BIY AD

16 Ocak 2011 Pazar

Jamison-Hickson Sorunsalı

Aylar önce Jamison'ın yerine Hickson'ın tercih edilmesinin felaket bir karar olduğunu anlatan bir yazı yazmıştım. O yazıyı yazdığım sıralar Jamison bir bench oyuncusu olmakla beraber %31'le şut atıp maç başına 6 sayı 2 ribaund gibi kendisinden hiç beklenmeyecek rakamlarla oynayan bir isimdi.

Bir süre bench oyuncusu olarak devam ettikten sonra ilk 5'teki yerini tekrar kazanan Jamison'ın performansındaki yükselişi görmeyenler için bir de ben yazayım. %43 saha içi isabet ve 16 sayı 6 ribaund ortalamaları. Hatta geçtiğimiz hafta 35 sayı 10 ribaund yaptığı bir Dallas maçı bile vardı. Kariyerinin son birkaç yılında hep kafaya oynayamayan takımları sürüklemeye çalışan isim olan Jamison, sakatlıkların takımı Wizards'tan sonra bu görevi Cavs'te de üstlenmişe benziyor. Zira takımının şu an ligin en kötüsü olduğuna şüphe yok hele ki o son 55 sayı fark yedikleri maçtan sonra herkes bu konuda hemfikir oldu diyebiliriz.

Bir de tartışmanın öteki yakasındaki Hickson'a bakalım. Korkunç bir Aralık ayı geçirdi. Sene başında yapılan tüm o MIP yakıştırmalarından çok uzak, sıradan bir rotasyon oyuncusu görünümündeydi. Sadece 4 kere 10 sayı barajını geçtiği Aralık ayında bir dönem kendini bench'te bile buldu. Ancak Varejao'nun sezonu kapamasıyla birlikte, Ocak ayında ayağına gelen fırsatı tepmedi Hickson. 23-17 , 21-14 gibi sene başındaki beklentileri karşılayacak performanslar ortaya koymaya başladı. Ryan Hollins ve Powe'un sakatlıkları da Scott'ın elini kolunu bağlayınca, Hickson ilk 5'teki pivot pozisyonunu kapmış oldu.

Evet yanlış duymadınız şu sıralar Cavs'de Jamison ve Hickson aslında aynı pozisyonun adamları olmalarına rağmen ilk 5 başlıyorlar. Sezon başında blogda yaptığımız "geleceği parlak Hickson varken Jamison oynatılır mı?" ve "Jamison gibi bir silah neden kullanılmaz?" tartışmalarına yeni bir boyut geldi. Cavs zaten enkaz modunda olduğundan, sokaktan birilerini çevirip ilk 5'e koysalar da farketmez. Bu sakatlıklar en azından Hickson'ın ileriye yönelik kendini geliştirmesine yarayacak. O açıdan iyi oldu belki de Cavs için.

Ha unutmadan söyleyeyim ; Jamison önümüzdeki sezonun sonunda bırakabilirim demiş. E malum kontratının son yılı olacak, 15 milyon dolarını alıp bu sahneden çekilmeyi planlıyor. Belki playofflardaki o sertliği hiçbir zaman yaşamadı ama normal sezon içinde tek başına o kadar çok savaştı ki göz göre göre yıprandı bu adam.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Seneye Boston alabilir ve eminim J'oneal ve Rasheed hatta PJ Brown'dan bile daha faydalı olur. Adam Dallas haricinde adamakıllı takım göremedi. Geçen sene de Cavs'a geç geldi alışamadan zaten Cavs bitti.