BIY AD

14 Şubat 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 13.02.2011

Heat 82 - Celtics 85
Doğu'nun en tepesindeki iki takımın mücadelesinde daha önce 2 kez olduğu gibi gülen taraf Boston Celtics oldu. Heat maç öncesi Doğu'da liderliğe yükselmiş ve liderliğini korumaya çalışacaktı ancak mağlubiyet Celtics'i yarım adım öne geçirdi. Heat ve Celtics için asıl mesele zaten Doğu'da liderlik maçı değil olay. Heat şampiyonluk yolundaysa en büyük rakibi Celtics ve normal sezonda oynanan 3 maçta şu an rakiplerini geçebilmiş değiller. Önlerinde play-off öncesi bir maç daha olacak bakalım Heat o maçıda kaybederlerse olası bir play-off eşleşmesinde psikolojik olarak dezavantajlı konumda olacaktır. Dün gece son çeyrek Celtics'e 11 sayı izni ermesine rağmen kazanmayı başaramadı Miami. Celtics'te Rondo 11 sayı-10 ribaund-10 asist ile triple-double yaparak dikkat çekerken, Garnett 19 sayı-7 ribaund ile karşılaşmayı noktaladı. Celtics'in eline belkide en çok güvendiği isim olan Pierce bu maç 0/10 isabetle kalarak şaşırttı izleyenleri. Heat cephesinde ise Bosh sürpriz olarak ön plana çıktı. 24 sayı-10 ribaund ile etkili olurken James ise 22 sayı-7 ribaund-7 asist ile mücadele ettiler ancak takımlarını galibiyete taşıyamadılar. Son dönemde Heat'in iyi performansı takımın geneline yayılmıştı ancak dün gece gördük ki yine Wade-James-Bosh sazı eline alıyor ve yan parçaalr etkinliğini kaybediyor. Heat'in bu mevzuya da çözüm bulması şart.

Thunder 94 - Warriors 100
Play-Off şansı mucizelere kalan Golden State mücadelesine devam eden takımlardan. Dün gece evinde Thunder'ı ağırlayan Warriors güzel basketbolun sonunda galibiyete ulaşarak önemli bir galibiyete imza attı. Kısaların hüküm sürdüğü Golden State'te boyalı alan sayıları Thunder'a göre oldukça fazlaydı. Ellis 33 sayı-7 asist üretirken ekürisi Curry 23 sayı-13 asist ile mücadele etti. Uzun rotasyonunda belki de ele avuca gelir tek isim olan Lee ise -Biedrins son dönemde çok formsuz- 19 ribaund ile sezonun en yüksek rakamına ulaştı. Thunder cephesinde ise Durant 29 sayılık katkısıyla iyi bir performans sergiledi ancak galibiyeti getiremedi. Thunder'ın tek tesellisi sıralamada kendisine yakın bir takım bulunmadığından telafisi olan bir yenilgi almış oldu.

Lakers 75 - Magic 89
Zorlu deplasman maçlarını bir bir atlatan Lakers son durağı olan Orlando'dan mutlu ayrılamadı. Üst üste zor ve yorucu deplasman maçları oynayan ve hiçte kolay olmayan bir fikstüre sahip olan Lakers, yüksek tempoda geçen Knicks maçından 1.5 gün sonra Magic deplasmanına çıktı. Yorgun hali göze çarpan sarılarda çoğu isim tel tel dökülürken dördüncü çeyreğin hemen başında maçı kopartmayı başarıyordu Orlando. Seyir açısından üst seviye bir mücadele olmadı belki ama pota altındaki yaşanan arbede, çaba ve hırs açısından izlenilir bir maçtı. Gasol-Bynum ikilisine karşı oynayan Howard 31 sayı-13 ribaund-3 asist-3 blok ile maçın kahramanı oldu. Üstelik Howard faul problemi nedeniyle maçın bazı bölümlerinde kenardaydı. Hidayet ise 9 sayı-3 asist ile galibiyete katkı sağladı. Lakers cephesinde Gasol hiç gününde değildi. Buna rağmen Bynum'un 17 asyı-9 ribaundluk performansı takımı bir noktaya kadar taşısa da galibiyeti getirmedi.

