BIY AD

17 Şubat 2011 Perşembe

Kırılmadık Rekor Kaldı mı?

Kevin Love dün gece Clippers karşısında attığı 18 sayı ve çektiği 18 ribaund'la bu sezonki 51. double double'ını yaptı. Böylece All-Star arasına kadar en fazla double double yapma rekorunu da George Mikan'dan devralmış oldu. Geçtiği ismin Mikan olduğunu duyunca şaşırmamak elde değil. Hani sonuçta istatistiki açıdan geride bıraktıı isim, basketbolun henüz basketbol olmadığı dönemlere ait. Bu da şüphesiz Love'ın altına imzasını attığı bu başarıyı daha değerli kılıyor. Aynı zamanda Love'ın serisini 42 maça taşıdığını da belirtmek gerek.

İnsan mısın Love? Bu adam için bir de "All-Star'ı haketmedi" diyenler vardı. Belki her sene, her takımın All-Star öncesi oynadığı maç sayısı farklılık gösteriyor ama yine de 60 senedir Love'dan daha fazla double-double yapmış bir oyuncu çıkmaması tesadüf değil. Daha önce de dediğim gibi yanında Milicic yerine daha iyi bir ribaundcu olsa istatistikleri düşebilir ama bu Love'ın balon olduğu anlamına gelmiyor. Hangi takıma gitse yüksek ribaund rakamlarına ulaşacak kapasitede bence. Hücumunu da gün geçtikçe geliştiriyor,ö zellikle şutlarıyla çok can yakmaya başladı artık. Biraz da savunma yapabilse tadından yenmeyecek.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

nba2k11 de power forward pozisyonundayım my player seçeneğinde.Ve Minnesotadayım genelde ben oyuna girdiğimde 5 e çekilyor maçlar 8 dakikalık ve benim ribaund ortalamam 10 ona rağmen adam 12.2 ribaund alıyor adam hileli...

bigben dedi ki...

Dünya Şampiyonası'nda ribaund (40 dakikada) istatistiğinin karşısında 22,3 yazıyor (8,8 dakikada 4,9 ribaund.). En yakın isim F. Reyes 13,6.
Bu çocuğu tartışmak bana saçma geliyor. Yanında Al Jefferson gibi 20-10 varken de böyleydi.
Büyük bir şanssızlık yaşamazsa Greg Monroe da Kevin Love'ın yolundan gider.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Love'ın All-Star'lığına laf atanın alnını garışlarım!

DaveJones dedi ki...

Hep derlerya ribaund biraz sezgi işi aynen öyle. Bizdede Mirsad var aynı şekilde :)

Adsız dedi ki...

Yok ya neden atmayacakmisiz?
Takiminin record'una bir bakin isterseniz. Takimini kesinlikle mac kazandirmiyor. Kendi istatistikleri 20-20 olsa ne yazar mac kazanamadiktan sonra.

Era dedi ki...

cok iyi bir rebound sezgisi var. Sabonis'e katiliyorum, yaninda bir iskele degilde gercek bir uzun olsa, hadi 18 almazda 10 alir ki bir pota alti oyuncusundan beklenen odur. Minimum 10 rib, 10 sayi, 3 asist v b gibi.