BIY AD

16 Temmuz 2009 Perşembe

Ainge: Herkes çok heyecanlı

Danny Ainge yeni açıklamalarda bulunmuş. Rondo ile Perkins'in gelişimi ve Rasheed'in eklenmesiyle 2 sezon önce şampiyon olan takımdan daha güçlü hale geldiklerini düşünüyormuş. Boston'da halk ve taraftarlar 2 sene önceki gibi çok heyecanlılarmış. Bence Ainge sonuna kadar haklı, daha yaz sezonunda olsak bile doğuda kılpayı farkla Magic ve Cavs'den üstün olduklarına inanıyorum. Ancak bunun sebepleri bana göre Rondo ve Perkins değiller. İkisi de playoff'ların kritik anlarında güvenilir olmadıklarını tekrar tekrar kanıtlıyorlar. Özellikle Rondo, bu sene o mental gelişimi gösterirse bence şampiyonluk için önlerindeki engelleri teker teker geçerler. Fakat Rondo'nun kafa olarak kritik dakikalara hazır olup olmadığını, gelecek ilkbahardan önce bilmemize imkan yok. Bundan 2 ay önce, yavaş yavaş hazır olmaya başladığını gösterdi. Ben yine de onun kritik anlarda şutuna güvenemeyeceğini düşünüyorum. Nitekim NBA'de normal sezon ile playoff'lar arasında dağlar kadar fark var. Bence asıl farkı yaratacak isim Rasheed. Onun hücumdaki çift yönlü oyunu, defanstaki bilgisi ve en önemlisi de playoff tecrübesi Celtics'in başarısında çok önemli rol oynayacaktır.
Bu arada, resimden anlaşılan o ki, Doc Rivers Ainge'in fikirlerine katılıyor. Keşke bu açıklamaları ciddiye almasaymış diyorum. Baksanıza şampiyonluk için şimdiden fazlasıyla heyecanlanmış(!) gibi duruyor. Eğer Ainge'in dediği gibi, playofflarda maçlara gelecek taraftarlar da en az Rivers kadar heyecanlı olacaklarsa, rakip takımların hiç bir şansı kalmayacaktır yeşil yoncaların karşısında.

4 FARKLI FIKIR:

aXoy dedi ki...

Şu anda bence doğunun favorisi onlar. Ama Cleveland kenardan gelip skora katkı yapacak 1-2 adam bulursa bir anda onlar favori haline geleceklerdir. Ama ne olursa olursa olsun şampiyon doğudan çıkacak bu yıl. Umarım o şampiyonda Cleveland olur. Lakersın kan kaybıda devam ediyor. En son odomu kaybettiler. Gelecek yıl finallere çıkmaları bile zor bence. Dallas veya San antoniodan bi süpriz bekliyorum. Ama bu üç takımdan(lakers,dallas,spurs) hangisi gelirse gelsin doğunun şampiyonu(Cavs veya celtics)ile baş edemeyeceklerdir diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

ahahaahha hocam o nasıl bir fotoğrafdır öyle:)

Adsız dedi ki...

fotospor: boston kalkışa geçti :)

sabonis dedi ki...

Baktığı yerde şampiyonluğu görmüş heyecanlanmış işte naparsınız =)