BIY AD

17 Şubat 2011 Perşembe

Gay''den Tek Elli Serbest Atışlar ve Philly'nin Ayıbı


Link

Sabah Soner kaydedip koymuştu youtube'a ama bir türlü eve giremediğim için şu ana kaldı. Geçen sezon bir benzerini Nowitzki'den görmüştük, o tek elle değil, sol eliyle 2'de 1 atmıştı. Hatta sanki bu sezon da olmuş gibi geliyor bana. Gay ise faulden sonra omuzundan sakatlandığı için sol kolunu hiç kaldıramıyor bile ve tek sağ elini kullanarak atıyor serbest atışları.

Burada değinmek istediğim iki nokta var. Öncelikle, Gay'in sakat olduğu belli. Xavier Henry oyuna tamamen faul yapmak amaçlı girmiş, Gay de bu faul sonrası oyundan çıkacak. Herşey bu kadar açıkken hakemin yapılan faulü vermemesi komedi. Hollins itirazlarında sonuna kadar haklı. Bir eleştiri de Philly'e gelsin. Baktılar hakem faul çalmıyor, hemen koştur koştur rakip sahaya geçiyorlar faulden kaçarak. Yetmiyormuş gibi çakal Louis Williams üç sayılık atış sırasında faulü almaya çalışıyor falan. Sonuçta yazılı olmayan bir etik kural var, rakip faul yapmaya çalışıyor sakat adamını oyundan çıkarmak için. Kaçmaya ne gerek var? Sanki son saniyelerde farkı kapamak için taktik faul yapıyorlar. Bilmiyorum bu tür çakalca hareketlere ayrı bir gıcık kapıyorum. Nedir yani, rakibin faulünden kaçıp bomboş turnike bulsan veya üçlük sırasında faul yaptırsan maçı kazanınca çok mu mutlu olacaksın? Anlamıyorum, anlamayacağım bu kafa yapısını...

2 FARKLI FIKIR:

Emre dedi ki...

1 Ay oynayamayacakmış. Memphis play-off yarışında ciddi darbe aldı bununla birlikte.Zaten batıda herkes cok yakın durumda bulunuyor. Memphis Gay olmadan 4-5 maclık hasar alırsa play-offları TV'den izlemek zorunda kalacaklar.

Unknown dedi ki...

hakem faul çalmayınca adamlar oynamışlar öyle koştur koşturluk bi durum da yok bence.lou williams'ın yaptığı biraz çakallık olmuş ona bişey demiyorum.