BIY AD

15 Şubat 2011 Salı

Bu Efsaneye Şapka Çıkaralım


Link

İki gece evvel Twitter'da "Ronaldo futbolu bırakıyormuş, gelmiş geçmiş en büyük forvete şapka çıkaralım..." yazmıştım. Ancak bununla yetinemeyeceğime karar verdim, buraya da birşeyler karalamam lazım. Bir efsane bıraktı futbolu sonuçta. Henüz orta okuldayken, Barcelona'da attığı onlarca golle tanıttı kendini bize. Aslında PSV'de de ondan önce şov yapmıştı ama tabii Hollanda'yı pek takip etmiyorduk o zamanlar. Barça ile sevdik biz onu. Daha sonra Barça'da problemler yaşayıp Inter'e transfer oldu.

Şimdikiyle karıştırmayın, o zamanlar Inter'in yıllardır şampiyonluğa hasret kaldığı, loser damgası yediği, rakip takımlar taraftarları tarafından dalgaya alındığı günler. O takımı uzun yıllar sonra şampiyonluğa taşıyordu Ronaldo az kalsın. Taa ki ligin bitimine 2 veya 3 hafta kala oynanan Juve-Inter maçına kadar... Aralarında sadece 1 puan fark varken, Ronaldo'ya yapılan bariz penaltı verilmemiş ve Juventus maçı 1-0 kazanarak puan farkını 4'e çıkarmıştı. Ancak Serie A olmasa da, UEFA Kupası'nı kazandırdı Ronaldo takımına. Daha sonra ise sakatlık problemi baş gösterdi. Önce ufak tefek sakatlıklarla kısa süreli de olsa maçlar kaçıran Ronaldo, 1999-00 sezonunda sağ dizindeki bağlar koptuğu için uzun süre saharladan uzak kaldı. 5-6 ay sonra Lazio maçında döndüğünde büyük bir heyecan vardı herkeste yeniden onu izleyebileceğimiz için ama maalesef aynı dizinden aynı sakatlığı yaşadı. Çok çalışıp, kendisini 2002 dünya kupasına hazır hale getirdi. O iğrenç saç stiliyle geldi önce bizi grup maçlarında ardından yarı finalde yıktı.

Dünya Kupası'nın ardından La Liga'nın yolunu tuttu. Ronaldo ilk sezonunda takımını şampiyonluğa taşırken, Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale kadar getirmişti. Onu yaşı genç olan arkadaşlar Real ile daha çok izleme şansı buldular. Zaten bu yüzdendir ki, yarı finalden sonraki yıllarda yaşadığı sakatlıklar ve kilo problemleri birleşince "şişko" damgası yedi Ronaldo. Ne var ki şişkomuz, İspanya'da o haline rağmen bir sürü gol attı. Ardından kısa süreli bir Milan macerası ve bu sefer de sağ diz kapağındaki bağların kopması ile Avrupa'ya veda edip ülkesine Corinthias'a gitti. Burada hiç takip etmedim kendisini, sıfır yani. Nedense hiç ilgimi çekmez Güney Amerika futbolu. Ama orada da bile gollerine devam etti.

Dün ise yaptığı basın toplantısında bu efsanevi futbolcu, yeşil sahalara veda ettiğini açıkladı. Hipertiroidizm'e yakalnması sebebiyle kullanmaya başladığı ilaçların kendisine kilo aldırdığını söyleyen Ronaldo göz yaşlarını tutamadı. Kendisi belki Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadı ama tam 3 kere FIFA yılın futbolcusu ödülünü aldı kendisi. 2 tane Dünya Kupası kazandı ve Dünya Kupalarında en fazla gol atan oyuncu oldu. Ama hepsinden önemlisi 1994-2003 yılları arasında bize izlettikleriydi. Üstelik aynı dizinden çok ciddi iki kere çok ciddi ameliyatlar geçirmesine rağmen.

En beğendiğim golüyle veda edeyim kendisine. İnanamamıştım ilk izlediğim zaman... Yok böyle bir dripling, aklı başında olan futbolcu oradan geçmeyi düşünmez, düşünse bile bu kadar mükemmel bir şekilde topun hızını ayarlayamaz dripling yaparken.


Link

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Ahahah Valencia'nın başında Aragones var.Yazsaydın video başına açmayın dedeler diye. :D

Adsız dedi ki...

Bu büyük golcü yüzünden 94 milyon yuroluk adam öteki, çakma ronaldo olarak kalacak.

borucan dedi ki...

4 tane defans oyuncusunun arasına dalıp onları geçtiği yetmezmiş gibi kaleciyide ters köşe yaparak attığı goller eşşizdi. Bir forvette ne ararsan fazlası vardı sanki dota heroları gibiydi. Hey gidi yaşlanıyoruz be...
Şimdiki futbola bak hucüm presmiş bloklar arası yardımlaşmaymış ıvırmış zıvırmış. Lan adamlar 2 metre öteye pas veremio bozuk robotlar oynuyormus gibi oldu futbol.

motörkafa dedi ki...

heey gidi heeyy.önceden buralar hep dutluktu...

Cetin dedi ki...

Hayvan herif 10 civarı golde istese kale çizgisini ayağında topla geçebilirmiş.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Böyle bir forvet bir daha gelmez dünyaya.

Messi Maradona'dan iyi miymiş ,değil miymiş...Fıs tartışmalar bunlar. İnsanlar Ronaldo'nun Barcelona performansını ve gollerini çabuk unuttu.

Youtube'da Ronaldo'nun Barcelona'da attığı 47 golün tamamı bir videoda var.Oturun bir izleyin bu adamın anısına.Neler yapmış neler görürsünüz.Bulabilirsem atarım linki.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Hey Allahım kafam nerde benim. Koymuşsunuz zaten :D

Adsız dedi ki...

dede çok kızmış