BIY AD

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Şampiyonluk Sözü

Yaptıkları akıllıca hamlelerle şampiyonluğun en büyük adaylarından biri haline gelen Spurs'de, koç Popovich dikkat çekici açıklamalarda bulundu: "Eğer kupayı kazanamazsak herhalde kovulmam lazım". Buna tabii Duncan ve Ginobili'nin sağlıklı olma şartlarını eklemiş.

Hem kendi oyuncularını motive etmek hem de rakiplere göz dağı vermek için yapılmış açıklamalar. Etkili olur mu? Bence evet. Özellikle de yıllar boyunca göz önünde olmaktan hoşlanmayan bir koçun böyle açıklamalar yapması, takımına ne kadar güvendiğini gösteriyor. Muhtemelen son 2 yılda dile getirilen "Spurs artık yaşlandı, bitti" sözlerinden de sıkılmış olacak ki böyle bir demeç verme gereği duydu. Eminim Jefferson, McDyess ve Blair'ın bu açıklamalardan sonra kendilerine olan güvenleri artmıştır.

Spurs'ün sahibi Peter Holt, gelecek sene 15 milyon dolara yakın lüks vergisi ödeyecek. Yıllar boyunca bu sınırın üzerine çıkmayan takımın, böylesine pahalı hamleler yapması, Popovich gibi müthiş bir koçun bile baskı yaşamasına sebep olabilir. O nedenle, açıklamalarında lüks vergisinin de payı olduğuna inanıyorum.

Peki gelelim asıl konuya, Popovich'in kovulma ihtimali nedir? Öncelikle Spurs şampiyon olamasa bile kovulmayacağın neredeyse kesin olduğunun altını çizeyim. Ardından onu bir kenara bırakıp şampiyon olma ihtimallerine değineyim. Batıda şu anda en güçlü takım olduklarını düşünüyorum. Odom'un Lakers'a geri dönmesi, iki takım arasında yeniden dengeyi sağlar. Onun dışında olası bir NBA Finalleri serisinde Howard veya Shaq gibi pivotlara karşı Duncan-McDyess ikilisinin yetersiz kalmaları çok olası. Bu yüzden halen Spurs'ün bir pivot arayışında olmaması bana son derece ilginç geliyor. Yine de, ne Magic ne Cavs'e kolay kolay boyun eğeceklerini düşünmüyorum.

Şampiyonluğa oynayan bütün takımlar kadrolarını kat kat güçlendirmişken, ilginç bir açıklama gerçekten... Medya ve diğer takımların taraftarları gelecek haziran ayında bu sözleri Popovich'e hatırlatacaklar mı, hep beraber göreceğiz.

1 FARKLI FIKIR:

edi vedır dedi ki...

Merak ettiğim, bir arap şeyhi veya rus milyarderi ne zaman bir nba takımı alacak ve lüks vergisini hiç düşünmeden nba in los galacticosunu yaratacak? niye olmuyo böyle şeyler nba de? manchester city e harcadıkları paranın yarısına nba tarihinde görülmemiş bir takım kurulabilir mesela . İstediğimden değil ama neden olmuyo onu merak ediyorum.