BIY AD

17 Şubat 2011 Perşembe

Yılın Sürprizi - Cavs Los Angeles'ı Seviyor

Resim konuşuyor ama ben de konuşacağım bu konu hakkında. Sabahtan beri "Birşey yazacaktım ama ne?" diyordum kendi kendime. Az önce aklıma geldi, evet dün gece Cavs'in büyük bir sürpriz yaparak Lakers'ı yendiğini yazmayı unuttum. Bu da unutulur mu yahu? Oluyormuş. Aaaah aaahh bir de şu Clippers'ı yenmemiş olaydı arada Cavs, şu an ne dalga geçiyor olurduk Lakers'la. İnternetin nabzı sadece bu maçla atardı birkaç gün. Ama böyle dalga geçmeyecek miyiz? Elbette geçeceğiz. Ayrıca ilginç bir nokta da Cavs'in 29 maçta kazandığı 2 maçın da Los Angeles takımlarına karşı olması...

Lakers gibi bir takım nasıl olur da ligin en kötü takımına yenilir? Üstelik de Mo Williams 3 dakika oynadıktan sonra maçı tamamlayamamışken. Pota altında öyle bir üstünlükleri var ki anlatılamaz yani, dağlar kadar fark var bile yetersiz kalır. Zaten sabah kalkınca maçı izlemeye başladım, Gasol-Bynum içeride sanki çoluk çocukla oynayan yetişkinler gibi dalga geçiyorlar, adeta voleybol oynuyorlardı. Ama bir sorun var ki, Hickson ve Jamison ikilisi çok hareketliler ve pick & roll/pop yapınca Gasol-Bynum ikilisinin buradaki zaafları ortaya çıktı. Uzunlar dışarı çıkınca Lakers pota altı bomboş kaldı ve Sessions, oraya harika işledi. Buna elbette Lakers'ın isteksizliği ve 20'ye yakın top kaybı ile Cavs'in mücadele gücü eklendi. Tabii Kobe'nin de rezil seviyesinin bile altında oynadığını söylemeliyim. Bu sezonki en kötü Kobe'yi izledim yani. Bütün bunların sonucunda ortaya 48 dakikanın 46'sını Cavs'in önde götürdüğü bir maç çıktı. Ek not olarak şunu da vereyim: Üç kere üst üste yenilgi aldıklaru bu dönemde Kobe yalnızca %38 ile şut atarken, maç başına da 5 top kaybı yapıyor. Hey maşallah...

Aslında bir nevi geçen sezonki Celtics'in Nets mağlubiyetini andırıyor. Konsantre olamamak en baştaki sebep iki yenilgide de. Ama o gün Celtics hiç şut atamamıştı, rakip ise oldukça iyi bir günündeydi. Bugün Lakers'ın öyle bir derdi yoktu. Yani rakip inanılmaz iyi veya kendileri inanılmaz kötü günlerinde değillerdi. Ayrıca maçın sonlarında yaşadıkları mental problemlerin de önemli olduğunu düşünüyorum. Şu videoyu kestim çıkardım maçtan:


Link

Maçın bitimine 40 saniye var, fark sadece 3. Lakers 10 farktan geri gelmiş 1.5 dakika içinde. Cavaliers tam üç hücumdur bocalıyor, ya rezalet şutlar atıyorlar ya da top kaybı yapıyorlar. Bitmiş durumdalar yani, herkesin eli titriyor. Ama Lakers'da Shannon Brown gidiyor faul yapıyor. Hadi bir kere yanlışlık, bir hata oldu diyelim. Ya peki sonra Fisher'ın 33 saniye kala fark yine 3'e inmişken yaptığı ne? Kobe'yi delirtiyorlar sonunda: "Stop fouling. Fuck!" Hani herşeyi anlarım, o gün kötü gününüzdesinizdir, isteksizsinizdir, rakibi tın'lamıyorsunuzdur, geri düşersiniz hatta kaybedersiniz. Ama Cavs gibi bir takımı son saniyelerde köşeye sıkıştırıp yumruk üstüne yumruk atarken, böyle hatalar yapmak Lakers'ın tecrübesine yakışmadı.

Dedim ya biraz geçen seneki Celtics'i andırıyorlar. Celtics'e herkes "Bitti artık üç süper yıldız" falan derken, playofflar'da canlanıp NBA Finali'ne çıkmışlardı. Lakers'dan da benzer bir silkinme bekliyorum playofflar'da ama bunu yapamazlarsa da şaşırmayacağım...

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

resin charlotte maçından ki :D

sabonis dedi ki...

resmin nerden olduğunun ne önemi var yahu. lakers bench resmi buldum bi tane üzgün koydum işte. herşeye hata bulmaya çalışmayın =)

dwade dedi ki...

eşşekler adam olur bu lakers adam olmaz!

eloğlunun içeride dışarıda yendiği cavs koskoca la lakers'ı yendi. :)

(fotomaç)

Adsız dedi ki...

tebrik ederim.takımın potansiyelini gösterip ligin şampiyonluk adaylarından birisini dize getirdiği bir maçta bile yermeyi başardınız ya şu takımı helal doğrusu...kalan tüm maçlarını kazanıp playoff yapsa sonra şampiyon olsa yine bulursunuz birşeyler!

Adsız dedi ki...

hamdi al bu fisher'ı al al al al ..

Adsız dedi ki...

ben sabah bilgisayar başında derek fisher'a sövdüysem, kobe ne dese haklıdır. birde faul yaptıktan sonra sanki birşey yapmamış da hakem yanlış karar vermiş gibi pis pis sırıtması yok mu. sırf nba playoff'ta oynasın diye bir adama bu kadar tahammül edilmez.

Adsız dedi ki...

lan bu derek fisher ne mal ya hakeme takılıp düşmüş ya, yarıldım ahahahaha

Adsız dedi ki...

Brown ve Fisher yılın Fail hareketlerini yaptılar. OHA