BIY AD

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Shaq Eğlendirmeye Devam Edecek

NBA'le yakından ilgili olanlar Shaq'ın biz basketbolseverler için ne kadar büyük bir nimet olduğunu biliyorlar. Bu dediğim elbette Shaq'ın basketbolunu da kapsıyor ama asıl kastettiğim şey eğlence faktörü. Bu sevimli dev, her sene, özellikle All-Star maçlarında olmak üzere, akıllara kazınacak olaylara imza atıyor. Örnek olarak All-Star'lardan ilk aklıma gelenler: Yaptığı danslar, saha boyunca topu getirip bir guard gibi cross-over yapması, Howard'ın bacaklarının arasından pas vermesi ve tabii ki serbest atışta kendisine potadan alley-oop pası verip smaçla bitirmesi.



Gerçekten say say bitmez bu adamın şov adına yaptıkları. Şimdi işi televizyona taşımış. Hazırladıkları program 18 ağustosta başlayacakmış ve adı "Shaq VS." olacakmış. Shaq, spor dünyasının en ünlü simalarıyla, onların çöplüğünde karşılacakmış. Eski dünya şampiyonu Oscar De La Hoya'yla boks yapıp, Serena Williams ile tenis oynayıp, Michael Phelps ile yüzme yarışına girecekmiş. Bunların yanında Albert Pujols'a karşı beyzbol sopası sallayıp, Kerri Walsh ve Misty-May Treanor ile voleybol oynayacakmış. Programın ilk bölümünde Amerikan futbolunun şampiyon olmuş oyun kurucularından Ben Roethlisberger ile kimin daha isabetli pas attığını göstermek için kapışacaklarmış.

Shaq, "Onlar işlerinde çok iyi olabilirler ama ben çok çalışıp onları yenmek için elimden geleni yapacağım" demiş. Hiçbirine karşı başarılı olamayacağını bilsem de, Shaq'ın şovmen ruhuyla yapacağı çılgın ve komik hareketleri youtube'dan izlemek için sabırsızlanıyorum. Ayrıca yukarıdakilere ek olarak Tiger Woods ile golfte kapışıp, Michael Johson ile yarışması lazım bence. Ama kesinlikle bütün bunların içinde en eğlencelisi Phelps ile yapacakları yüzme yarışı olacak gibi gözüküyor.

2 FARKLI FIKIR:

Hasan dedi ki...

Kose yazilarindan birinde Shaq'in boyle bir programa imza atmasinin arkasindaki fikir olarak onumuzdeki sezona hazirlanmak istemesi verilmisti. Eger bu haber dogruysa, ki nba.com'da yayinlandigini goz onune alirsak (Bknz. http://www.nba.com/2009/news/07/20/shaq.tv.reality.ap/index.html) oldukca guvenilir bir kaynak olsa gerek, kendisi 2009-2010 sezonunda > %75 serbest atis yuzdesi tutursa iyi olur. Sampiyonluk sadece, ben buraya "Kral"'a yuzugunu kazandirmaya geldim, demekle kazanilmiyor ne yazik ki...

Adsız dedi ki...

shaq emekli oldu da bizim mi haberimiz olmadı? kariyerinin son senesinde basketbola yoğunlaşsa da şampiyonlukla bitirse daha iyi olur bence. shaq iyidir eğlenceli adamdır filan da rakiplerini bu kadar aşağılayan buna rağmen bu kadar sevilen bir oyuncu gelmiş midir acaba?