BIY AD

18 Nisan 2010 Pazar

Mehmet Okur'un Aşil Tendonu Kopuk (Dünya Şampiyonası Mucize)

Haberini öğlen yazmıştım ve büyük ihtimalle aşil tendonunun kopmuş olduğuna değinmiştim. Utah Jazz takımının antrenman öncesi yaptığı açıklamada Memo'nun aşil tendonunun koptuğunu belirtilmiş, Steve Luhm öyle yazmış Twitter'da. Bu da 8 ila 12 ay arası sahalardan uzak kalacağı düşünmüştüm ve hatta böyle yazmıştım bu habere de. Çünkü Brand bu sakatlığı yaşadığında "1 yıl içinde döner" denmişti. 8 ayda dönmeyi başarmıştı. Ancak Jazz genel menajer Kevin O'Connor'ın açıklamasına göre 3-6 ay arasında bir süre parkelerden uzak kalacakmış Memo. 3 ay olacağını hiç sanmıyorum. Ameliyattan sonra yapılan açıklamalar her zaman daha sağlıklı olmuştur, yani en iyisi salıyı beklemek.

2010 Dünya Şampiyonası'nda da Milli Takım'da yer alamayacağını söylememe gerek yok herhalde. Yazık. Takım oyununu oynamaya niyetli bir Memo, çok şey katardı bize. Bir de üç sezon önce antrenmanda aşil tendonu kopan Elton Brand'in iki sezondur yaşadığı düşüşü göz önüne alınca, moralimiz daha da bozuluyor...

Bir kez daha geçmiş olsun Memo.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

sen 8 yada 12 diyorsun ntvspor 4 ay diyor kime inanıcaz.

Unknown dedi ki...

kariyerinin sonunun başlangıcıdır bu sakatlık..

Adsız dedi ki...

aşil tendonu sakatlığı bir sporcunun başına gelebilecek en kötü şeylerden birisi.muhtemelen dediğin gibi 8-12 ay sahalardan uzak kalır.memo'nun yaşı da ilerledi, sakatlıktan döndükten sonra artık eskisi gibi olabileceğini zannetmiyorum.

Ozzyy dedi ki...

@adsız

Aşil Tendonu kopan birinin 4 ayda sahalara dönmesini beklemek iyimser bir tahmin olmuş.Zaten nereden baksan 2 ay ayağını yere bile basamaz daha da önemlisi bu sakatlığı geçirenlerin iyi bir hazırlık döneminden sonra sahalara dönmesi gerekir.

Tabi O tendon nasıl kopar orasıda soru işareti.Kol gibi bir şey en güçlü tendonumuz zaten muhakkak öncesinde bir sorunu olması gerekir Memo'nun Utah sağlık ekibine sormalı bu konuyu da.

Unknown dedi ki...

öncesinde de vardı sorunu işte maalesef.. o sorunla sahaya çıktı..klasik türk bakış açısı bence.. kesin memo istemiştir çıkmak sahaya.. Sonuç? kariyeri bitti kanımca..