BIY AD

12 Temmuz 2009 Pazar

NBA'den kısa kısa

- Kidd resmi olarak Mavericks'e 3 yıllık 25 milyon dolara imzayı atmış. Hayırlı olsun. Herşeyi geçtim, hücumda Marion'a sevdiği 2-3 alley-oop pozisyonu yaratıp, onu mutlu etmesi bile Mavs'e çok şeyler katacaktır.

- Anthony Parker'ın Cavs'e gitme haberi "rapor" veya "kaynaklardan" şeklinde verilmediği için dedikodu kategorisine koyup yazmamıştım. Ancak artık her yerde 2 yıllık kesin olarak anlaştıkları yazılıyor. Cavs taraftarlarına güzel bir haber. Bence çok olumlu bir transfer. Parker'ın basketbol iq'su gerçekten inanılmaz derecede yüksek. Belki çok spektaküler hareketler yaptığını göremezsiniz ama akıl dolu oyunu ve çok büyük yüzdeyle verdiği doğru kararlar ile maçlara çok etki eder. Tabii ki dış şutlardaki isabet oranına değinmiyorum bile. Onu herkes biliyor. West'i kenardan oyuna sokup, Parker'ı ilk 5'e yerleştireceklerini düşünüyorum. Bana göre doğrusu bu olacaktır. Şimdi rotasyonda en az 20 dakika alacak kalitede 7 oyuncuları oldu. Son bir oyuncu daha eklediklerinde Celtics ve Magic ile kıran kırana kapışmak için resmen hazır olacaklar.

- Parker'ı kaybeden Raptors, Pacers'ın sınırlı sebest oyuncusu Jack'e 4 senelik imza attırmış. Daha kontrattaki ücret açıklanmamış ama 18-22 civarında bir ücret olduğunu düşünüyorum ben. Nitekim Jack'in ederi bu kadardır gözümde, oyununda herşeyden bir miktar olan ama hiç bir özelliği mükemmel olmayan bir oyuncu. Bir başka deyişle Raptors, müthiş isabetli şutlarıyla tanınan 2 numarasını kaybedip 1-2 pozisyonları arasında kalmış Jack'e göz dikti. Böylece ucuza iki pozisyona birden yedek oyuncu almış olacaklar. Ayrıca şutör guard mevkisinde, kendisinden çok şeyler beklenen DeRozan'ı da bol bol oynatma fırsatı bulacaklar.
Fakat Pacers koçu O'Brien'ın Jack'i ne kadar beğendiğini ve onunla ne kadar iyi anlaştığını biliyoruz. Bu yüzden, Pacers'ın ona yapılacak tekliflerle eşleşmeyi kafasına koyduğunu unutmamamız lazım. Jack, geçtiğimiz sezonun başlarında Ford'un arkasından oyuna girerken, 1-2 ay geçmeden koça kendisini kanıtlamış ve ilk 5 görevini devralmıştı.

Edit: İlerleyen saatlerde teklifin 4 yıllığına 20 milyon olduğu açıklandı. Pacers'ın bu parayı karşılamayacağı yönünde söylentiler de su yüzüne çıktı. Bakalım 1 hafta sonra Jack nereye gidecek

2 FARKLI FIKIR:

Boobie dedi ki...

LeBron'un yanına hucumda katkı verme potansıyelı olan bı ısmı daha kattı cavaliers. elden kacan ariza'nın bir gomlek altında olsa da, çok yerinde bir hamle olarak görüyorum anthony parker'ın takıma kazandırılmasını. şimdi sıkıntılı olan uzun rotasyonuna kenardan gelip katkı verebilecek bir isim daha yerlestirilirse, zaten normal sezonun favorilerinden gözuken cleveland, nba finalininde favorılerının arasına gırebılır

aXoY dedi ki...

Doğuda cavs-celtics finali bekliyor bizi. Batıda ise Lakers bu seneki gibi elini kolunu sallayarak gelemeyecek nba finallerine. Çünkü Karşısında geçen yıla nazaran daha güçlü takımlar olacak. Dallas, san antonio, denver ve portland. Bunlardan lakersı en fazla dallas zorlar bence. Utah ise bu yıl play-off ları zor görür gibime geliyor. Gönlüm bir dallas-cavs finalinde ama bir lakers-celtics finalide görebiliriz. Şampiyon doğudan çıkar büyük ihtimal.