BIY AD

16 Temmuz 2009 Perşembe

Odom'un $ hırsı

Los Angeles Lakers, Odom'a yaptığı 4 yıllığına 36 milyonluk ve 3 yıllığına 30 milyonluk iki teklifi de geri çekmiş. Çünkü Odom beyefendi tenezzül edip de cevap verme gereği duymamış bu tekliflere. İnatla ve ısrarla 5 yılda 50 milyon kazanma arzusunu sürdürüyormuş. Yani gerçekten bazen söyleyecek kelime kalmıyor. 5 yıllık kontratta ısrarcı olmasının nedeni belli: 4 sene sonra yeniden serbest kaldığında, kimsenin 34 yaşındaki bir oyuncuya 3-5 milyondan fazla vermeyeceğini biliyor. Şimdiden ne koparsam kardır mantığında. Kaldı ki, bu adam takımın 3. en önemli adamı, hatta formda bir Bynum varken 4. sıraya bile düştüğünü söyleyebiliriz. Normal şartlarda bu kadar paraya değeceğini düşünmüyorum. Takımın sahibi Jerry Buss iyi ki sinirlenip teklifleri geri çekmiş. Yine de Odom'un kalması için açık kapı bırakmış. Çünkü az önce belirttiğim gibi şartlar normal değil: Şampiyonluğa oynamak için, ne olursa olsun ona ihtiyaçları var.

Odom'un oyunu ve hangi takıma gideceği konularına değineyim biraz da. Kendisinin peşinde Mavericks'in düştüğünü Cuban daha yeni açıkladı. Onun dışında Jazz'ın Millsap'ı takımda tutması halinde, Blazers'ın da Odom yarışına dahil olması bekleniyor. Hatta Yahoo yazarlarından beğendiğim bir isim olan Wojnarowski, oyun kuran bir kısa forvet arayan Blazers'ın bugüne kadar Odom'u niye düşünmediğini anlamadığını yazmıştı. Ancak burada unutulan çok büyük bir nokta var. Odom geçmişinde kısa forvet oynamış olabilir ancak son 3-4 senedir bu mevkide sadece çok kısıtlı dakikalar görev aldı. Çünkü ayak çabukluğu kısa forvetleri savunmaya yetmiyor ayrıca hücumda dış şutları da yeterince etkili değil. Kısacası Odom bir kısa forvet değil. Onu bu pozisyonda oynasın diye transfer etmenin çok yanlış bir karar olacağını düşünüyorum Portland açısından.

Mavericks'in de elinde Nowitzki ve Marion varken zaten Odom'u ne kadar oynatabileceklerine dair kafamda soru işaretleri var. Üstelik sadece MLE kontratı teklif edebilecek durumdalar. Odom'un 4 yıllık 36 milyon dolara burun kıvırdığı bir ortamda, Mavericks'in şansı oldukça az diyebiliriz. Odom eninde sonunda Lakers'da kalacak gibi bir his var içimde. Lakers için mantıklı olan hamle bu. Ancak inşallah bunu Odom'a daha fazla para kaptırarak sağlamazlar... Bu tarz hareketler yapıp, kendisini takımdan yüksekte gören oyunculara karşı bir tavır konulup, bu tavır korunmalı diye düşünüyorum. Teklifi geri çektikten sonra, daha yüksek bir paraya anlaşırlarsa, bu komik bir anı olarak hafızalarımızda yer edecektir.

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

odom'un menajeride david lee mi? eğer öyleyse ariza gibi saçma bir kontrata imza atıp takımdan ayrılabilir. birde miami bu sene 1 senelik mle'a odom'u alıp sonraki sene salary cap boşluğundan yararlanıp amare yada chris bosh'u getirip odom'a uzun süreli bir kontrat verebilileceğine dair birşeyler okumuştum ama bilmem olur mu öyle. eğer olursa wade-odom-bosh-beasley fena bir kadro olmaz şampiyonluk için. tabi zor bunun olması büyük ihtimalle laker'da kalır.

stickman dedi ki...

şu yoğun kontrat haberlerinin döndüğü son günlerde gözlemlediğim ve beni hafiften rahatsız eden bir olay varki, oyuncularda pek şampiyonluk tutkusu, takım ruhu ve başarı tutkusu gibi şeyleri göremiyorum. tamam profesyonellik diye birşey var ama bir yere kadar. nbade oynayan bir oyuncunun bence tutkuları olmalı, başarı tutkusu, şampiyonluk tutkusu. yani şu durumda ligin dibindeki bir takım veya şampiyonluktan çok uzak bir takım Odom'a istediği 5 yıllığına 50 milyon teklifini yapsa öpüp başının üstüne koyacak gibi gözüküyor. Sanırım benim düşündüğümden çok farklı bir ortam var. Odom'un yerinde olsam her türlü teklifte Lakers'ta kalmayı tercih ederdim. Aynı düşüncem Trevor içinde geçerli.

Beercholic dedi ki...

Odom şampiyon olmuş bir oyuncu.. 30 yaşına gelmiş. Muhtemelen bu alacağı son yüksek kontrat olacak. Kalırsa da ilk 5 başlamayacak yine benchten gelecek. Acaba geçen sene benchten gelmeyi severek mi yaptı? Hiç zannetmiyorum. Zorunluluktan yaptı. Hatta ilk başlarda Phil ile tartışmışlardı bile. Daha sonra şampiyon olmak için o da kabul etmek zorunda kaldı. Dolayısıyla ne kadar koparsa kardır artık. Bence bu kendisini takımdan yüksekte görmek değildir.

sabonis dedi ki...

Yok, paragöz olmak kendisini takımdan yüksek görmek değildir. Ama takımın yaptığı tekliflere ısrarla cevap vermemek, pazarlıkları sürdürmemek öyledir. ki lakers'ın teklifleri de yabana atılır cinsten değil 4 senelik 36 milyon...

bir de "son para koparacağı kontrat" mantığını ben sevmiyorum. Zaten Odom daha yeni 5 senelik 65-70'lik bir kontrattan çıktı. Daha neyin para koparması =)

twilost dedi ki...

dallasın odomu kapacağını düşünüyorum.. nasıl oynatacak konusuna gelirsek gortat malesef orlandoda kaldı. dampier ve de elde edilebilecek 5 numaralardan ziyade nowitzkiyi 5 olarak sahada tutup odom ve marion'ı 3 ve 4 numara olarak kullanacak takım.

Adsız dedi ki...

bir ara dallas nash-stackhouse-finley-walker-nowitzki gibi saçma bir beşle oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam. eğer odom'u alırlarsa 3 tane sf bir pf ve bir pg ile gene playoff ilk tur takımı olabilirler. nash'le başlayan ilk 5 kadar saçma olmasa da bu takımında hiçbirşey yapma şansı yok.

Adsız dedi ki...

Şu "Bynum iyi oynadığında" lafını bi kere daha duyarsam kusacam arkadaş. Nasıl bir varsayımdır bu? Neye dayanılıyor. Var mı bu elemanın istikrarlı bir şekilde iyi oynadığını gören? :)