BIY AD

16 Şubat 2011 Çarşamba

Childress'a Talip Çıkmadı

Suns'a geldiğinde çeşitli sebeplerden dolayı yeni takımında başarılı olacağını tahmin edenlerdendim. Bu sebepleri oyun tarzının takıma uygunluğu, yani kendisinin hızlı hücumlara yatkınlığı, yanında Nash gibi bir oyun kurucunun bulunacak olması ve çabuk uyum sağlayabileceği bir ortama gelmesi şeklinde sıralayabilirim. Ama göz ardı ettiğim bir özelliği vardı ki o da Childress'ın başarısız olması adına tek başına bile gayet geçerli bir sebep. Suns'ta hücum işleyişinin tıkanmaması için herhangi bir kısanın olmazsa olmaz özelliği şut atabilmesi. Bu şart D'Antoni döneminde de mevcuttu, Terry Porter döneminde de ve şu anki Gentry döneminde de...

Sene başında fena süreler bulmadı aslında Gentry'den. Bulduğu süreleri daha çok pis işleri yaparak değerlendirdi. Örneğin uzunlara yardıma gelmek, ofansif ribaundları kovalamak gibi. Ama takasların ardından benzer işlevleri yerine getirebilecek ve aynı zamanda kendisinde bulunmayan şutör özelliğine de sahip Pietrus ve Dudley o pozisyonu doldurdu Suns adına. Childress da forma şansı bulmakta zorlandı. Herhangi bir sakatlığı bulunmamasına rağmen yaklaşık bir ay önce kesik yedi Gentry'den ve rotasyonda süre bulamamaya başladı. Yaklaşık aynı dönemde Suns tarafından takas listesine kondu ama şimdiye kadar bir talibi çıkmadı. Zaten mevcut kontratıyla (senelik 7 milyon dolar civarında) talip bulunması sürpriz olurdu. Suns'ın aslında Childress'ı elden çıkarmak için elinde bir alternatif daha var, takas paketini Nash'in de içine gireceği şekilde genişletmek. Hatta kimilerine göre rebuilding adı altında zaten yapılması gereken bir hamle bu. Bu fikri destekleyenlere ise tepkim yalnızca tebessüm etmek oluyor. Sebebini Nash'in takımdan ayırlması halnde başka bir yazıda açıklarım.

1 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

childress yetenek olarak çok iyi bir oyuncu bence fakat mental sorunları var. olympiakos, hiç hakketmediği bir ücret vermişti. her seferinde yunanlar gibi bir keriz bulur zannediyor.