BIY AD

16 Şubat 2011 Çarşamba

Bobcats Silas'a Güvendi

Kaynaklara göre Charlotte Bobcats koç Paul Silas ile bir yıllık kontrat uzattı. Hatırlayacağınız gibi Larry Brown'ın görevden alınması sonrası baş antrenörlük pozisyonu Silas'a teslim edilmişti. Tecrübeli koç geride kalan dönemde takımıyla birlikte 15-12 gibi özellikle doğuda playoff için oldukça yeterli bir galibiyet yüzdesine sahip olsa da sezon başndaki felaket gidişat sebebiyle Bobcats halen Pacers'ın gerisinde, playoff potası dışında. Tabi bu durumun oluşmasında Vogel sonrası Indiana'nın gösterdiği performans da hayli etkili oldu.

Silas'ın göreve gelmesinden sonra oyuncuların kendilerine biçilen yeni rolleri benimsemesini ve daha da önemlisi değişen tempoyu takımın yakaladığı çıkışın ana faktörleri olarak söyleyebiliriz. Önceleri ligin en ağır tempoda oynayan takımlarından olan Bobcats'te değişim sonrası transation girişimleri ve bu girişimlerden gelen fast break sayıları artık hücumun önemli bir parçası durumunda. Özellikle Augustin sistem içerisinde çok daha verimli bir oyuncu haline geldi. Sakatlanana kadar Tyrus Thomas da gelişme gösterir gibiydi. Bunların yanı sıra Livingston, Henderson gibi isimlerin rotasyona dahil olup önemli işler çıkarması da Silas'ın takıma kazandırdığı artılardan. Şahsen koçun yaptıklarından ötürü, imzalanan yeni sözleşmeyi Bobcats açısından olumlu görüyorum.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bu adam basketbol dahisi bunu anlamamak için aptal olmak lazıam mj'in kazanma arzusu önüne geçmesse çok iş yapar bu adam..

Adsız dedi ki...

bilmiyorum neden ama bu adam çok sempatik geliyor bana. tam babacan koç edası var, o yüzden mutlu oldum açıkcası.