BIY AD

14 Şubat 2011 Pazartesi

Düdük mü İstiyorsun? Al Sana Düdük


Link

Dün geceki Heat-Celtics maçında çok fazla malzeme çıktı. Bugün blog'da bol bol video olacak gibi duruyor. Bu da beni güldüren pozisyonlardan biri. Rondo, karşısında House'u bulunca post-up yapmak istiyor. Nedense House'un elini koymasından rahatsız oluyor ve faul istiyor hakemden ısrarla. Faul olmayan pozisyonda hakeme illa faulü göstereceğim diye kasarken hangi pozisyonda olduğunu unutuyor. 5 saniye boyunca sırtı dönük potaya doğru yaklaşınca hakem de "Düdük mü istiyordun, al sana düdük" diye ihlali çalıyor... Benim anlamadığım Rondo'nun niye faul istediği. Çünkü House sadece elini koyuyor sırtına ve hiçbir ihlalde bulunmuyor.

Bu sene TV'de yayınlanan bir maçta daha görmüştük bu düdüğü ama çıkaramadım şimdi kime çalındığını, belki hatırlayanlardan biri yazar.

8 FARKLI FIKIR:

$afak dedi ki...

Sanırım Rondo'nun tek kaybı da bu pozisyon değil mi? İnanılmaz bir maç çıkarmış gerçekten...

glove dedi ki...

Önce 3 saniye çaldılar zannettim. Sonra baktım en fazla 1,5 saniye falan boyalı alanda kalıyor, sonra zaten düdük geliyor. Sonra video'nun başlığında 5 sec. vialation ı gördüm.
Bu sayede yeni bir kural daha öğrenmiş olduk, yalnızca nba'de uygulanan. Mark Jackson Rule diye geçmiş hatta litaratüre...

Cem dedi ki...

Kobe'ye çalınmıştı. Hangi maç olduğunu hatırlayamadım.

Era Brown dedi ki...

House'in yaptigi faul. Oyuncunun yuklendigi taraftaki kolun, kendi vucuduna yapisik degilse rakibine dokunamaz. Sanirim Big Ben icin cikmisti bu kural.

DN : net sekilde hatirlayamadim, tam olarak bilen biri varsa soyleyebilir.

sabonis dedi ki...

abartı dümdüz olmadıkça kol çalınmıyor o, zaten House'unki de dümdüz değil bence.

Adsız dedi ki...

Rondo'nun mola sırasında miami oyuncularının etrafında ısrarla dolaştığı video ile lebronu savunurken tüm gücüyle bağırmasının da videolarını bekliyoruz.

Ender dedi ki...

Foulle uzaktan yakından alakası yok. Sürekli, bol bol görebileceğimiz bir pozisyon. Genellikle dwight çok yaşar bu pozisyonu. Yanılmıyorsam geçen seneydi. Howard almış arkasına Varejao'yu post-up yapıyor. Howard da bazen epey uzakta alıyor topu ve adam o inatla potaya kadar post up yaptı. Varejao da yapabileceği tek şeyi yapıyor, kollarıyla howard'ı potaya yaklaştırmamaya çalışıyor fakat varejao ne kadar iterse itsin, howard'ın içeri her adım atışında, varejao top gibi seke seke potanın dibine gitmişti howard'la. cüsse olarak dengesiz iki pivot karşılaştığında çok sık yaşarız bu olayı fakat kısalar pek bilmediği için yapmazlar. rondo da arkasında el hissetmeye alışkın olmadığı için garipsemiş doğal olarak. shaq abisine sorsaydı işin aslını anlatırdı. tüm nba'de onun kadar, elle kolla itilmeye çalışılan olmamıştır herhalde. uzun lafın kısası ; foulü geçtim, tartışılması bile abes.

Adsız dedi ki...

2 ocakta ki knics - pacers maçıydı yanlış hatırlamıyosam