BIY AD

23 Nisan 2010 Cuma

LeBron Faul Yapmamış


Link

Dün geceki maçlardan Lakers - Thunder ile Suns - Blazers'ı (devrede kopana kadar) izledim. Bu maçın ise yukarıda gördüğünüz özetini seyrettim sadece. Ama LeBron videoda 1:35'te yaptığı hücum faulun yanlış çalındığına inanıyormuş. Neden? Çünkü Deng'in hareketli olduğunu görmüş ve onun için üzerine gitmiş. Tamam da, kendisine bu tarz fauller neredeyse hiç çalınmadığı için farkında değil: Rakibiniz hareketli olsa bile, omuzla rakibin göğsüne girerseniz bu hücum faul olur. Önemli olan kontağı kimin yarattığıdır. Belki Deng hareketli olduğu ve kaydığı için kafalarda biraz soru işareti olşuyor ama LeBron'un burada yaptığı şey topu arkada korurken omuzunu öne çıkarıp penetre etmek. Eh Deng'e omuzuyla çarpınca da çıkan düdük hücum faul olmalı, bence doğru düdük. Ama dedim ya, LeBron'a bu fauller neredeyse hiç çalınmıyor hemen hemen her maç yapmasına rağmen. Stepslerine zaten değinmiyorum bile. Yengeç driplingiyle beni benden almıştı zamanında... Bu arada tabii Stern'ün tam da maç gününde bütün lige "Hakemler hakkında konuşmayın" uyarısı verdiğini de hatırlatalım.

Bu arada Bulls'un da son dakika içinde maçı vermek için serbest atış çizgisindeki çabaları muhteşemmiş gerçekten. Yenilmeyi haketmişler ama başaramamışlar. Ayrıca öndeyken Varejao'ya faul yapma tercihinde bulunan Del Negro'yu da tebrik edelim buradan, her ne kadar eleştirsek de çokça ve Bulls yönetimi tarafından istenmese de, bu kararıyla maçı kazandırmış Bulls'a. Mike Brown'un da mola aldıktan sonra hücumda Varejao'yu oyunda tutması ilginç bir seçim. Sadece faul yapıldığı için demiyorum, takımın sayı bulması gerekirken başka opsiyonlardan önce sadece hücum ribaundu ihtimali için Varejao'yu düşünmesi ve asisti ona yaptırmak istemesi ilginç...

29 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Bence savunma faulüydü o pozisyon..

r7bertpires dedi ki...

varejao'nun kaçırdığı faul sonrasında noah, lebron'a açık şekilde faul yapıyor. fark orda 2 sayı ve noah'ın altıncı faulü olacak ama hakemlerin gözüne perde indiği için çalmadılar. buna da dikkat çekseydin keşke. video'da 3.08'den görebilirsiniz faul pozisyonunu. noah adamın kafasına müdahale etmese reboundu alıp sayıyı atması muhtemel lebron'un.

sabonis dedi ki...

ondan önce Rose air ball atarken LeBron'un faulu var mesela. ben çalınmayan düdüklerden bahsetmedim. lebron'un açıklaması üzerine pozisyonun ne olduğunu açıkladım sadece.

Adsız dedi ki...

Lebron çocukları naaber? ben marjinal adsız. dünkü maçı gördünüz. özür dilemeye bir adım daha yakınsınız. tehlikenin farkında mısınız?

sevgili sabonis, seni sene içinde çokça eleştirmişliğim oldu ama şu faule olan yorumunuz için size teşekkürlerimi iletiyorum. hiç sempati / antipati muhabbetine bakmadan açık açık bunu söyleyebilmen oldukça iyi bir meziyet.

Unknown dedi ki...

hahaha marjinal 2-0 ken seri nerelerdeydin sen yau.

neyse chi yensinde biz özür dilemesini de biliriz..
ama alamaz ise senden bir yıl boyunca washington maçlarını yorumlamını istiyorum:)

Adsız dedi ki...

bence o pozisyon faul değil hemen sonrasındaki serbest atışta da resmen lebron'un kolundan tutuyordu noah. chiago maç boyu çok iyi götürdü oyunu son anlardaki serbest atış performansı belki kötü ama mucizevi 3lükler soktu lebron ve mo williams. o acayip şutlar olmasaydı maç zaten bu noktaya gelmezdi. chiago'nun playoff'a kalmasının ne kadar iyi olduğunu görmüş olduk, toronto olsa ilk devre sonunda maçlar bitmiş olurdu, sabaha kadar uykusuz da olsa izletiyor maçlarını chiago.

