BIY AD

15 Temmuz 2009 Çarşamba

NBA'den kısa kısa

- Clippers, Iverson'ı istiyormuş. Geçen sene çok ümitliydim Clippers'dan ancak Zach Randolph'u sezon ortasında alarak büyük hata yapmışlardı. Şimdi hem ondan kurtuldular, hem Griffin var, üstüne bir Iverson'ı alırlarsa kağıt üstünde gerçekten çok iyi bir kadroya sahip olacaklar. Üstelik Iverson'ın ilk 5 çıkmasına da razılarmış. Bazılarına göre Eric Gordon'un önünü kapayacağı için kötü bir transfer olarak nitelendirilebilir ancak AI ile çok büyük ihtimalle 1 seneliğine anlaşılacağını unutmamak lazım. Gordon yine 25-30 dakka arasında bir süre görev alacaktır. Şu anda Grizzlies MLE önerirken, Clippers onlardan biraz daha az, Heat ise sadece 2 milyon dolar öneriyor. Grizzlies genel menajerine göre Heat ve Clippers arasında seçim yapacakmış AI.

- Anthony Parker Cavs ile 2 yıllığına 6 milyon dolar karşılığında sözleşme imzaladı. Daha önce değindiğim gibi, son derece yararlı bir transfer.

- Josh Childress, beklentileri karşılayamadığı bir avrupa sezonunun ardından, NBA'e dönmek yerine Olympiakos'da kalmayı seçmiş. "Daha burada işim bitmedi" demiş. Muhtemelen NBA takımlarından kendisine gelen teklifler yeterince memnun etmedi. Maddi tarafı bir kenara bırakıp sadece basketbol açısından bakarsak: NBA değil, kendisi kaybediyor.
Ayrıca Olympiakos, Knicks'in sınırlı serbest oyuncusu Nate Robinson ile ilgileniyormuş. NBA takımları kendisiyle pek ilgilenmediği için belki de Avrupa'yı seçebilir.

0 FARKLI FIKIR: