BIY AD

23 Temmuz 2009 Perşembe

Tinsley Sorunu Çözüldü

Pacers ile Tinsley arasındaki sorun çözülmüş. İki taraf anlaşmışlar ve Tinsley serbest kalmış. Serbest derken, aslında bu tam olarak bir serbestlik değil. 1 hafta boyunca Tinsley'i takas istisnası, sakat oyuncu istisnası veya salary cap'inde yeterince yer bulunan herhangi bir takım alabilir. Ama tabii ki beklenilen olay, Tinsley'nin 1 hafta sonra serbest kalması...
Pacers ile Tinsley'nin ne üstüne anlaşmaya vardıklarının detayları takımın prensipleri gereği açıklanmayacakmış, hatta bu konu üstünde Pacers yorumda bile bulunmayacakmış. Bütün sene kenarda oturtup, bunu kabulleneceğini düşündükleri bir adama kaç para ödediklerinin bilinmesini istemiyorlar. Doğaldır. Kontratta kalan 14 milyon dolarının en az 10-12 milyonunu ödediklerini düşünüyorumn. Ama tamamen spekülasyon yaptığımı da belirtmeliyim.

Tinsley'nin menajerleri, bugünden önce onu takas etmek isteyen birkaç takımın yanında, Pacers ile anlaşıldığı anda kontağa geçen de bir sürü takım olduğunu belirtmişler. Tinsley 31 yaşında, 1.5 senedir maç yapmamış bir oyuncu. Üstelik Rafer Alston'ın 10 kat sorunlu ama kalite olarak alt tarafı 1 gömlek üst versiyonu... Böyle bir basketbolcuya tek senelik kontrattan fazlasını verecek takımın genel menajeri, riski sevmekle kalmıyodur, adeta riski yaşamak istiyordur. Tabii ki ucuza anlaşılması durumunda bu dediğim geçerliliğini yitirecektir. Duyumlara göre Miller'ın elinden kaçması an meselesi olan 76'ers ilgileniyormuş.

0 FARKLI FIKIR: