.

Sixers 107 - Wolves 87
Son bir ayın en formda takımlarından biri şüphesiz ki Sixers olacaktır. Son 10 maçına baktığımızda 7 galibiyet görüyoruz ki play-off isteyen bir takımın galibiyetlerine devam etmesi önemli. Sixers üst grupla alt grup arasında bir köprü görevi de görmekte. Formunu korur ve galibiyetlerine devam ederse Knicks'i geçip üst sıralardan play-off yapması hiçten bile değil. Dün gece de Wolves karşısında başarılı bir gece geçrip galibiyete uzanmayı başardılar. Rakibin top kayıplarının ardından hızlı hücumlardan bolca skor üretmeyi bildi Sixers. En skorer isim benchten gelen Young olurken 18 sayılık katkısıyla ön plandaydı. Iguodala'da 15 sayı-5 ribaund-7 asist ile komple bir performans sergilerken, Wolves cephesinde Love 16 sayı-13 ribaund ile geceyi noktaladı.

0 FARKLI FIKIR: