BIY AD

24 Temmuz 2009 Cuma

Spurs, Sessiz ve Derinden

Texas'ın iddialı takımı, Theo Rattlif'i 1.3 milyon dolara, 1 sezonluk kadrosuna katmış. Richard Jefferson hariç, bu sezonki hamleleri belki ses getirecek cinsten değildi ama hepsinde nokta atışı yaptıklarını düşünüyorum.

Evet, Ratliff'in boyalı alanı rakiplere dar ettiği, içeride kuş uçurtmadığı günler çok geride kaldı. Ancak Spurs zaten böyle bir beklenti içerisinde değil. Daha önceki yazılarımda söylediğim gibi bir pivot eksikleri vardı. En azından maç başına 7-8 dakika arası pivot pozisyonunu idare etmesi için Ratliff'e başvurdular. Bu süre içerisinde 1-2 blok koyması ve defansta rakibi rahatsız etmesi Spurs'e yetecektir. Her ne kadar 36 yaşına gelmiş olsa da, Ratliff bu kadarını yapabilecek bir oyuncu. Zaten hala NBA'de barınabiliyorsa, bunun sebebi benim yukarıda saydıklarım.

Bu transfer için şimdiden Spurs'ün şampiyonluk şansını arttırdı demek tabii ki doğru olmaz. Çünkü dediğim gibi Ratliff çok kısıtlı süreler alacak. Ama bu, playoff'lar geldiğinde, yapacağı katkılarlarla Spurs'ün başarısında önemli bir rol oynayabileceği gerçeğini değiştirmiyor. Tıpkı PJ Brown'un Celtics'te yaptığı gibi.

2 FARKLI FIKIR:

Doğuş dedi ki...

Pj Brown'un yaptığını yapabileceğini sanmıyorum. Ratliff zaten hiç bir zaman blok özelliği dışında bir özelliğiyle ortaya çıkmadı. son iki sezonda da blok özelliği düşüşte özellikle, rakamlara bakmadım ama böyle olduğuna eminim. Yani nokta atışlık bişey yok bence, sadece her şampiyonluğa oynayacak takımın yapması gereken 10-12 dakika alacak, genelde playofflarda sahne alacak bir veteran katkısı. Ama doğru isim mi, tartışılır.

basketbol yorumlari dedi ki...

Ratliff çok değerli hedefler için...