10ur dedi ki...

çok açık bir savunma faulü bu yahu tamam LeBron'a faul çalınmıyor ama bunu bu yanlış örnekle adlandırmak abes kaçmış biraz

Adsız dedi ki...

lebron'un hakemler kollamazsa ne kadar ezik bir oyuncu olduğu ortaya çıktı bir kez daha.

ağla lebron ağla.

Dodosuke dedi ki...

buna hücum faul diyen bi daha basket topu almasın eline

ayrıca chicago hayatının maçını oynamasına rağmen 2 farkla zar zor yeniyosa onlar da bıraksın , hep beraber bırakın.

Paul Pierce dedi ki...

bi ara Cavs sahada 4 kişiydi :)

Absürd dedi ki...

Pek de haksız sayılmaz deng yan yan uçuyormuş zaten, ortada bir faul var ama kime olduğu çok net değil ayrıca lebron bu tip pozisyonlardan sezonda 20-25 kere yırtıyordur belki bundan da canı yansın birşey olmaz.

Zinhar dedi ki...

Bu pozisyon hücum faulün babasıdır. Mantığa bak deng hareketliymiş. İyi o zaman hareketli adama yumruk atarak girmekte savunma faulu olsun. bırakın bu pislik lebronu savunmayı artık açın gözlerinizi.

Bkjmurat dedi ki...

Pozisyon hücüm faul tartışmayın boşuna...

r7bertpires dedi ki...

@10ur
lebron'a faul çalınmıyor geyiği tam bi aldatmaca. saçmalık da diyebiliriz. açın nba.com'u bakın istatistiklere göreceksiniz. ben kendi çıkardığım bikaç adamı yazayım mesela:

lebron james kariyer faul ort: 2.0
kevin durant kariyer faul ort: 1.8
steve nash kariyer faul ort: 1.7
tracy mcgrady kariyer faul ort: 1.9
joe johnson kariyer faul ort: 2.0
brandon roy kariyer faul ort: 2.0
manu ginobili kariyer faul ort: 2.3
tony parker kariyer faul ort: 1.9

Bitcoin Türk dedi ki...

Zinhar zaten olayı özetlemiş, başka söze gerek yok.

Bkjmurat dedi ki...

Dodo cum 3 maçtada yalakası olduğun lebron standartlarının üstünde oynuyor şikagoyu zor yeniyorlar.bunun farkındada olmaman normal ama bu at gözlüklerinle:) Bence clevland bıraksın oynamayı.

ESKENES dedi ki...

@r7bertpires Yolladığın isimlerin tamamı itiş kakışa girmeyen, genelde hucumu şuta dayalı, fiziksel özelliklerini çok fazla kullanmayan isimler ve çok etkili savunmacılar da değil (Lebron bu sene DPOY da en çok oy alan 4. isim). Diyelim ki ben de seni haksız çıkarmak istiyorum. Bu senenin en iyi savunmacılarından Howard 3.5, Josh 3, Wallace 2.6, Lebron 2, Rondo 2.4 faul ortalamalarıyla oynamış, gördün mü kollanıyor muymuş Lebron? Senin yaptığın Nash-Lebron kıyaslaması ne kadar adaletsizse, Lebron-Howard kıyaslaması da o kadar adaletsiz olur. Yani yaptığın kıyaslama çok da yerinde olmamış bence. Sonuç olarak şahsi fikrim Lebron ligde hakemler tarafından kollanıyor, ancak bu pozisyon da savunma faulu.

r7bertpires dedi ki...

bi oyuncu hem iyi savunma yapıp, hem az faul yapamaz yani, ne kadar oyun bilgisi olursa olsun. peki... manu ve roy'a yumuşak oyuncular diyosun, o da çok enteresan.

bu arada noah ve lebron'un pozisyonu, basketbawful'da videosunu gördüm:

Joakim Noah Practiced Karate With LeBron James
http://www.youtube.com/watch?v=7laoe68xHYA

r7bertpires dedi ki...

ron artest'in bu seneki faul ortalaması 2.1. hadi beni haksız çıkar soner kenesar. :)

ESKENES dedi ki...

