BIY AD

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Tinsley savaşı kazanacak mı?

Geçtiğimiz yaz sezonunda, Tinsley'nin gerek parkelerdeki performansından, gerekse dışarıda karıştığı olaylardan (örneğin silahlı çatışma) memnun olmayan Pacers, kendisini süresiz kadro dışı bırakmıştı. Ayrıca takımla antrenmanlara çıkması da yasaklanmıştı. Onun yerine takıma TJ Ford'u katan Pacers, Tinsley'siz bir şekilde devam etmekten son derece memnundu - ta ki Tinsley bu duruma bir dur diyene kadar. Geçtiğimiz şubat ayında Tinsley adına, NBA Oyuncular Birliği tarafından mağduriyet şikayetinde bulunuldu. Bu başvurunun zamansız yapıldığı yönünde itiraz eden Pacers ise umduğunu bulamadı ve artık dananın kuyruğu kopacak. Ayın 27'sinde Pacers ve Tinsley tarafları hakem heyetinin karşısına çıkacaklar. Tinsley antrenmanlara ve maçlara gitme hakkı elinden alınıyorsa ya kontratının satın alınması ya da takas edilmesi gerektiğini savunacak, ki bence son derece haklı bu isteğinde. Ayrıca kendisi 1.5 yıldır maça çıkmamasına rağmen, Atlanta'da çalıştığı için son derece fit durumdaymış. Bunun da çıkacak son karara etki edeceğini düşünüyorum.
Pacers ise 31 yaşında, 3 yıl içinde 21 milyon dolar kazanacak, sorunlu bir oyuncuyu takas edemeyeceğini biliyordu. O yüzden Tinsley'i, kontratının değerli olacağı son senesine kadar böyle kenarda bekletmeyi umuyorlardı. Ancak 10 gün sonra çok büyük ihtimalle kendisini bir şekilde takımdan göndermek zorunda kalacaklar. Takıma geri alma ihtimallerinden bahsetmiyorum bile çünkü Larry Bird geçtiğimiz sene en az 5 kere Tinsley konusunda kararlarının kesin olduğunu ve bu karardan asla dönmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca daha bu sabah Thunder tarafından serbest bırakılan Earl Watson ile 1 senelik anlaşmaları da Tinsley'nin takıma alınmayacağını bir kez daha kanıtlamış oldu. Bununla beraber Jarrett Jack'in artık Raptors oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz.

2 FARKLI FIKIR:

Xavi'den-LeBronaasist dedi ki...

Jack raptors için iyi bir sçim olmuş. Bu yıl en fazla play-off yapar raptors.

Burak Eren dedi ki...

İster Tinsley kazandı desinler, isterse Indiana kazandı desinler sonucunda Tinsley artık Pacers'ımdan gitmeli. Olmuyor yani verim sıfır, istikrar sıfır bol bol sorun. İyi de para alacak gitmesi şart.