Blazers 105 - Pistons 100
LaMarcus Aldridge... Başka açıklaması yok şu maçın. Play-Off yolunda kazanması gereken bir maçı son bölümdeki Aldridge aşısıyla kazanmayı başardı Portland. Detroit'in de kısaları ile oldukça iyi oynadığı karşılaşmada Aldridge 36 sayısıyla galibiyeti getiren isim oldu. Portland'ın 25 ribaund ile maçı bitirmesi maçın sıkıntıda geçmesine neden oldu özellikle Portland açısından. Detroit'te bench maç boyu verimli katkı verirken Gordon raksayıyla benchten gelerek gösterdiği performansla dikkat çekti. T-Mac ise 16 sayı-5 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Detroit'in kısalarına karşı mücadele eden Matthews ise 26 sayı ile galibiyette önemli bir pay sahibiydi.

Kings 113 - Suns 108
Phoenix Suns ağır yara aldı kendi evinde. Bu sezon play-off iddiasındaki ciddi takımları yenme başarısı gösteren Kings bu kez play-off kovalayan Suns'ıdeplasmanda devirerek Suns'ınplay-off umutlarını azalttı. Portland ve Memphis'in kazandığı gecede onların gerisindeki Suns'ın kaybetmesi ve farkın açılması hiçte iyi karşılanmamıştır Arizona'da. Sacramento'da Cousins oynatılmazken yerinde oynayan Dalembert 18 sayı-15 ribaund ile galibiyeti getiren performanslardan biriydi. Benchten gelen Landry ise 20 sayı-10 ribaund ile double-double yaptı. Suns cephesinde ise Nash her zamanki gibi takımını sırtlayan isim oldu ancak bu kez galibiyete ulaştıramadı takımını. Nash 22 sayı-18 asist üretti ancak Phoenix mücadeleden mağlup ayrıldı. Rakiplerinin kazanmasıyla bu sadece bir mağlubiyet olarak görülmemeli onlar adına.

Nuggets 108 - Grizzlies 116
Portland'ın kazandığı gecede takipçisi Memphis'in zorlu Denver karşısında galip gelmesi önemliydi. Üstelik maç boyu geriden skoru takip eden Memphis son çeyrekte 34-18'lik bir skor yakaladı ve geri dönüş ile maçı kazanmayı başardı. Pota altında 58 sayı üreten Memphis sayılarının yarısını boyalı alandan bularak dikkat çekti. Ribaund konusunda da rakibine dönem dönem sağladığı üstünlüklerle galibiyete ulaşmayı bildi Memphis. Memphis'te en skorer isim benchten gelerek 24 sayı üreten D.Arthur oldu. Rudy Gay ise 23 sayı ile galibiyeti getiren performanslardan birine imza attı. Denver cephesinde ise Melo'nun 28 sayılık performansı galibiyete yetmedi.

Wizards 115 - Cavaliers 100
Ve Cleveland'ın mağlubiyet serisinin sonlanmasının ardınadn bir diğer uzun seri olan Wizards'ın deplasmanda kazanamama serisi de son buldu dün gece. Wizards deplasmanda Cavaliers2ı üstün bir oyun sonunda geçerek bu sezonki ilk deplasman galibiyetini elde etti. Maçın hemen başınad skorer oyunuyla farkı açan Wizards'ın performansına bir de Cleveland'ın felaket derecedeki salaş performansı eklenince farka giden bir maç oldu ve Wizards galibiyete rahat ulaştı. Young 31 sayı ile galibiyeti getirirken, çaylak Wall 19 sayı-14 asist üreterek başarılı bir performans sergiledi. Wizards'ta ayrıca Josh Howard uzun bir aradan sonra forma giydi ve 16 sayılık katkı sağladı. Cleveland'da kötülerin iyisi 21 sayısıyla Jamison oldu ancak bu galibiyeti getiren bir performans olmadı.

Clippers 93 - Raptors 98
Lige havlu atan iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi ekip Raptors oldu. Bu sezon Bosh2un yokluğunda Toronto'nun bir kazancı varsa oda şüphesiz Ed Davis olacaktır. Dün gece oyunda olduğu dakikalarda Clippers uzunları karşısıdna oldukça iyi durdu ve başarılı bir performansa imza atarak 13 sayı-14 ribuand ile karşılaşmayı tamamladı. Bargnani 27 sayıyla galibiyeti getiren isim oldu ancak 21de 9 isabetle bu skoru bulması bizlere 'klasik Bargnani işte' dedirtmekten öteye gitmiyor. Clippers cephesine bakacak olursak 21 sayı-15 ribaund ile oynayan Griffin takımını sırtlayan isimlerden biriydi ancak galibiyeti getiremedi.

0 FARKLI FIKIR: