BIY AD

19 Temmuz 2009 Pazar

Yoncalar transferi bitirdi mi?

Celtics'te işte bütün mesele bu. Marquis Daniels ile söz kesmişler ama takas yöntemi ile mi yoksa serbest oyuncuyu direk transfer etme şeklinde mi olacağı belli değilmiş. Celtics, elinde 2 milyon dolarlık bir istisna var ve bunu mümkün olduğunca kullanmamaya çalışacaklar. Hem lüks vergisinden kısmak için hem de bu istisna hakkını ellerinde tutmak için, asıl amaçları Pacers ile takas yapmak. Bir senaryoya göre Daniels 4.5 milyon dolar civarında Pacers ile sözleşme imzalayıp, ardından Scalabrine ve Tony Allen karşılğında Celtics'e gidecekemiş. Ama bu tamamen Pacers'ın takas isteyip istemediğine bağlıymış. Daha mantıklı açıdan bakacak olursak, Pacers'ın Tony Allen'a bir şans verip vermeyeceği konusunun ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Boston şehri heyecanla gelecek seneyi bekliyor. Bu da sonuna kadar hakları. Gerçekten müthiş bir kadroya sahipler. Hele bir de Daniels'ı takas ile alıp üstüne 2 milyon dolarlık istisnaları ile bir başka isime imza attırırlarsa. O zaman değmeyin Celtics'in keyfine... Daniels savunmada ortalamanın üstünde bir oyuncu iken, hücumda özellikle çembere kadar giderek bulduğu ekstra sayılar ile takımına katkı veren bir isim. Üçlük ve uzak ikiliklerde deyim yerindeyse "kazma" olduğu gerçeğini kabul etmeliiz. Ancak tabii ki dizlerinin playoff döneminde sağlam olması lazım. Bu konuda kariyeri boyunca problem yaşayan Daniels'ın, bu sene sağlıklı olacağı tutarsa, kenardan geldiğinde Celtics'e beklenilen katkıyı sağlayacaktır.

Bakalım Celtics transfer sezonunu sonlandırmış mı olacak yoksa başka bir rotasyon oyuncusunun peşine mi düşecek. İpler Pacers'ın elinde.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

birkaç sene önce dallas'ta oynarken josh howard'la aynı seviyedeydi sonradan yeterli gelişimi gösteremedi ama yine de önemli bir takviye bence şu anda boston şampiyonluğun en büyük adayı konumuna geldi. pg mevkisini yedekleyecek ortalama bir oyuncu bulurlarsa şampiyonluğu bırakmazlar.