BIY AD

15 Şubat 2011 Salı

NBA'de Bugün - 14.02.2011

Spurs 102 - Nets 85
Spurs çok rahat bir maç sonunda Nets deplasmanından galibiyetle dönmeyi bildi. İlk devre maç ortadaydı ki takımı ayakta tutan isim 15 sayılık performansıyla Duncan oldu. İkinci devre skor üretemeyen All-Star oyuncu 15 sayı-11 ribaund ile karşılaşmayı noktaladı. İkinci devre ile beraber ribaundlarda ve boyalı alanda üstünlüğü iyice eline alan Spurs'te Manu'nun da ritmini bulması galibiyeti açan kapı oldu. Manu maçı 22 sayıyla tamamlayarak galibiyeti getiren isimlerdendi. Nets cephesinde ise Lopez'in 11 sayı-10 ribaundluk performansı dikkat çeken istatistiklerden. Gayet normal olarak görülmüş olsa da Lopez'in son dönemdeki formu dolayısıyla yakaladığı ribaund rakamını küçümsememek lazım bu maçta.

Lakers 89 - Bobcats 109
Fikstürü sayıyorum Celtics-Knicks-Magic ve son olarak Bobcats. Son beş günde dördüncü maçına çıktı Lakers. Zaten daha iki gün önce Magic karşısında yorgunluk belirtileri vardı ancak Bobcats karşısında direnemeden teslim olmalarını beklemiyordum. Ama unuttuğumuz bir şey var; bu Bobcats formu iyi yada kötü olsun Lakers'a karşı son 10 maçta 8 galibiyet almış. Farketmiyor yani onlar için karşı tarafta Lakers olsun yeter. Dün gece özellikle üçüncü çeyrekle beraber maçı kopartan Bobcats play-off yolunda da önemli bir galibiyet alıyordu. Zaten maç boyu Lakers'ın hücumda sıkıntısı vardı ne doğru düzgün boş şut bulabiliyorlar ne de buldukları doğru şutlardan faydalanabiliyordu. Orlando maçından süregelen üçlük isabetleri aynen devam etti. Karşısında hücum konusunda olduğu kadar savunma yönünde de aksayan Lakers'ı bulan Bobcats, G.Wall'ın 20 sayı-11 ribaund ve benchten gelen Henderson'un 18 sayılık katkısıyla galibiyete gitmeyi bildi. Lakers'ta ise Kobe 20 şutta 20 sayı üretirken, Gasol 17 sayı-10 ribaund ile double-double yaptı.

Nuggets 102 - Rockets 121
Denver'da işler pek iyiye gitmiyor şu son dönemde. Son beş maçın dördünü kaybederek sıralamada iyice geriye düştüler. Bu gece Portland'ın da galip gelmesiyle beraber 8. sıraya kadar düşen Denver'ın bu kötü performansı ne zaman son bulacak merak ediyorum ancak olası bir play-off dışında kalma durumunda Melo'ya elveda demek zorunda da kalabilirler. Rockets'in ise son dönemdeki performansını takdir ediyorum. Play-off potasıyla arasında 5 maç gibi Batı için büyük bir fark bulunmasına rağmen aynı istek ve arzuyla oynamayı sürdürüyorlar. Bir hafta içinde 2.kez Denver2ı mağlup etmeyi başardılar. Benchten 68 sayı bulan Houston'da en önemli katkı 22 sayıyla oynayan ve adı son dönemde takas dedikodularıan karışan Lee'den geldi. Battier ise 7de 7 isabetle 17 sayı üreterek Denver'ı yıkan bir diğer isim oldu. Denver cephesinde ise Melo'nun kötü performansları sürmekte. Takas döneminin bitmesine 9 gün kala neler olacağı merak konusu. Dün gece 4/14 isabetle 16 sayıda kaldı sadece Melo.

