BIY AD

17 Temmuz 2009 Cuma

Beklentilerin altında: Felton

Felton'ın menajeri Bradbury, Bobcats'in genel menajeri Higgins ile buluşmuş ve yeni bir kontrat için görüşmüşler. Felton tarafı bu toplantıdan boynu bükük ayrılmış. Çünkü iki tarafın düşündüğü fiyat arasında epey bir fark varmış. Tek anlaşabildikleri nokta kontratın uzun süreli olmasını istemeleriymiş. Badbury anlaşmanın sağlanması için "Düne göre çok daha az inanıyorum" demiş ama konuşarak ve pazarlık yaparak herşeyin çözülebileceğine değinmiş. Tamamen spekülasyon olacak ama bence Bobcats yıllık 6 milyon doları civarı önerirken, Felton 9 istiyordur.

Felton bana göre çoğu kişi tarafından abartılan bir oyun kurucu. Aslında evet yetenekli ama bu yeteneklerini bir türlü istikrarlı bir şekilde gösteremiyor. İşin en kötü yanı, karar verme yetisinin yeterince gelişmemiş olması. Yine de yetenekli olduğunun farkında ve kendisini iyi kararlar vererek işin altından kalkabileceği yerlere sokuyor ama ardından yanlış bir şut seçimi veya top kaybı yapıyor. Dış şutlarının ne kadar kötü olduğuna da değinmeden edemeyeceğim. Dış şut derken sadece üçlük değil, 5-6 metre civarından kullandIğı atışlarda da bir türlü istenilen düzeye çıkamıyor. İşin ilginci bunun kendisi de farkında olmasına rağmen her maç bu dış şutları denemeye devam ediyor. Bu konuda Andre Miller ve Tony Parker'dan ders alması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca çembere kadar rahatlıkla penetre edebilse de, bu oyuncuların aksine boyalı alanın içinden denediği atışlarda zayıf kalıyor. Bütün bunların üstüne, Felton'ın ligdeki geri kalan oyun kuruculara oranla çok iyi yaptığı bir iş olmadığını da söyleyebilirim. Zaten bu yaz döneminde o kadar oyun kurucu arayan takım varken, Felton'ın isminin hiç biriyle beraber anılmadı. Bu da bütün saydığım nedenlerin sonucu olsa gerek.

Bobcats'in elinde, geçen sene şans bulduğu anlarda kendisini kanıtlayan DJ Augustin gibi bir oyun kurucu daha var. Bu genç yetenek gerek şut yüzdesi, gerek çabukluk bakımından Felton'ı solluyor. Eğer Felton beklenilen patlamayı bu sene de yapamazsa, Augustin'in ilk 5'teki pozisyonu yavaş yavaş ele geçireceğini düşünüyorum. Belki de 2010 yaz sezonu için Felton'a kontrat vermeden devam etmek, Bobcats için daha hayırlı olacaktır. Yukarıda saydığım onca nedenden ötürü, Felton'a yıllık 6 milyondan fazla vermenin hiç akıllıca olmayacağını düşünüyorum. Ancak Bobcats, Diop, Mohammed ve Radmanovic'in yıllık 7'şer milyon dolar değerindeki alacaklarına, bir başka kötü kontrat daha eklemek istiyorsa bilemeyeceğim.

0 FARKLI FIKIR: