BIY AD

15 Şubat 2011 Salı

Carmelo Takasında Sıcak Gelişmeler


Aslında büyük bir gelişme olmadıkça Carmelo haberi yapmamayı düşünmüştük ancak bugün bu takas haberinde önemli gelişmeler yaşanmış. Denver New York'tan Carmelo ve Billups karşılığında 3 tane ilk beş oyuncusu -ikisi kesinlikle Felton ve Gallinari- Eddy Curry'nin biten kontratı ve en az 1 tane 2. tur draft hakkı istemiş. Görüşmelerin bitmeye yakın olduğu ve haftaya pazartesi gününe kadar takasın gerçekleşebileceği konuşulanlar arasında.

Bana sorarsanız Denver müthiş karlı çıkacak bu işten. Zaten sene sonunda büyük olasılıkla serbest kalacak Carmelo için Felton gibi son 1.5 aydır kötü oynasa da bu sezonun genelinde müthiş oynayan Felton, ligin en iyi şutörlerinden biri olan Gallinari, bir ilk beş oyuncusu daha -bu da Fields ya da Mozgov'dan biri olacak- ve ayrıca Eddy Curry'nin bitecek 11 milyon dolarlık konratı. Tamam Carmelo ve Billups çok değerli parçalar ancak karşılığında verilenlerden de çok iyi parçalar. Özellikle Denver'ın istediği 3. adam Fields ise. Ancak tabii ki Fields'ın verilmemesi durumunda Billups-Fields-Carmelo-Chandler-Amare gibi kağıt üzerinde harika bir beşe sahip olacak New York.

Buradaki asıl önemli nokta ise Carmelo'nun bu takasın gerçekleşmemesi durumunda sene sonunda New York'a katılmak isteyip istemeyeceği. Çünkü eğer Carmelo yazın New York'a katılacak olursa New York Felton ve Gallinari'yi kaybetmeden kadrosunu oldukça güçlendirmiş olur. Denver cephesi ise eğer bu takasın olması durumunda Carmelo'nun gidişini minumum hasarla atlatmış olur. Hem Gallinari, Felton (ve diğer 3. oyuncu) gibi iyi görev adamları hem de Curry'nin biten 11 milyon dolarlık kontratının açacağı cap space ile çabuk bir rebuilding süreci geçirecekler. Kazan kaynıyor, bir kaç gün içinde olayların netleşeceğini düşünüyorum. Gelişmeler yaşandıkça yine yazarız düşündüklerimizi.

5 FARKLI FIKIR:

Cem dedi ki...

4-5 ay sabredemiyolar yahu.

Felton - Fields - Melo - Amare - Mozgov
Benç: Chandler - Gallinari - Turiaf, bunlara ilaveten Randolph, Walker ve Williams gibi iş yapabilecek adamlar

Yazı bekleseler şu müthiş kadroyu kurup direk şampiyonluk adayı olma şansları var.

Adsız dedi ki...

mozgov'u ilk 5'e yazanlar bu adamı hiç izledi mi acaba? medvedenko bile daha iyidir herhalde bu adamdan. mozgov kayıp olmaz ama fields'ı vermesinler bence. mozgov, curry gitsin bunlar pek sorun olmaz. ama bence 35 yaşındaki billups'ı ne diye istiyorlar onu da anlamadım.

Adsız dedi ki...

şu takası yaparsa new york nba tarihinin en saçma takasları listesine en kötü ilk 3ten girerler.

Adsız dedi ki...

yazın yeni salary cap sınırı ki tahminen düşecek bu sınır ve muhtemel bir lokavt durumu var. new york'un, carmelo'ya istediği kontratı verememe ihtimali gayet yüksek. ya da wilson chandler'a kontrat veremeyecekler ki buna rağmen carmelo'ya max kontrat verebileceklerinin garantisi yok.

Adsız dedi ki...

plan çok basit aslında bu takası gerçekleştirip melo'yu alıcaksın sezon sonunda hem melo hem chris paul'la kontrat imzalıcaksın billups'ıda sağlam bi pivotla takas ediceksin.