Ben kimseye yumuşak oyuncu demedim, sadece Lebron kadar penetreye dayalı oynamıyorlar, böyle olunca da hücum faul alma ihtimali zaten ortadan kalkıyor. Ayrıca bir oyuncu hem iyi savunma yapıp hem de az faul alabilir ama senin de dediğin gibi oyun bilgisi iyiyse. Lebron ise işin savunma kısmında pozisyon bilgisinden çok fiziksel özellikleri (ayak çabukluğu - sıçrama yeteneği) ile ön planda.

Unknown dedi ki...

ben hayatimda boyle sacma bi hucum faul gormedim. buna hucum faul diyenler tekrar tekrar seyretsin lutfen objektif bir gozle ve bilmiyorlarsa kurallara baksin. dunku macin belki de donum noktasiydi bu pozisyon. durust olmak gerekirse chicago baya bi iteklendi hakemler tarafindan dunku macta. ama siz eger sampiyonluga oynuyorsaniz gerekirse hakemleri de yenmeyi bilceksiniz.

ESKENES dedi ki...

Ron Artest' in sezon içinde oyunda kaldığı süre ortalama 33.8, Lebron' un ise 39.0. Şu şekilde düşün; Artest' in maç başına Lebron'dan 6 dakika az oyunda kaldığını hesaba kattığımızda ikisinin de aynı ortalama ile oyunda kaldığını farzedersek maç başına yaklaşık 0.5lik bir artışla faul ortalamasının 2.6 civarına çıkacağını söyleyebiliriz. Kaldı ki yazımı dikkatli okursan benim o görüşü savunmadığımı göreceksin zaten. Seni haksız çıkarmayı başarabildim mi =)

Adsız dedi ki...

sabonis yazını çok beğendim. ama kaç satır yazı yazmışsın bir kere bile kobe bryant dememişsin bak olmadı. biraz dikkat lütfen. hadi kolay gelsin kobe cunyir seni, nasılsa lebron çoştukça daha çok başına ağrılar girecek.

Adsız dedi ki...

http://howtowatchsports.com/2010/01/lebron-james-foul-issue-a-rebuttal/

Adsız dedi ki...

sabonis bu kez güldürmedi maalesef. Bu pozisyon savunma faulü falan değil savunma faülünün babası babası. Eğer buna müsade edilecekse ortada basketbol oyunu falan kalmaz herkes penetre edenin önüne atar kendini.

Xscape dedi ki...

bakiyorumda yorumlarda kendini asan arkadaslar var, lebron`a "ezik", "pislik" gibi sifatlar takmis bazi cocuklar (yaslarinin kucuk olmasi muhtemel). bir adami sevmeyebilirsiniz, ama hakkinda elestiri yapacaksaniz bu hakaret boyutunda olmamali, yoksa is cigrindan cikar.
not: bu yazi bir lebron savunmasi degil, sadece bazi arkadaslara ciddiye alinabilme konusunda ilerlemelerine yardimci olmak amaci tasimaktadir.

Adsız dedi ki...

lebron'u pek sevmem ama bu net bir savunma fauludur.

zinhar dedi ki...

@xscape
Sen ciddiye alma. senin ciddiye almanı istemiyorum. Kimse hakkındada görüş belirtme kendini ifade et edebiliyorsan.
Haklısın bu arada pislik kelimesini büyükler kullanmıyor çocuklar kullanıyor:) Marstamı yaşıyorsun acaba? Bundan sonra cevap vermeyeceğim postu kirletmeyelim lütfen daha fazla.

Xscape dedi ki...

@zinhar
ciddiye alma beni demissin de, adima cevap yazdigindan sana bir kiyak gecegim bu seferlik.
1. burasi kendini ifade etme yeri deil, gorus belirtme yeri, hatta bazen kisiler hakkinda, bak sen de lebron hakkinda bir gorus -hakaret denmesi daha dogru- belirtmissin. yoksa kendimizi ifade etmek gerekirse ziyadesiyle ederiz. ama yeri deil.
2. orda "cocuklar" dememin sebebi, boyle basit satasma kelimeciklerinin genelde bu yaslarin genel iq seviyesine denk gelmesidir. yoksa buyukler tarafindan kullanilip kullanilmamasi deil.
3. yasadigim yerin bu tartismayla bir alakasi yoktur, kimseyi de ilgilendirdigini zannetmiyorum.
4. bence de cevap verip dedigin fiili gerceklestirme. zaten ben de kimseyi mahcub etmek istemem.