BIY AD

15 Şubat 2011 Salı

Komedi Hücum Faul ve Lakers'ın Durumu


Link

Böyle pozisyon yorumlar, hakem hatalarını tartışır gibi çok sevmiyorum ama zaten yorumlanacak bir pozisyon değil. Komik bir video olarak izleyebilirsiniz, çünkü hakemin kararı cidden komik. Savunmacısının sağından drive etmeye çalışan Kobe'nin kafası pozisyon gereği Jackson'ın suratına çarpıyor ve hakem de ofansif faulü çalıyor. Uzun zamandır böyle saçma bir düdük görmediğim için paylaşmak istedim. Madem Kobe sana göre kafa attı, kırmızı kart versene hakem?

Hazır başlamışken küçük de bir analizini yapayım maçın. Videoyu izlerken gözünüze çarpmıştır zaten aşağıdaki skor ve muhtemelen şaşırmışsınızdır ama eğer maçın sonucunu bilmiyorsanız şimdi söyleyeceklerime daha çok şaşıracaksınız. Karşılaşmanın kalan kısmında Lakers hiç varlık gösteremedi ve fark bir ara 30'a kadar dayandı. Farkın nasıl bu seviyeye geldiğini açıklayacak olursak; Lakers takım olarak pek gününde değildi. Boxscore'a bakarsanız hücumda Kobe ve biraz da Gasol'ün etkili olduğunu düşünebilirsiniz ama aldatıcı istatistikler onlar. Kobe'nin bir kaç tane airball'u var, Gasol de pota altından kolay sayılar buldu. Ama hücum sorununun bu maça özel olduğunu düşünüyorum çünkü Lakers'ın esas problemi savunmada. Gasol'ün sezon başında aldığı dakikalar şimdilerde performansını yarı yarıya düşürür oldu. Savunmanın zayıf karnı Fisher ve Gasol olarak göründü bu maçta da. Hesap etmedim ama Bobcats sayılarını büyük oranda bu ikili üzerinden buldu. Artest deseniz yalnızca aklına estiği zamanlar ligin en iyi savunmacılarından. Bu şartlar altında Kobe de tek başına ayakta duramadı haliyle. Maçın gidişatına tepkisini aldığı bir kaç gereksiz faulle gösterdi o da. Bir de karşılaşma boyunca hakemin Lakers aleyhine biraz fazla karar verdiği gerçeği var ama tabi ki sonuca tesir ettiğini söylemek mümkün değil. Bu kadar olumsuzluğun yanında rakip de boş bir takım olmayınca kaçınılmaz oldu fark.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Buradaki yazarlardan bir arkadas vardi, sampiyonluga oynayan takim 30 sayi fark yerse sampiyonluk umidi falan kalmaz diye. Lakers su ana kadar 4-5 takimdan 20´den fazla fark yedi hem de Bucks Bobcats gibi takimlar var arasinda. Gelse karalasa ya iki cumle surada.

ESKENES dedi ki...

Karalayayım karalamasına ama önce yazdığım yazıyı daha dikkatli okuyun, sizin dediğiniz gibi mi yazmışım yoksa aşağıdakileri mi. Kolaylık olsun diye linki de atayım: http://konyaliportlandlilar.blogspot.com/2011/01/dakika-basna-1-say.html

"Hawks'ın takım olarak ruhsuz olduğunu söyleyemem, haklarını yemeyeyim mücadele etmişler ama olmamış. Esas ümit kırıcı olan da bu zaten, güçlerinin yetmemesi. Geçtiğimiz sezonu kapattıkları seriyi hatırlayın, sonra bu maçı izleyin ve becerebiliyorsanız Hawks adına ümitli olun... Mümkün değil. Tepeye oynayan bir takım 60 sayı atamaz, şampiyonluk hedefleyen bir takım mücadele etmesine rağmen içerde 40 sayı fark yiyemez. Hayal edebiliyor musunuz Celtics'in, Lakers'ın, Spurs'un bu duruma düştüğünü?"

Magic serisinde neredeyse hiçbir maç varlık gösterememiş ve elenmişlerdi. Bu sene evlerinde 40 ve 35 fark yediler. Bu maçların ortak noktası farkın daha ilk yarıdan 20'nin üzerinde seyretmesi ve maçların ikinci yarıya gelmeden kopmuş olması. Lakers fark yediği maçların hangisinde ikinci yarıya ümitsiz girmiş bir bakın. Ayrıca yukarıda dediğim gibi Hawks mücadele etmesine rağmen bu sonuçlar doğdu. Lakers mücadele ettiği hangi karşılaşmadan 20 üzerinde fark yiyerek ayrılmış onu da size zahmet bir söyleyin.

Kaldı ki ümitten bahsediyorsak, yalnızca kadro kalitesi ve mevcut kadroların daha önce gelebildiği seviye bile bir veridir. Açıklayıcı olmuşumdur umarım.

Semih. ~ dedi ki...

"Lakers mücadele ettiği hangi karşılaşmadan 20 üzerinde fark yiyerek ayrılmış onu da size zahmet bir söyleyin."

Staples'taki miami maçı son şutlar karaborsa