BIY AD

21 Temmuz 2009 Salı

İstenmeyen Adam

Tabii ki Quentin Richardson'dan bahsediyorum. Adam 20 gün içinde 3 kere takımdan yollanıyor... En son olarak Clippers onu Minnesota'ya verdi, karşılığında Madsen, Craig Smith ve Telfair'ı aldı. Richardson deyim yerindeyse daha valizlerini açmadan 2 kere, apar topar kapı dışarı edildi. Kısa bir özet geçelim:

20 haziran New York ---> Memphis
2 temmuz Memphis ---> LA Clippers
20 temmuz LA Clippers ---> Minnesota

Gerçekten her gittiği takımdan kovuluyor, artık nasıl bir karaktere sahipse kendisi bilemeyeceğim. Belki Richardson bir rekor kırabilir bu sene: Batının en hızlı takım değiştiren basketbolcusu olarak...
Şaka bir yana, Minnesota çok büyük ihtimalle son durağı olacaktır. Çünkü Richardson'ın 9 milyon dolarlık 2010'da biten kontratı Timberwolves için son derece kıymetli. Verdikleri adamlardan Madsen ve Smith'in toplam 5 milyonluk kontratları bitiyor. Gelecek yaz için 4 milyon dolar kar ettiler diyebiliriz. Bunun dışında takımın eksikleri ve fazlalarına baktığımızda çok mantıklı bir hareket olduğunu görüyoruz. Ellerinde hiç şutör guard yokken, iyi veya kötü bu senelik o mevkiyi idare edebilecek bir oyuncuyu kadrolarına kattılar. Ayrıca ellerinde Flynn varken ve son 2-3 gündür ibre Rubio'nun da gelmesine doğru dönmüşken, Telfair'ı göndermiş oldular. Belki de bu takas Rubio'nun geleceğine bir işaret de olabilir. Son olarak da Kevin Love'ın gelişimini adeta engelleyen Craig Smith'i de gönderdiler. Clippers'da ise Telfair, Davis'i yedeklerken, Smith de Griffin'in arkasında olacaktır. Pek önemli bir hamle olduğunu söyleyemeyiz.

Kısacası diğer takımlar tarafından istenmeyen adam ilan edilen Richardson, Wolves'a ilaç gibi geldi diyebiliriz. Hayırlı olsun.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ya o değil de madsen hala basketbol oynuyor mu? adam 2 maçta kevin garnett'a iyi savunma yaptı 10 senedir başka bir numarasını göremedik.

Adsız dedi ki...

seni istemeyenler utansın... cola turkamıza gelde alem basketçi görsün canım yaaa...

Adsız dedi ki...

Hey gidinin Q-Rich'i kendisini seviyoruz...

Fütürsuzca salladığın 3lüklere rağmen, ribaundlar toplarsın bir maç 3 diğer maç 39 sayı atarsın. Phoenix sisteminin sayesinde kontratını katlarsın

sabonis dedi ki...

@son adsız: Müthiş anlatmışsın Qrich'i. Daha güzel özetlenemez bir adam =)

Adsız dedi ki...

yanlış bilmiyorsam şu anki kontratını zaten phoenix vermişti q-rich'e.