BIY AD

24 Nisan 2010 Cumartesi

Heat'in Yenilgisinin Sebebi


Link

Yamulmuyorsam Murat Kosova ile Kaan Kural maç sırasında dile getirmediler son pozisyonda Miami Heat'in bir faul hakkının olduğunu. Yamuluyorsam özür diliyorum kendilerinden. Onların kaçırması da, benim onların söylediğini kaçırmam da son derece normal. Ben şöyle farkına vardım olayın: Maç bittiği anda Mavs - Spurs'ü açtım hala Celtics - Heat'in maç sonu görüntüleri vardı, geçiş yapılmamıştı diğer maça. Tam yayın açıldığı anda ESPN muhabiri Lisa Salters, Pierce'a "Faul hakları vardı, o sırada ne düşündün?" diye sordu. Bana da o anda dank etti. Hatta kontrol ettim bir de bunun üzerine, doğru faul hakkı vardı Heat'in. Ancak Dorell Wright, Pierce üçlüğün birkaç adım gerisinde topla süreyi eritirken onun dibine girmek yerine geride bekleyerek resmen "Gel de maçı kazan" dedi. Pierce da bu teklifi geri çevirmedi. Tabii muhtemelen Spoelstra'nın oyuncularına faul yapmamalarını söylediğini veya en azından faul yapmalarını hatırlatmadığını düşünüyorum. Yok eğer "Faul yapın" dediyse ve Dorell Wright bunu tercih etmediyse, vay ki vay... Ama bunun ihtimali bir hayli düşük.

Maç uzatmalara gitse Wade döner miydi, dönse bile Heat kazanabilir miydi? Bunların cevabını tabii ki asla bilemeyeceğiz ama son hücumda faul hakkın varken bunu kullanmamak bana göre amatörlüktür. Ayrıca Pierce'ın şutuna hiçbir lafım yok, zaten son saniyelerde veya dakikalarda ligdeki en 'clutch' oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum. Ama orada 3-4 saniye kala faul yapılsa herşey çok farklı gelişebilirdi...

5 FARKLI FIKIR:

Ihsahn dedi ki...

Abi bence kesinlikle fark edememişlerdir, yoksa Dorell Wright'a mı kalmış o kararı vermek. Yani Wade dışında koçundan malzemecisine kadar herkeste bir amatörlük var gibi takımda :)

Adsız dedi ki...

Kenarda istatistik tutan, coach'un yardımcısıyım diye hava 1 milyon dolaşan elemanların işi ne arkadaş?

Unknown dedi ki...

Eğer bunu atlamışkarsa büyük amatörlk ama bu ne ilk ne de son..Bnun babalarını gördük ffinallerde

cikkoleite dedi ki...

Top Boston´a gecmeden önceki son Heat ataginda mac berabereyken bence Wade gereksiz bir üclük deniyor yani sakatlandigi pozisyonda.Cok rahat iceri girip sayi bulabilirdi yada en azindan faul alabilirdi.Keza bir sonraki pozisyonda Pierce galibiyet sayisi yerine beraberlik sayisi icin bu kadar cesur olmayabilirdi.Acikcasi büyük acemiliklerle cok önemli bir maci verdi Heat.

Adsız dedi ki...

"yamulmuyorsam" gerçekten harika bir sözlüj jargonu. off..