Hawks 94 - Pistons 79
Evinde aldığı üst üste iki yenilgiyle kötü bir dönemden geçen Atlanta, Pistons deplasmanından galibiyetle dönmeyi bildi. Aslında olaya Atlanta açısından bakmamak lazım bu maç. Pistons çok iyi başladı maça ve ikinci çeyrek Daye-Villanueva ikilisinin üçlükleri ile farkı 15'e kadar çıkarttı. Ancak rotasyon konusunda sabit fikirleri olan Kuester ilk çeyrek fırtına gibi oynayan takımı kesince fark bir anda eridi ve devreye 2 sayılık farkla önde giren Atlanta oldu. Sonrasını ise konuşmaya gerek yok zira Pistons ikinci devre yalnızca 28 say üreterek maçtan koptuğunu gösterdi ve Smith ile iyice etkili olan Hawks galibiyet hanesini yükseltti. Smith 27 sayı-15 ribaund ile karşılaşmayı double-double ile tamamlarken Bibby 17 sayı-7 asist üretti. Pistons cephesinde ise T-Mac 14 sayı ile dikkat çekerken benchten gelen Villanueva 13 sayılık katkı sağladı ancak bu galibiyete yetmedi.

Blazers 95 - Wolves 81
Son dönemde yaptığı çıkışla dikkat çeken Portland üst üste 6. galibiyetini almayı bildi Wolves deplasmanında. Son 1.5 aydır 8. sıradaki yerini korumaya çalışan Portland üst sıradaki rakipleri Utah ve Denver'ın kötü gidişinin de etkisiyle dün akşam aldığı galibiyet ile bir anda 6. sıraya yükseliverdi. Maça fırtına gibi başlayan Portland ilk 6 dakika rakibine yalnızca 2 sayı izni verdi ve çeyreği de 29-14 ile önde tamamladı. Skorda avantajı eline geçiren Portland kendi temposunu kabul ettirdiği karşılaşmayı rahat bir oyunla götürdü ve galibiyete uzandı. Aldridge 21 sayı üretirken galibiyette x-faktör olan isim 18 sayı-13 ribaund ile Cunningham oldu. Wolves bench rotasyonu ile etkili olmaya çalışırken, Love kötü bir gece geçirmesine rağmen 12 sayı-11 ribaund ile double-double yaparak serisini devam ettirdi.

Clippers 78 - Bucks 102
Dışarda oynadığı maçlarda tel tel dökülen Clippers'a bir darbe de Milwaukee'den geldi. Ersan'ın Griffin ile eşleşmesini izlemek açısından güzel bir maçtı. Maçı açtığımda Ersan görüntüde ve tedavi altındaydı. Sonradan özetten yaşananları izledim ki Griffin'in dirseği gelmiş Ersan'a ve bir daha da oyuna dönemedi Ersan. Son çeyreğe kadar ortada giden maçta Bucks 4. çeyrek rakibinin yalnızca 13 sayısına izin verdi ve Delfino'nun üst üste üçlükleri ile maçı kazanmayı başardı. Delfino son çeyrek 5/6 üçlük isabeti ile oynayıp 26 sayı-9 ribaund üretirken, Salmons 16 sayı-12 asist ile galibiyeti getiren isimdi. Clippers cephesinde ise Davis'in 22 sayı-6 asistlik performansı takımı galibiyete taşımak için yeterli olmadı.

3 FARKLI FIKIR:

oguzhanyilmaz dedi ki...

ya cilippersta giriffin olayı kabak tadı vermeye başladı.herhangi bi oyuncu topu havaya atıyo rastgele giriffinde basıyo.tmm ii hoş estetik geliyo felan da bi yerden sonra bıktırıyo.at topu havaya griffin vursun smacı gibi basit bi oyun anlayışı çıktı ortaya.

bigben dedi ki...

Sayın Kuester! Lütfen defolur musunuz?

Adsız dedi ki...

bu arada t-mac 18.000 barajını indiana macında geçicek büyük ihtimalle.