BIY AD

13 Şubat 2011 Pazar

Bu Çocuk Kendini Ne Sanıyor?


Link

Yine bir Cousins haberiyle karşınızdayız. Ben yazmaktan bıktım, Kings yönetimi ceza vermekten bıkmadı. (Önce yukarıda koyduğum videoyu izleyin derim, özellikle son 20 saniyesini) Cousins bu sefer de sabaha karşı oynanan maçta Evans'ın son saniyelerdeki şut seçimine sinirlenmiş. Zaten bundan önceki son maçlarda da yine son saniyelerde kötü tercihler kullanan Tyreke'e gıcıkmış. Bu sabahki Thunder maçından sonra dayanamamış, oyun alanından soyunma odasına gidene kadar Tyreke'e bağırmış, çağırmış, saydırmış... Soyunma odasına geldiklerinde ise araya Donte Greene girmiş. Kendisi de pas isterken, Donte'nin topu Tyreke'e vermesine çok kızmış. Burada çok detay olmasa da kafasının tası atan Cousins herhalde Greene'e daldı diye düşünüyorum. Çünkü ikili yumruk yumruğa birbirlerine girmişler. Takım tam Phoneix'e gitmek için uçağa binmişken genel menajer Petrie'nin kararıyla Cousins'e 3 maç ceza verilmiş ve uçaktan inmesi istenmiş. Ancak cezalı olduğu maç sayısı 3'ten 1'e inebilirmiş.

Nerden başlayalım, evet Tyreke'ten. Jazz ve Mavs'e karşı son topları çok kötü kullanan Tyreke, bu sabah sadece kötü bir şut kullanmakla kalmadı, benim mantığıma çok ters gelen bir seçimde bulundu. İki sayı farkla yenilirken takımı, el üzerinden üçlük attı. El üzerinden atması zaten kötü ama üçlük denemesi bence saçmalık. Hani deplasmanda olsalar anlıcam, bu tür durumlarda "Bitse de gitsek, uzarsa taraftarlarla bu maçı alırlar" mantığı ile üçlük deneyebiliyor takımlar. Bence yine yanlış ama o konuyu deşmeyelim şimdi. Sabahki maça bakıyoruz, Kings evinde oynarken Tyreke bu seçimi yapıyor. Nedenini bilmiyorum açıkçası ama Westphal da "Birebir oyna, el üzerinden" dediyse niye mola almakla uğraştığını merak ediyorum... Yani kısacası Evans 3 maçtır resmen takımına maçı kaybettiriyor saçma şutlarla. Bu açıdan Cousins'a hak veriyorum. Koçların ve diğer oyuncuların Tyreke'e hiç ses çıkarmaması onu rahatsız etmiş... Tamam rahatsız edebilir ama soyunma odasına gidene kadar bağırmaya çağırmaya gerek var mı? Gören de kendisi bomboş turnike atacaktı da Greene özellikle topu vermedi sanacak. Topu kendisi kullanmak istemesi, sorumluluktan kaçmaması güzel ama bunun doğru seçim olduğuna inanması bir hayli ilginç. Çünkü 4-5 saniye kala son toplar uzunlara verilmez pek. Genellikle uzunların kendilerine pozisyon hazırlamak için belli bir süreye ihtiyacı olur. Üstelik rakibin faul yapması halinde 2'de 2 isabet bulma ihtimali %50'nin altındadır çoğu uzunda. Bu yüzden kısa sürede 2-3 dripling üstünden şut atabilecek kısalara verilir top.

Evans'ın üç maçtır, mental açıdan so ndakikaları kaldıramaması kötü bir sinyal Kings adına ama Westphal'ın çok da fazla seçeneği yok. Öte yandan genç pivotun yine yönetim tarafından cezalandırılmasına sevindim. Oyuncular birliği laf edecek diye 3 maçtan 1'e indirmezler umarım böyle bir davranışı. Çünkü Cousins'ın kendini olduğu yerden 50 basamak yukarıda görmesi sinir bozucu. Bu sezon bir düşüş yaşasa da, takımın en önemli ismine 5 dakika boyunca bağırıp çağırmanın yanlış olduğunu anlamalı. Zaten Westphal hücumun ondan dönmesini istese, bunu yapardı değil mi?

0 FARKLI FIKIR: