BIY AD

14 Şubat 2011 Pazartesi

Casus Rondo


Link

Verdiğim Garnett-Wade videosunda hakemler toplanıp karar vermeye çalışırken, ufak çaplı, gayri-resmi bir mola düzenleyen Heat takımına doğru sokuluyor Rondo. Bir aslanın, avına yaklaştığı gibi yaklaşıyor adeta. Evet hareketleri sempatik sayılabilir, aynı zamanda komik de bir olay ama yaptığı hareket yanlış. Mola alınmamış bile olsa, rakip takımın taktik tahtasına böyle dalga geçercesine bakmaya çalışmak bence çok da hoş bir hareket değil. Heat oyuncuları da "Yürü git oğlum" diye ittiriyorlar kendisini zaten. Ayrıca olay sırasında Doc Rivers'ın 3-4 kere Rondo'yu geri çağırdığını, işe yaramayınca onu oradan alması için Ray Allen'ı yolladığını da söyleyeyim. Yani aslında mola alınmadığı için Rondo'nun parkenin istediği bölgesinde dolaşma hakkı var kurallara bakılırsa ancak herkes farkında olayın yanlışlığının. Amacı belki taktikten birkaç şey kapmak, belki tamamen rakibin kafasını bozmak, belki de ikisi birden ama hangisini seçerseniz seçin, fair-play'e yakışmadığı kesin. Ama güldüm mü, elbette ben de güldüm orası ayrı.

11 FARKLI FIKIR:

oğuzhan dedi ki...

thats not funny felan degil bence jeffın dediği gibi baya da funy yanı :D

CP333 dedi ki...

"Amacı belki taktikten birkaç şey kapmak, belki tamamen rakibin kafasını bozmak, belki de ikisi birden ama hangisini seçerseniz seçin"

seçeyim; itlik. tek amacı itlik. maalesef "pislik" koskoca celtics'in karakteri oldu şu adamların döneminde. kg - rondo ikilisi içine ediyor oyunun ruhunun, ses eden de yok. bi şampiyonluk daha kazanıp defolup gitsinler de celtics yeniden tarihine yakışır sempatik bir kulüp haline gelsin.

Erchamion dedi ki...

Bunun benzerini zamanında Hornets - Miami serisinde Baron Davis de yapmıştı diye hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

Bende sesli güldüm çakal yavrusu rondo yaw

Adsız dedi ki...

rondo ve garnett'e oyunu çirkinleştiriyorlar diyen kişinin nickinin ligin en sağlam flopperlarından cp3 olması ironik olmuş.

Adsız dedi ki...

bu tamamen terbiyesizlik ve acizlik durdurabiliyorsan sahada durdur anlayabiliyorsan taktiği sahada anla
bu tür bi hareketi rondo gibi iyi bir oyncunun yapması dahada kötü

Adsız dedi ki...

thats not funny değil kardeşim bildiğin funny bu

pisho dedi ki...

bence bu hareket bile oyunun bir parçası... rondo ordan birşeyler araklamak için değil, dikkatlerini dağıtmak için gidiyor.. iyi de yapmış :D

Adsız dedi ki...

bunu beğenen bunu da beğendi (bkz: jose mourinho) spor ruhundan ve rakibe saygıdan zerre kadar anlamayan insanlar herşeyi hoşlarına giden şekilde yorumluyor. o maçta miami oyuncusu olsalar eminim gülerlerdi rondo'ya. insanın karakterinin oturması lazım önce.

Era dedi ki...

Muzurluk yapmaya calismis, o tahtadan birsey goremeyecegini o da biliyor. Bu hareketi Shaq yapmis olsa hepimizi gulmekten oldururdu, cunku onun niyetini bilirdik. Ama rondo da hic durmamis, abeste istigal.

Unknown dedi ki...

gayet saçmalamış bence komik bulanları komik buluyorum.