BIY AD

14 Şubat 2011 Pazartesi

Doğru Perde ile Kural Dışı Perdenin Farkı


Link

Son zamanlarda Garnett'in imza attığı bazı hareketleri ve olayları blog'da yazdık. Tabii ki bahsettiğimiz oyuncu bir süper yıldız ve pek çok hayranı var, bu hayranlardan bir kesim, hemen bizi Garnett düşmanı ilan etti. Ama elbette yok öyle birşey. Ne alıp veremediğimiz olacak ki Garnett ile. Mesela ben basketbolda iyi savunmaya hasta olduğum için, Celtics'e takım olarak sempati duyuyorum. Ama Garnett bu tarz hareketler yaptıkça ona karşı olan sinirim katlanıyor adeta.

Videoda izleyebilirsiniz: Önce Ilgauskas kurallar dahilinde bir perdeleme yapıyor ve Rondo yere düşüyor. Burada bir sorun yok. Ancak Garnett orada faul olduğunu düşünmüş olacak ki, "Dur şunlara bir mesaj vereyim" diyerek Mike Miller'a beyin sarsıntısı yaşatıyor. %90 hatta daha da büyük bir oranda pozisyon yorumlarına katıldığım Jeff Van Gundy, Garnett'in perdelemesiyle ilgili "Hiçbir şey yok tertemiz perde" dediği anda o kadar şaşırdım ki anlatamam. Çünkü Garnett sadece omuzunu çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda gayet güzel vuruyor Mike Miller'a omuzuyla. Zaten başka türlü, yatay olarak ağır sayılacak bir şekilde kayan Mike Miller'ın Garnett'e çarpıp sersemeleme ihtimali bir hayli düşük olurdu. Adam baya baya omuzla vuruyor Miller'a. Açı sizi yanıltabilir, özellikle 01:01'deki açıdan bakarsanız, Garnett'in vurduğu açıkça görülüyor. Zaten aynı pozisyonu izleyen Celtics seyircisinin tepkisinden bile anlayabiliyorsunuz Garnett'in yaptığını.

Ardından Wade'in yaptığı şey işte aslında Garnett'in kafasında sözde yaptığı şey: Takım arkadaşına sahip çıkmak. Ancak buna sportmenlik dışı faul çalmak biraz ağır sanki. Yaptığı şey rakibini itmek. Arada sırada ribaund pozisyonlarında gördüğümüz, sık sık faul ile geçiştirilen bir pozisyon. Yine de Wade'in hareketi biraz uç noktada olduğu için pek eleştiremiyorum bu kararı.

15 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bu hucumda çalınmayan bu düdüğün 4 sayılık fark yarattığını maçın da 3 sayı ile bittiğini de unutmamak gerek tabi.

Adsız dedi ki...

abi şu herifin hareketlerini blog'a taşımayın gözünüzü seveyim. zaten tiksiniyorum bu adamdan, durduk yere sinirimi bozuyor lavuk. bir adamın her hareketi problemli olur mu ya?

adlı dedi ki...

iyi olmuş wade'in yaptığı. garnettin uçuk hareket serisini durdurması lazımdı birilerinin. mike millera yaptığı abaartı bi hareket olmasa da kasten omuzu indirmiş ve gerek yok buna.

zaten garnett de şaşırmış wadein bu hareketine ifadelerinden belli oluyor wade üzerine yürürken.

Adsız dedi ki...

wade garnett in oyununa gelmiş
garnett in istediği miami yi kışkırtmak ve mental açıdan yıldırmak ve bunu başarmış bence

Era dedi ki...

ilgauskas'in yaptigi perde kurallar dagilinde mi ? dizleri disarida, ayaklar oldukca acik?.

Garnet 'in rakibinin canini acitmak istedigi acik. Ancak olayin tahribatini artiran boy farki ve miller'in garneti farketmemesi. Muhtemelen omzuna vurmak istiyor ama basina geldigi icin sersemliyor. Ciddi bir rahatsizlik gecirebilirdi. Belki Daniels gibi olabilirdi. Sportmenlik disi calinabilir mi bilmiyorum ama buna ceza verilmeli. Keza wade'in hareketi de hic masum degil. Bu tarz hareketler genelde kavga cikarir, bu sefer cikmamis sans..

Adsız dedi ki...

ve çakma psikopat kg, kendine dikleneni görünce gene tırıs tırıs gider.. helal wade!

Adsız dedi ki...

Garnet'in yaptığını da pekala kurallar dahilinde.. Art niyet katılmış olabilir harekete ama gayet normal bir screen. Hatta Ilgauskas'ın maç ve perde ile alakasız, Amerikan güreşi vari hareketenin yanında gayet basketbol içinde bir hareket bile denebilir.

Adsız dedi ki...

ilgauskas'ın ki de pek normal gözükmüyor açıkçası.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

helal olsun wade'e.. artık hayranıyım..

Adsız dedi ki...

Perdeleme yaparken üst bölgesiyle adama vuran birine nasıl bişey yok diyosunuz. Garnetın bir tek ayakları sabit gövdesiyle adama vuruyor. Bu tür pozisyonlar çok tehlikeli bilmiyorum buna benzer perdeleme yediniz mi ama benim başıma bi kere buna benzer bişey geldi adam perdeleme yaparken bunun gibi geçirdi boğazıma nefessiz kaldım az buz bi olay değil garnet ın yağtığı.

Adsız dedi ki...

Ya bu harekete kurallar dahilinde diyen arkadaslar fanatikligin dozunu kacirmis bence! Kurallar dahilinde olan bir screende omuzu oyle hemde adama darbe vuracak sekilde cikaramazsin.Savunmak istiyorsanizda abi biz bu adami bu delilikleriyle sevdik yapar,eder falan diyin bende basketbol bilginizden suphe duymak yerine saygi duyayim.

Adsız dedi ki...

lebron KG den playofflarda bunun hesabını sorar.

Adsız dedi ki...

ccc garnett reyis ccc

lebron sordugu hesapları goruyoruz, ozellikle gecen sene..
bu sene miami boston'la oynayamaz bile play off'da

Adsız dedi ki...

blogu liseliler basmış. objektif olmaktan bir haber, savunma içgüdüsüyle yazılan yorumlar acınası gerçekten. gözün gördüğü şeye kurallar dahilinde deniyor hala, bunun başka açıklaması olamaz.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Taraf'lar yine taraf'lı yorumlar yapmışlar.